maritbet girişmaritbet
Türk inşaat şirketleri istihdamını arttırdı

Türk inşaat şirketleri istihdamını arttırdı

Türk inşaat sektörü, ilk 8 ayda yurtdışı istihdam oranını geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 40 artırdı

Türk inşaat sektörü, ilk 8 ayda yurtdışı istihdam oranını geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 40 artırdı.
Kariyer.net İstihdam Endeksi verilerine göre bu dönemde Türk şirketlerinin yurt dışı yatırımlarında çalıştırılmak üzere toplam 4 bin 500 kişiye yeni iş imkânı doğdu. En çok istihdam sunan ülkeler ise Suudi Arabistan ve Sudan oldu. Bu ülkeleri Irak, Rusya, Türkmenistan, Afganistan, Cezayir, Azerbaycan, Zambiya, Komorlar, Cibuti, Umman, İran, Hindistan, Kazakistan, Katar ve Ukrayna takip etti.
Kuzey Afrika ve Ortadoğu'yu etkisi altına alan Arap baharı nedeniyle yurt dışı yatırımlarını Doğu Afrika ve Hindistan'a kaydıran Türk inşaat sektörü, rekor seviyelere varan yeni fırsatlarla istihdamın lokomotifi olma rolünü sürdürdü.
Cubuti'den Komorlar'a, Hindistan'dan Ukrayna'ya kadar geniş bir alanda faaliyetlerini sürdürdü. Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, inşaat sektörünün sağladığı istihdam imkanıyla lokomotif sektör olmayı sürdürdüğünü vurguladı.
Azoz, ''Türk inşaat sektörü tarafından yurt dışında talep gören mavi yaka ve beyaz yaka konumları, yurt içi için gelen taleplerle kıyaslandığında paralellik yaşandığı görülüyor. Ancak tercüman ve aşçı gibi yabancı ülkelerde yaşama katkı sağlayan pozisyonların yoğun bir şekilde istihdam edildiği gözleniyor.'' dedi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz