maritbet girişmaritbet
Türkiye, MIPIM sahasına yıldız kadroyla çıkıyor

Türkiye, MIPIM sahasına yıldız kadroyla çıkıyor

Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM 2016'ya katılacak bazı gayrimenkul şirketlerinin yetkilileri ile belediye başkanları bir araya geldi.

Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM 2016'ya katılacak bazı önemli gayrimenkul şirketlerinin yetkilileri ile belediye başkanları bir araya gelerek fuar öncesi uluslararası hedefler konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye temsilciliği Alkaş şirketi tarafından yapılan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, bu yıl 15-18 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes kentinde 27. kez düzenlenecek. Fuar öncesinde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ile sektörün önde gelen şirketlerinin yetkilileri katıldı.

Hem Türkiye ekonomisinin hem de gayrimenkul sektörünün yükselişini ortaya koymak açısından MIPIM'i dünyadaki en önemli platformlardan biri olarak nitelendiren katılımcılar, hedefin "Türkiye'nin gayrimenkul alanındaki istikrarlı büyümesini ve yatırım fırsatlarını, uluslararası yatırımcılarla paylaşmak ve bu yönde global işbirliklerine imza atmak" olduğunu vurguladı.

Marka bilinirliğinin artırılması açısından organizasyonu son derece önemli bir etkinlik olarak değerlendiren katılımcılar, sektörü gelecek yıllarda çok daha hareketli yılların beklediğini, MIPIM'de sergilenen prestijli projelere yabancı yatırımcılarca büyük ilgi gösterdiğini, fuarın sektördeki olası yabancı işbirlikleri açısından önem arz ettiğini bildirdi.

Toplantıda verilen bilgilere göre, bu yıl teması "Küresel İklim Değişikliğinin Gayrimenkul Sektöründeki Etkileri" olarak belirlenen MIPIM 2016, yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda toplamda 21 bin 400 katılımcı ile düzenlenecek.

4 bin 800 yatırımcı, 3 bin 600 üst yönetici (CEO) ve yönetim kurulu başkanı, 3 bin 500 geliştirici, 2 bin 400 yerel ve kamu yönetimi, 450 şehir, 460 mimar ve planlayıcı, 532 otel geliştiricisi, 145 otel grubu ve 2 bin 450 stant ile katılımın olacağı MIPIM 2016'daki etkinlikler de bir kez daha dünya gayrimenkul sektörüne yön verecek.

Türkiye, katılım sıralamasında 7'nci ülke

Fuara katılım sayısı açısından dünyanın 7'inci ülkesi konumuna ulaşan Türkiye'nin ise bu yıl yıldızını daha da parlatması bekleniyor.

Toplantıda konuşan Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, MIPIM 2015'te 1200 metrekarelik alanda temsil edilen Türkiye'nin, dünyada gayrimenkul sektörünün yıldızları arasına girmeye kararlı olan şirketlerin ve dünyanın en büyük yatırımcı isimlerinin dikkatlerini üzerlerinde toplamaya kararlı şehir ve ilçelerinin katılımıyla dikkat çektiğini anımsattı.

Aközer, Türkiye'nin MIPIM 2015'te 96 metrekarelik bölümünde "İstanbul Maketi"nin yer aldığı 300 metrekarelik İstanbul Çadırı ayrıca Antalya, Balıkesir ve Ankara kent katılımlarıyla temsil edilirken, toplam katılımın 721 olarak gerçekleştiğini aktardı.

Geçen yılki fuarla ilgili bilgi veren Aközer, 2015'te İstanbul Ticaret Odası'nın önderliğinde 300 metrekareyle yer alan İstanbul Çadırı'nın bu yıl iki katına çıkartılacağını söyledi.

Bu yıl Türkiye Seramik Tanıtım Grubu'nun MIPIM 2016 Ödül Töreni sponsorluğu ile Türkiye'yi temsil edeceğini belirten Aközer, "Önceki yıllar olduğu gibi MIPIM 2016'da da Türkiye'ye ait ana oturum düzenlenecek. Uluslararası yatırımcının ilgisini Türkiye'ye çekecek bir başka etkinlik ise 'Türkiye Yatırımcı Yemeği' olacak" diye konuştu.

Aközer, "Bu yıl çok iddialıyız. Katılımcı firma sayımız ve fuarda yer alacağımız alan bakımından büyük artış olacak. Geçen yıl 500 olan katılımcı sayısının 850, kiralanan alan sayısının 1300 metrekareden 2 bin metrekareye çıkmasını bekliyoruz. Şimdiden pek çok şehrimizin ve firmalarınızın katılım konusundaki isteklerini görüyoruz. Her geçen yıl, MIPIM'e çok daha güçlü bir şekilde katılıyoruz. Bu da bizi gururlandırıyor " ifadelerini kullandı.

