maritbet girişmaritbet
'Türk inşaat sektörü dünyada çok önemli bir noktada'

'Türk inşaat sektörü dünyada çok önemli bir noktada'

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) da dizilerin turizme ve ticarete katkısını arttırmak için harekete geçti

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) DEİK Amerika İş Konseyleri Başkanları Koordinasyon Toplantısında Türk dizileri için, Latin Amerika ülkeleri ile ortak çalışmalar konuşuldu. 

DEİK Türkiye-Amerika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Aykut Eken, “Özellikle Latin Amerika ülkeleri ile yapılacak ortak projeler, hem Türkiye'nin tanıtımına katkı yapacak hem de ticareti arttırmak için sıcak bir ortam oluşturacak” diye konuştu.

TİCARET 9 MİLYAR DOLAR

DEİK Amerika İş Konseyleri Başkanları Koordinasyon Toplantısı'nın önemine dikkat çeken Aykut Eken, şöyle konuştu: “Bugün Türkiye ile 33 Latin Amerika ülkesinin toplam dış ticaret hacmi 9 milyar dolar seviyesinde. Bu rakam 2006 yılında sadece 2 milyar dolardı. DEİK ile yapılan çalışmalar sayesinde hızlı bir artış yaşandığı gözlendi. Biz bu rakamı her yıl yukarılara çekmek için çalışıyoruz. Bunu yaparken de birçok farklı çalışma gerçekleştiriyoruz. Türkiye Latin Amerika ülkelerinde yakından bilinen bir ülke. Bu ülkelerde inşaat, gemicilik, turizm ve gıda alanında büyük yatırım fırsatları bulunuyor. Türk işadamlarına bu ülkelerdeki yatırım fırsatlarını anlatıyoruz. Afrika'dan daha büyük bir pazar olabileceğine inanıyorum. Türkiye için çok ama çok önemli fırsatlar bulunuyor. Brezilya, Meksika, Venezuela, Kosta Rika gibi ülkelere önemli ihracatlar yapabiliriz. Bu ülkelerde yatırım ortamı da inceleniyor.”

TÜRKİYE'Yİ DİZİLER TANITTI

DEİK olarak yaptıkları çalışmalarda Latin Amerika ülkelerinde Türk dizilerinin de ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduklarını dile getiren Aykut Eken, şöyle devam etti: “Bu ülkelerde Türkiye'yi tamamen dizilerle tanıttık. Bugün çok ciddi ihracat rakamları var bu alanda. Türk dizi sektörünün ihracatı 100 milyon doları aşıyor. Bu diziler tanıtım ve turizme büyük katkı sağlıyor. Aynı zamanda ticaret için de sıcak bir ortam sağlıyor. Yapılan toplantıya Latin Amerika ülkelerinin temsilcileri de katıldı. Türkiye ile Latin Amerika ülkelerinin ortak bir dizi ya da film konusunda çalışma yapması gündeme geldi. Bu gerçekleşirse daha fazla izleyici çekilebilir. Böyle olunca turizm de canlanabilir. Bu alanda birçok oyuncumuz Latin Amerika ülkelerinde meşhur oldu. Oralarda çok iyi tanınıyorlar. Onların da yer alacağı bir çalışma gerçekleşebilir.”

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE BÜYÜK FIRSAT VAR

Türkiye'nin nüfusu ve coğrafi konumuyla çok önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Brezilya İstanbul Başkonsolosu Paolo Franca, DEİK Amerika İş Konseyleri Başkanları Koordinasyon Toplantısı sonrasında sorularımızı yanıtladı. Türkiye'nin Avrupa ve Asya arasında bir köprü niteliğinde olduğunu anlatan Paolo Franca, şöyle konuştu: “Türk inşaat sektörü dünyada çok önemli bir noktada. Brezilya'da turizm yatırımları ihtiyacı var. Bu alanda Türk işadamlarına büyük fırsatlar var. Türk dizileri de Latin Amerika ülkelerinde yakından takip ediliyor. Bu Türkiye için çok önemli bir fırsat turizmi çeşitlendirebilirsiniz. Türkiye ve Brezilya dizi sektöründe potansiyeli çok yüksek iki ülke. Ortak çalışmalar da yapılabilir.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk inşaat sektörü, yenilikçi peyzaj çözümlerini görücüye çıkarıyor
  • 29.10.2022 16:25

Türk inşaat sektörü, yenilikçi peyzaj çözümlerini görücüye çıkarıyor

Fuarda, markalı konut projelerinden ofis binalarına, rezidanslardan ticari yapıl ...

Türk inşaatçılar 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık iş üstlendi
  • 04.01.2022 13:24

Türk inşaatçılar 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık iş üstlendi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2021 yılı yurt dışında 29,3 milyar dolarlık iş üstlen ...

'Bu ülkede yatırım olması lazım, başka çaremiz yok'
  • 24.12.2016 14:23

'Bu ülkede yatırım olması lazım, başka çaremiz yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel K ...

Türk inşaat sektörü ne kadar büyüdü?
  • 17.01.2015 11:32

Türk inşaat sektörü ne kadar büyüdü?

Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, sektörün dünü ve bugününü ...

İbrahim Ekşi Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendiriyor
  • 18.12.2013 16:49

İbrahim Ekşi Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendiriyor

DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı İbrahim Ekşi, emlaktasondakika.com Ha ...

Limak, inşaat sektöründe Çinlileri rakip görmüyor!
  • 22.10.2020 14:11

Limak, inşaat sektöründe Çinlileri rakip görmüyor!

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, inşaat sektöründe Çin ...