maritbet girişmaritbet
Türk müteahhitler dünyada büyük başarılar elde etti

Türk müteahhitler dünyada büyük başarılar elde etti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybeci, inşaat sektörünün temsilcileri ile biraraya gelerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bakanlıkta Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Başkanı Celal Koloğlu, Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı Demir İnözü, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Aziz Torun ve Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği Başkan Yardımcısı Ziya Yılmaz'ı kabul etti. 

Müteahhitlik ve konut sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu vurgulayan Zeybeki, bu sektörün önem taşıdığını belirtti. Sektör temsilcileri ile sık sık biraraya geldiklerini söyledi. Türk müteahhitlerin yurt dışında da büyük başarılar elde ettiğini ifade eden Zeybekci, "Müteahhitlerimiz şimdiye kadar dünyada 301 milyar dolarlık bir proje üstlenmiş. Bunun 56 milyar doları Rusya Federasyonu'nda, 45 milyar doları Türkmenistan'da, 29 milyar doları Libya'da, 22 milyar doları Irak'ta, 19 milyar doları Kazakistan'da, 15 milyar doları Katar'da, 14,5 milyar doları Suudi Arabistan'da. 11 milyar dolar Cezayir'de, 10 milyar dolar Azerbaycan'da, 9 milyar dolar BAE'de, 70 milyar dolar da diğer ülkelerde yatırımlar yapıldı" diye konuştu.

2014'te 23 milyar dolarlık müteahhitlik hizmeti verildi

Müteahhitlik sektörü açısından 2013'ün 33 milyar dolarla rekor yılı olduğunu belirten Zeybekci, 2014'te tüm çevresel olumsuzluklara rağmen 23 milyar dolarlık müteahhitlik hizmetinin hayata geçirildiğini bildirdi.

Zeybekci, dünyada Türk müteahhitliğinin başarılı örneklerini gördüklerini kaydederek, daha iyisini yapabilmek için çalışmak gerektiğini belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile inşaat sektörü temsilcilerinin yaptığı toplantının son derece pozitif geçtiğine değinen Zeybekci, bu toplantıları daha sık gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Şeffaflık Paketi ile gri alanları ortadan kalkacak! 

Bakan Zeybekci, Şeffaflık Paketi'ndeki son durumun sorulması üzerine, Türkiye'de gri alan oluşturan tüm sebeplerin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Hükümet olarak büyük projeler başardıklarını vurgulayan Zeybekci, "Yerelleşme için imarlar konusunda mutlaka çalışma yapılmalı. İstanbul, Ankara, Bursa gibi gelişme hızı yüksek illerde bazı sıkıntılar var. Büyükşehir Yasası'ndan önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Encümeni, Meclisin karar alma yetkisi... Türkiye'nin en kıymetli alanlarının olduğu bir sahil belde belediyesinde 3 kişilik encümene siz bir anda milyar dolarlık rantlara karar verebilen bir yetki verdiğinizde, buralarda sıkıntı çıkması son derece normaldir. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.    

Zeybekci, spekülasyona meydan vermemek gerektiğinin altını çizerek, Şeffaflık Paketi'nin sadece gayrimenkul ve imar alanlarından oluşmadığına dikkati çekti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nihat Zeybekci, CNR Emlak 2014 Fuarı'nda konuştu
  • 11.09.2014 14:47

Nihat Zeybekci, CNR Emlak 2014 Fuarı'nda konuştu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CNR Emlak 2014 Fuarı'nın açılışında konuştu. Ekon ...

Cesur bir tercih, güçlü bir stil; Delta Koltuk
  • 21.09.2020 15:56

Cesur bir tercih, güçlü bir stil; Delta Koltuk

Yeni nesil tasarım anlayışı Loda farkıyla yeniden yorumlanıyor, çağdaş yaşam ala ...

"Bu proje Ege ve Akdeniz'in turizmini şahlandıracak"
  • 18.01.2019 12:27

"Bu proje Ege ve Akdeniz'in turizmini şahlandıracak"

Nihat Zeybekci’nin gündemine aldığı İzmir- Antalya Otoyol ve Hızlı Tren Projesi, ...

"Mega projeler bittiğinde İzmir bir dünya şehri olur"
  • 17.01.2019 09:29

"Mega projeler bittiğinde İzmir bir dünya şehri olur"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Habertürk TV'de ...

"İstanbul - İzmir Otoyolu bu yıl bitiyor"
  • 13.01.2019 11:27

"İstanbul - İzmir Otoyolu bu yıl bitiyor"

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, CNN Türk’te ...

Nihat Zeybekci: 10 mega projenin 5'i Türkiye'de
  • 02.05.2018 09:20

Nihat Zeybekci: 10 mega projenin 5'i Türkiye'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin önemli bir fırsat olduğu ...