Türkiye, MIPIM sahasına yıldız kadroyla çıkıyor

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş ise MIPIM 2016'nın Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki çekiciliğini ortaya koyan firmalar ve dünyanın yıldız şehirleri arasına girmeye karar veren iller için önemli olduğunu söyledi.

MIPIM 2015'te uluslararası yatırımcıların dikkatini çeken İstanbul, Antalya ve Balıkesir'in yanı sıra Hatay, Kocaeli ve Ordu'nun da şimdiden MIPIM 2016'daki yerini aldığını dile getiren Alkaş, şehirlerin ve firmaların her yıl daha güçlü projelerle bu fuarda yer almasının Türkiye'nin potansiyelini tam anlamıyla ortaya koymak açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Gayrimenkulün büyük oyuncuları ve dünya yatırımcısını çekmeye kararlı şehirlerin belediye başkanları ile fuara katılım sağlanmasının Türkiye'nin temsili açısından son derece değerli olduğunu aktaran Alkaş, "Bu platformda Türkiye'nin yıldızını daha da yükselterek daha da görünür hale gelmesi için MIPIM 2016'da çok güçlü bir temsille yer alacağız. Ve bu yıl Türkiye, MIPIM sahasına yıldız kadrosuyla çıkıyor diyebilirim" diye konuştu.

Alkaş, fuarda Türkiye pavilyonunda sadece gayrimenkul değil Kahve Dünyası, Simit Sarayı gibi ülkenin diğer değerlerini öne çıkaracak markaların yer almasının da önemli olduğunu sözlerine ekledi.

"Bu yıl daha fazla proje ile gidip daha çok yatırımla döneceğiz"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, MIPIM 2015'e katılımlarının şehrin, uluslararası basında yer almasına olanak sağladığını belirterek, "Bu da beraberinde bölgeye yerli ve yabancı yatırımcıları getirdi" dedi.

Bu yatırımlardan bahseden Uğur, alışveriş merkezi ve otel yatırımı için sözleşme imzalandığını söyledi.

MIPIM 2016'ya sürpriz projelerle hazırlandıklarını dile getiren Uğur, "Bu sene daha çok proje ile gidip daha çok yatırımla geri döneceğiz inşallah. Sanayiden lojistiğe, turizmden hizmet sektörüne birçok farklı alanda projelerimizi yatırımcıların dikkatine sunmak istiyoruz" diye konuştu.

"Hatay'a yatırım çekme açısından son derece önemli"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, onlarca ülkeden binlerce katılımcının yer alacağı bu platformda yerel yönetimlere ve yöneticilerine kapıların açılmış olmasının önemine değinerek, "Şehrimizin tanıtımını yaparak yatırımcıları buralara çekmemiz açısından son derece önemli" dedi.

Şehrin artık olumsuz şeylerle anılmaması, güzel şeylerle akıllara gelmesi gerektiğini vurgulayan Savaş, "Barış şehri Hatay'a yatırım çekmeliyiz. Şehrimizi uluslararası alanda tanıtmak için fuara katılımımız önemli" diye konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise fuara ilçede faaliyet gösteren büyük gayrimenkul firmalarıyla birlikte katılacaklarını belirterek, şehre yatırım yapanların desteklenmesinin şehrin gelişmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Seramik Tanıtım Grubu Başkanı Bahadır Kayan da Türk seramik sektörünün yurt dışında yerleşik imajını yükseltmek için MIPIM'in önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yabancı yatırımcı kritik dönem de Türkiye'de
  • 23.03.2016 11:23

Yabancı yatırımcı kritik dönem de Türkiye'de

Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altuntaş, yabancı yatırımcının kri ...

MIPIM, Türkiye'nin büyük çıkarmasına sahne oldu
  • 19.03.2016 10:15

MIPIM, Türkiye'nin büyük çıkarmasına sahne oldu

15-18 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM 2016 T ...

MIPIM Fuarı 2016'ya sayılı günler kaldı!
  • 11.02.2016 17:10

MIPIM Fuarı 2016'ya sayılı günler kaldı!

Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM, gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri ...

Türkiye, MIPIM sahasına yıldız kadroyla çıkıyor
  • 22.01.2016 09:20

Türkiye, MIPIM sahasına yıldız kadroyla çıkıyor

Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM 2016'ya katılacak bazı gayrimenkul şirketle ...