maritbet girişmaritbet
Türk konut sektörü Körfez’de yapılacak yeni fuarları bekliyor

Türk konut sektörü Körfez’de yapılacak yeni fuarları bekliyor

Emlak ve gayrimenkul dünyasına yaptığı haberler ile yön veren emlaktasondakika.com, Kuveyt’te düzenlenen gayrimenkul fuarında fikirleri ve görüşleri aktaran taraf oldu

Emlak ve gayrimenkul dünyasına yaptığı haberler ile yön veren emlaktasondakika.com, Kuveyt'te düzenlenen gayrimenkul fuarında fikirleri ve görüşleri aktaran taraf oldu. Inrema tarafından Kuveyt Regency Hotel'de 18'i Türk inşaat firması ve birisi de iş adamları konseyi olmak üzere 19 katılımcının yer aldığı fuar, yüzde yüz başarı ile sonuçlandı. Fuara katılan firmaların yöneticileri ile yapılan görüşmede tanıtıma büyük katkı sağlandığı vurgulanırken bundan sonraki fuarlara katılım da fikir birliğine varıldı.

Inrema Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Ilgar:
Katılımcı firmaların hepside yeni fuarın zamanını ve yerini soruyor

Körfez Ülkeleri'nde sürekli gayrimenkul fuarları vardır ama Türk gayrimenkul dünyası olarak Türkiye adına bizim fuarımız Kuveyt'te yapılan en iyi fuar oldu. Her firma satış yaptı ya da satış bağlantısı yaptı, sözler alındı, sözleşmeler imzalandı. Biz bu verimden sonra Katar, Dubai ve yine Kuveyt başta olmak üzere potansiyel Körfez Ülkeleri'nde gayrimenkul fuarları düzenleyeceğiz. Nisan'da Kuveyt, Mayıs'ta da Katar'da fuar yapmak üzere çalışmalarımız devam ediyor. Katılımcılarımız çok memnun kaldı ve tekrarı için yoğun talepler alıyoruz. Yeni fuarın yeri ve zamanını soruluyor.

DEİK Türk Kuveyt İş Konseyi Başkanı İbrahim Ekşi:
Türkiye'nin ismini temiz tutmak istiyoruz

İş konseyi olarak Kuveyt'e doğru kişileri götürmek ve Türkiye'nin ismini temiz tutmak istedik. Gidecekleri iki ülke var, İspanya ve Türkiye. İspanya uzak. Oradan aldıkları gayrimenkulün değeri onda bire düştü. Bunu görüyorlar. Türkiye çok yakın, sağlık ve spor tesisleri başta olmak üzere her şey mevcut. Rahat ediyorlar. Yatırımcılar büyük projelerle ilgileniyor ve yatırım yapmak istiyorlar. Oturma izinleri 5 yıl olduğu takdirde Kuveytliler'in ikinci vatanı Türkiye olacak. Çevrede zaten bu nitelikte bir ülke yok. 10 yıla kadar Suriye, Irak, İran, Lübnan, Mısır gibi ülkeleri tercih etmeyecekler. Zaten her iki kişiden birisi Türkiye'ye gelmek istiyor. Fuara ciddi bir ilgi vardı. Bana daha çok Bursa, Sapanca, Yalova ve Karadeniz'den yer alma talepleri ulaştı. 

Bizim Türk müteahhitlerinin sorunlarını aşmak için çalışmalar gerçekleştirme fırsatı oldu. Para kazanmadan iş yapılmıyor. Fiyatları düşürmek teminat sorununu aşmak için Kuveyt Türk Bankası oradaki ihalelerde Türk firmalara destek olacak. 

Teknik Yapı Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Tufan Karaağaç:
Kuveytliler'e uygun proje geliştirmek lazım

Fuar bireysel alıcıya Türkiye'nin ve gayrimenkul dünyasının tanıtım açısından faydalı oldu. Biz şirket olarak orada mantıklarını ve isteklerini ölçmeyi hedeflemiştik. Bu konuda rahatlıkla kanaat sahibi olduk. Kuveytliler her türlü alım yapıyorlar. Bitmiş konut istiyorlar, bitmeyen proje satanlardan memnun değiller ve beklemeye sabırları yok. Tercihlerini geniş aileler için kullanıyorlar. İkişer tuvalet ve banyo talep ediyorlar. Balkonlu ev istiyorlar. İstanbul dışındaki projelerle de ilgilenip Bursa ve Yalova'dan daire istiyorlar. Kendi istediklerini batılı anlayışla harmanlayan projelere sıcak bakıyorlar. Dolayısı ile onların talebi doğrultusunda projeler geliştirmek lazım. 

Ayrıca detaylara ve kat planlarına da dikkat ediyorlar. Ziyaretçiler Evora İstanbul ile yakından ilgilendiler. Sıcak satış yapılmadı ama 20 kişiye randevu verildi. Projeyi yerinde gördükten sonra alım yapacaklar.

Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin:
Bizim projelimizi Körgfez'de Kraliyet Ailesi'nin şirketleri satacak

2013 yılı verilerine göre yapılan satışın yüzde 10'u Kuveytli yatırımcılara yapılmış. Fuarın Kuveyt'te düzenlenmesi ve gayrimenkullerin orada görücüye çıkarılması bu açıdan doğru bir tercih. Çalık Gayrimenkul olarak bizde projelerimizi götürdük. Kraliyet Ailesi'nden Sheika Fariha Al-Ahmad Al-Jaber Al Sabah'ın aile şirketleri ile satışa dönük sözleşme imzaladık. Çalık Gayrimenkul'ün projelerini bizim adımıza Körfez ülkelerinde satacaklar. Fakat geniş ve zengin bir aile oldukları için alımın büyük kısmının kendi aralarında gerçekleşeceği kanaatindeyim.

Fuara gelen ziyaretçi kitlesi daha çok orta gelir grubunda idi. Fakat biz Şehrizar Konakları'ndan bir tane 9+1 konut ve Tarlabaşı 360'tan da bir ofis sattık. Randevu bazlı satışlarımız olacak, Kuveyt Sağlık Bakanı gelip projelere bakacak. Dostlarına tavsiye etmesi yeni satışların yolunu açacak ve potansiyel alıcılar gelecek.

Bu fuara katılmaktan çok memnun kaldık. Dünyada gayrimenkul kredibilitesi olan fuar sayısı çok az, bir elin parmağını geçmez. Türkiye'nin çıkarları açısından bu tür fuarlar yapmak ve kendimizi tanıtmamız lazım. Yeni fuarlar olduğunda yine katılırız. 

Viatans Meydanbey Satış ve Pazarlama Müdürü Türkan Sönmez:
Kuveyt hareketli bir pazar, bizde toplu satış yapacağız

Kuveyt'e biz satış değil, tanıtım amaçlı gittik ve istediğimizin daha fazlasını aldık. Büyük gruplarla çok iyi bağlantılar kuruldu. Prenses Sheika Fariha Al-Ahmad Al-Jaber Al Sabah'ın çevresinden önemli alıcılarla irtibat kuruldu. Ocakta Türkiye'ye gelecekler. Toplu bir satış gerçekleştirmek üzere çalışma yapacağız Kuveyt pazarının hareketli bir mecra olduğunu gözlemledik. Bundan sonra yine Körfez ülkelerinde bir fuar olduğunda severek katılırız. Çünkü bizim projemizin hedef kitlesini Körfezli yatırımcılar oluşturuyor.  

Kristalşehir İş Geliştirme Müdürü Hasan H. Büyükçelik
Huzurlu konutu Kuveyt'e götürdük

Kuveyt Fuarı'na, Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Kuveytliler'e, "Türkiye'de kalite nasıl olur"u anlatmak için katılmıştık. Bu maksadımız kısmen gerçekleşmiş oldu. İhlas Holding İnşaat Grubu'nun inşa etmiş olduğu projelerin aile hayatına münasip, huzurlu projeler olduğunu gören Kuveytliler, Kristalşehir projemize yoğun ilgi gösterdi. Kuveyt seyahatimizi uzatmak zorunda kaldık. Gerek münferiden alım yapmak isteyen, gerekse toplu alım talebinde bulunanlarla görüşmelere devam ediyoruz. Artık körfez ülkeleri ve genel anlamda orta doğuda, İhlas Holding kalitesi konuşulacaktır. Tanıtım çalışmalarımızı, ortaklıklarımızı hızla arttırmaya devam edeceğiz.

EPP Emlak ve İskan Müdürü Muharrem Sarıdoğan:
Kuveyt, dürüst projelerle gidilirse Türkiye için iyi pazar

Kuveyet'teki yatırımcıların ve Türkiye'de ev almak isteyenlerin ilgisi en çok dikkatimizi çeken unsur oldu. İstanbul , Bursa ve çevresi, Trabzon ve Sapanca bölgelerini mercek altına almışlar. Buraları seviyor ve konut sahibi olmak istiyorlar. Doğru, dürüst davranılırsa, güzel projelerle gidilirse Türkiye için getirisi yüksek bir pazar. Bizim iyi intibalarımız var. EPP olarak biz Kuveytli yatırımcıya el kitabı niteliğinde bilgilendirici yayınlar hazırladık ve burada dağıttık. 

Proje Beyaz Yönetim Kurulu üyesi Kaan Borucuoğlu:
Gelecek yıl Körfez'de 13 fuara katılacağız

Türkiye'deki yaşanan olayların yansıması ve sorunlu konut satılması yabancı yatırımcı nezdinde itibarımızı biraz sarstı. Yoğurdu üfleyerek yediklerini söyleyebilirim. 
Lübnan, Katar ve diğer ülke standlarının da bulunduğu karma fuarları daha çok tercih ediliyor. Çünkü birbirlerine güveniyor ve projeleri birbiri ile kıyaslıyorlar. Bu açıdan sadece Türk sadece firmaların yer aldığı bir salon biraz dikkatten kaçtı. Genel anlamda değerlendirecek olursak kanaatim olumlu, imaja ve satışa katkısı oldu. Bundan sonra bu tür fuarlara katılmaya devam edeceğiz. Gelecek yıl Kuveyt'te 8, Suudi Arabistan'da 4, Dubai'de de 1 olmak üzere toplam 13 fuara katılacağız. 

Sadece Kuşadası'ndan bir projenin olması Kuveytliler'in dikkatini çekti. Kuşadası'nı tanıyorlar, İstanbul ve Bursa da ilgi çekiyor. Yalova, Sapanca ve Trabzon'u yakından tanıyorlar. Bu sevindirici bir durum. 

Biz fuara Haliç Panaroma, Almira Residence, Çengelköypark Villaları, Kuşadası Golf and Country Clup, Yalova Termal Palace, Beşiktaş Nidapark olmak üzere yediden fazla proje ile katıldık. Sıcak satışlar oldu. Bundan sonraki fuarlara Sapanca ve Yalova'dan da projeler götüreceğiz.  

Demir İnşaat Genel Müdürü Hakan Ocak:
Kuveytliler tekrar gördükleri simalara güven duyuyor

Fuara katılmak şirket olarak güven oluşturmamıza neden oldu. Türkiye'den alım yapmak isteyenler birkaç kere aynı simaları görünce türk firması olarak bize olan güveni tazeleniyor. Türklere ilgileri var, bunu hissediyoruz. Biz bu fuarda 5 tane kesin satış yaptık, 40 tanede ciddi boyutta ön talep aldık, randevulaştık. Bundan sonra da bölgede fuar olduğunda severek katılırız.

Sarp Group İş Geliştirme Grup Başkanı Gürbüz Aydemir:
Prim yapmayan bölgelerde Kuveytliler'e özel projeler geliştirilmeli
 
Kuveyt'te genel olarak Türkiye'ye ilgi var. Sarphan Finanspark olarak bizim projemiz nitelikli ve ödüllü olması nedeniyle diğer firmalardan ayrılıyordu. Biz oraya otelin satışı için gittik. Dolayısıyla bizimle yatırımcı gruplar ilgilendi. Finans merkezinin içinde yer alan bir projeden iş adamları stüdyo ve 1+1 tipinde daireler istediler. Finans Merkezi'nin ciddi prim yapacağını öngörüyorlar. İstanbul'da ise prim yapacak yerlere bakıyorlar. Ara metrekarelere ilgisizler. Büyük yada küçük konutlar istiyorlar. Biz otelin satışı için gittiğimizden sıcak satış yapmadık ama 50 bağlantı oluşturduk. Bu hafta sözleştiğimiz gruplarla görüşeceğiz. Ayrıca Suudi 2 yatırımcı grubu otelle ilgilendi. Dükkanlara ilgi oldu ve rezidansa bakıldı. Yani ciddi potansiyel var.

Konut almak isteyenler genelde villa tipindeki evlere ve çevre illere meraklılar. Trabzon'da villa istiyorlar. Beylikdüzü, Silivri bile onlar için İstanbul sayılıyor. Körfez bölgesinden acentelarla görüşerek prim yapmamış arsalar üzerinde onlara uygun projeler geliştirilebilir. Çok uzak olmadığı takdirde her yeri İstanbul sayıyorlar. Mesafede çok kaygıları yok. Avrupa yakasını tercih ediyorlar. 

Video haber için tıklayın

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Körfez'in 1400 yıllık kalesi turizme kazandırılıyor
  • 12.10.2020 10:32

Körfez'in 1400 yıllık kalesi turizme kazandırılıyor

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Hereke'nin Körfez ilçesi için çok önemli bi ...

Bodrum'da milyon dolarlık yıkımlar devam ediyor
  • 10.10.2019 09:39

Bodrum'da milyon dolarlık yıkımlar devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bodrum’da kaçak yapıları incelemesinin ...

Bodrum'da yıkımlar sürüyor
  • 01.10.2019 11:18

Bodrum'da yıkımlar sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bodrum’da kaçak yapıları incelemesinin ...

Bodrum'da 8 proje, 4 otel inşaatı durduruldu
  • 21.08.2019 08:56

Bodrum'da 8 proje, 4 otel inşaatı durduruldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla'nın Bodrum ilçesinde incelemelerde ...

Kuveytliler Gayrimenkul Fuarı'na yoğun ilgi gösterdi
  • 17.12.2013 17:22

Kuveytliler Gayrimenkul Fuarı'na yoğun ilgi gösterdi

Sheika Fariha Al-Ahmad Al-Sabah Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nda Çalık'ın standını z ...

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı tanıtım filmi yayında
  • 28.11.2013 10:45

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı tanıtım filmi yayında

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nın dikkat çeken tanıtım filmi emlaktasondakika.com far ...