maritbet girişmaritbet
Türk yatırımcılar yabancı radarına girecek!

Türk yatırımcılar yabancı radarına girecek!

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’e bu yıl Türkiye’den 600’ün üzerinde katılım sağlanması bekleniyor.

Gayrimenkul sektörü için büyük fırsatlar sağlayan ve Türk yatırımcısının global arenada kendini göstermesini sağlayan MIPIM, 10-13 Mart tarihleri arasında Fransa Cannes'da gerçekleştirilecek. 

Alkaş'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı MIPIM 2015'te Türk firmalar toplam 1.200 metrekarenin üzerinde bir alanda stant ile katılım gösterecek. Bu yıl, diğer yıllarla karşılaştırıldığında İstanbul, Ankara, Antalya ve Balıkesir olmak üzere şehir katılımlarının artış göstereceği MIPIM'de en yeni projeler görücüye çıkacak. 

Bu yıl 26.'sı düzenlenecek olan fuar ile Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki başarısı yabancı yatırımcılara duyurulacak ve işbirlikleri gerçekleştirilecek. Türkiye'nin 2 yıl üst üste Onur Ülke olarak seçildiği fuar kapsamında şehir katılımcıları açısından da iyi bir deneyim olacak. Marmara Belediyeler Birliği çatısı altında Bursa Büyükşehir Belediye, Sakarya Büyükşehir Belediye, Bilecik Belediye, Darıca ve Bağcılar Belediye başkanları MIPIM'i ziyaret edecek.  

300 metrekarelik çadır!

İstanbul Ticaret Odası'nın önderliğinde 300 metrekarelik İstanbul Çadırı ile temsil edilecek olan İstanbul şehri ve yatırımları dev bir maket ile sergilenecek. Görsel şovlarla yatırımcıyı çekecek olan alanda Beyoğlu Bölge maketi , Emlak Konut Finans Merkezi projesinin yer aldığı Ataşehir Bölge maketi ve Kuzu Grup'un Sea Pearl projeleri de ayrı ayrı sunulacak.  

Ayrıca geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye pavilyonu olacak. Türkiye Pavilyonu'nda; Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası önderliğinde; Ankara Uluslararası Fuarcılık, Otonomi ve Podium AVM'nin proje maketleri sergilenecek. Pavilyonda; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım A.Ş, Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla inşa edilen Vadistanbul stantları da yer alacak. 

MIPIM 2014'te neler oldu?

20 bin ziyaretçiye Türk tatlarıyla İstanbul anlatılacak

MIPIM Konferans Programı'nda, 11 Mart Çarşamba günü Türkiye'ye yatırım fırsatlarının değerlendirileceği bir ana oturum gerçekleşecek.  

Konferanstaki oturumlarda “İstanbul Yatırımcılar İçin Neler Vaat Ediyor”, “Neden Yatırım İçin Türkiye”, “Türkiye'nin Mimarları Sahnede”, “13 Milyon Turistin Geldiği Antalya'ya  Siz Yatırım İçin Gelin”, “Kentsel Dönüşüm Yolculuğu: Farklı Semtler, Farklı Projeler”, “Neden Beyoğlu'na Yatırım Yapmalı?” konuları ele alınacak. 

Fuarın 40 finalisti belli oldu!

Resmi MIPIM Açılış Kokteyli'nin bu yılki ev sahibi ise İstanbul Ticaret Odası ve Beyoğlu Belediyesi olacak. Kokteylde uluslararası yatırımcıya Türk tatları ve kültürüyle İstanbul anlatılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’deki yabancı yatırımının %17,7’si vatandaşlık hakkı için!
  • 23.05.2022 16:26

Türkiye’deki yabancı yatırımının %17,7’si vatandaşlık hakkı için!

EVA Gayrimenkul Değerleme’ye göre, 2022 ilk üç aylık dönem itibariyle yabancılar ...

Yabancı yatırımcı artık evi dövizle alacak!
  • 07.01.2022 17:11

Yabancı yatırımcı artık evi dövizle alacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; yabancı uyruklu kişilerin bazı şartları ...

"Dövizdeki köpüğün adresi lüks konut olacak"
  • 27.11.2021 14:08

"Dövizdeki köpüğün adresi lüks konut olacak"

Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, “Dövizdeki manipülatif hareket sebebi ...

Yabancı yatırımcının gözdesi İstanbul, Antalya ve Ankara!
  • 22.11.2021 16:20

Yabancı yatırımcının gözdesi İstanbul, Antalya ve Ankara!

2021 yılı ilk dokuz aylık dönemde Türkiye’deki yabancı yatırımının yüzde 23,6’sı ...

Yabancıların gayrimenkul edinimleri 2021 yılında yüzde 37 arttı
  • 16.11.2021 17:13

Yabancıların gayrimenkul edinimleri 2021 yılında yüzde 37 arttı

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçe ...