maritbet girişmaritbet
Türk projeler Avrupa'da ödüle doydu

Türk projeler Avrupa'da ödüle doydu

Uluslarası Gayrimenkul Ödülleri kapsamında yapılan Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri çerçevesinde Türkiye’den çok sayıda proje de farklı alanlarda ödüle layık görüldü


Sabah: Emlak


VARYAP MERIDIAN
Türkiye'nin en iyi mimarisi, Türkiye'nin en iyi yüksek bina mimarisi, Türkiye'nin en iyi gayrimenkul web sitesi, Avrupa'nın en iyi mimarisi, Avrupa'nın en iyi yüksek bina mimarisi...

2010 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde Varyap tarafından yapılan Varyap Meridian projesi beş kategoride ödül aldı. Proje, Türkiye'nin en iyi mimarisi, Türkiye'nin en iyi yüksek bina mimarisi, Türkiye'nin en iyi gayrimenkul web sitesi, Avrupa'nın en iyi mimarisi ve Avrupa'nın en iyi yüksek bina mimarisi kategorilerinde ödüle layık görüldü. Türkiye'nin ilk karma lüks konut projesi olan Varyap Meridian projesi RMJM Mimarlık tarafından yapılıyor. Proje 5 kulede 20 ile 60 katlı 1500 konut ile 50 bin metrekare kiralık alana sahip iş merkezinden oluşuyor. 2012 yılında tamamlanacak proje çevreci bir konut projesi olmayı hedefliyor.

AKMERKEZ
Avrupa'nın en iyi iç dizaynı...

Türkiye'nin lüks kategorisindeki ilk alışveriş merkezlerinden olan Akmerkez, renovasyon sürecinde Avrupa'nın en iyi iç mimarisi ödülünü kazandı. İç mimarisi Concept International Desing tarafından yenilenen ve renovasyon çalışmaları hale devam eden proje iç mekanı olduğundan daha büüyk gösteren ışıklar ile renklendirildi.

FORUM İSTANBUL
Avrupa'nın en iyi perakende projesi...

Forum İstanbul, 2010 Avrupa & Afrika Gayrimenkul ödüllerinde Avrupa'nın en iyi perakende projesi seçildi. Projenin konsept tasarımı Hollandalı T+T Design, mimari tasarımı İngiltere'den BDP, İspanya'dan Chapman Taylor ve Türkiye'den ERA tarafından gerçekleştirilmişti. 2009 yılında kapılarını açan Forum İstanbul 'dünyanın en iyisi' seçilmek için Pasifik Asya, İngiltere, Amerika ve Orta Doğu ile yarışacak.

M1 Meydan Ümraniye AVM
Türkiye'nin en iyi perakende yatırımı...

Metro Group Asset Management tarafından Ümraniye'de yapılan M1 Meydan Ümraniye Alışveriş Merkezi Türkiye'deki En İyi Perakende Yatırımı ödülünü aldı. İstanbul'un Asya yakasındaki 70,000 m2'lik alanı ile Avrupa'daki en büyük jeotermik sistemlerden biriyle ısıtılıp soğutulan Alışveriş Merkezi, büyük alanların iklimlendirilmesine yardımcı olmak için çimlendirilmiş dev çatılardan da yararlanıyor. Proje açık alanda alışveriş yapma imkanı da sağlıyor. Proje, sağladığı müşteri karması ve yarattığı yatırım modeliyle ödüle layık görüldü.

AUTOPIA
Avrupa'nın en iyi karma mimarisi...

Keleşoğlu ve Gül Yapı ortaklığında yapılan mimarisini ise Gökhan Avcıoğlu ile Dara Kırmızıtoprak'ın yaptığı Türkiye'nin ilk otomobil alışveriş merkezi projesi Londra'da Avrupa'nın en iyi karma mimarisi ödülü aldı. Autopia'nın içinde otomobil ile ilgili alışveriş ünitelerinin yanı sıra projenin tepesinde 800 metrelik bir deneme sürüşü alanı da yer alacak. Proje 365 gün açık otomobil fuarı olmayı hedefliyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz