maritbet girişmaritbet
Türk gayrimenkul şirketleri yurt dışına açılıyor

Türk gayrimenkul şirketleri yurt dışına açılıyor

Türkiye’de uzun yıllardır gayrimenkul geliştiren şirketlerin gözü artık yurt dışında.

Türkiye'de uzun yıllardır konut üreten şirketler artık yurt dışına açılıyor. Kimi şirketler bürokratik engellerden şikayetle bu yola girerken kimi şirketler de birikiminin Türkiye'ye hapsetmek istemiyor. Ardı ardına gelen açıklamalar gösteriyor ki dünyanın bir çok noktasında Türk şirketleri tarafından gayrimenkul projeleri geliştirilecek. Türk müteahhitler artık sadece taahhüt değil, geliştirici olarak da uluslararası arenada etkili olacak.

AĞAOĞLU YATIRIM İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI 

İstanbul'da 30 binden fazla konut üreten Ağaoğlu İran'a odaklandı. Uzun yıllardır yabancılara Türkiye'den satış yapan şirket artık o ülkelere gidecek. Türkiye'de iş yapmakta zorlandığını her fırsatta dile getiren ve bürokratik engellerden şikayet eden Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, İran, Suudi Arabistan ve Almanya'da hem gayrimenkul hem de enerji yatırımı yapacaklarını açıkladı. Ambargoların kalkması ile İran'ın önemli bir pazar haline geldiğine dikkat çeken Ağaoğlu, şirketlerinin de bu bölgede yatırım için çalışmalara başladığını belirtti.

SİNPAŞ, SUUDİ BAKANLA GÖRÜŞTÜ

Sinpaş Holding bünyesindeki Servet GYO ile 2013 Aralık'ta Frankfurt'taki ticari merkez OSWE'yi satın alarak Almanya'ya adım atmıştı. Şirket Almanya'daki yeni yatırım fırsatlarını kovalarken geçtiğimiz günlerde önemli bir görüşme de yaptı. Suudi Arabistan İmar Bakanı Majed bin Abdullah Al-Huqail, ülkesinde artan konut talebi konusunda Sinpaş Yapı yetkilileri ile görüştü. Suudi Arabistan İmar Bakanı, önümüzdeki beş yıl içerisinde 1 milyon 500 bin konutun piyasa sürmeyi hedeflediklerini, bu hedefi de Türk firmaları ile başarmak istediklerini söyledi.

İLK ADRES NEW YORK

2010'da İstanbul'da kurulan ve bugüne kadar 24 proje geliştiren NEF, yurt dışına da odaklanmış durumda. Bu sebeple aralarında Foster and Partners gibi dünyanın 5 büyük mimarlık ofisi ile çalışan NEF, yurt dışındaki ilk projesi Nef Newyork'u bu yıl satışa çıkacak. Projeye daha satışa çıkmadan kapasitesinin 7-8 katı ‘mutlaka haberverin' şeklinde talep geldiğini söyleyen Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Amerika'da ikinci projeyi Şikago'da gerçekleştireceklerini açıkladı. Dünyada gelişmiş metropollere odaklandıklarını belirten Timur, “Almanya'da 2 büyük şehirde ve İngiltere'de Londra'da geliştireceğimiz projeler de hazırlık aşamasında. Amerika ve Avrupa kıtalarından sonra hedefimiz Dubai gibi gayrimenkulde öncü bölgelerde proje geliştirmek. Amacımız dünyanın ilk gerçek uluslararası gayrimenkul markası olmak” diye konuştu.

SUUDİ ARANİSTAN'A 400 MİLYON LİRALIK YATIRIM

2000 yılından bu yana 4 bin konut üreten Fuzul Grup, Suudi Arabistan'ın iki büyük inşaat şirketiyle birlikte Riyad'da konut ve villadan oluşan proje gerçekleştirecek. Yıllık 2.5 milyar lira ciroya sahip Alayuni Group ve yılık 1.5 milyar lira ciroya sahip Alhabib Real Estate şirketleriyle 3'lü konsorsiyum kuran Fuzul Grup, 400 milyon liralık yatırım yapacak. Şirketin yurt dışı yatırımlarına odaklanacağını belirten Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, “Suudi Arabistan'da bir proje daha olacak. Onun dışından İran ve Malezya'da yatırım fırsatları var ve görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

ÖNCE UKRAYNA SONRA ALMANYA

Demir İnşaat, Ukrayna'da Türk Şehri adıyla, konut, otel ve AVM'den oluşan bir proje geliştiriyor. Ukrayna Vinnitsya'da yaklaşık 600 daire ve bir otelden oluşan, altında ticari alanlar bulunan projeye geçtiğimiz yılın ekim ayında start veren şirket, yıllar onca Kiev'de satın aldığı 530 dönümlük büyük arazinde, AVM, konut, villa ve otelden oluşan yeni bir proje planlıyor. Almanya'da da yatırım fırsatlarını incelediklerini ve Almanya Berlin'de bir çalışma yaptıklarını belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Berlin'de devletten yani bakanlıktan talep ettiğimiz üç yerimiz vardı, bunlardan ikisi onaylandı. Önümüzdeki günlerde Almanya'ya giderek çalışmaları başlatacağız. Konut ve AVM'den oluşan güzel bir proje düşünüyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

"The Ascott Limited, Türkiye'nin her ilinde olacak!"
  • 31.01.2015 12:27

"The Ascott Limited, Türkiye'nin her ilinde olacak!"

Ağaoğlu Şirketler Grubu İş Ortağı Halil İbrahim Demirhan, Maslak 1453'te gerçekl ...

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?
  • 22.08.2014 16:17

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?

Emlaktasondakika, haftalık emlak haberlerini derlediği Emlak Bülteni ile bir yen ...

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı
  • 14.04.2012 15:44

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı

Gayrimenkul sektörü 2011 yılında ekonomiye 300 milyar lira katkı yaptı ...

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu
  • 28.03.2012 17:49

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu

Emlaktasondakika.com, gayrimenkul piyasasının öncü markalarının kurumsal iletişi ...

Gayrimenkul sektörü 3 ayda 15 bin konut satışı bekliyor
  • 08.05.2021 10:27

Gayrimenkul sektörü 3 ayda 15 bin konut satışı bekliyor

Gayrimenkul sektörü, tam kapanmanın ardından yabancıya gayrimenkul satışında rek ...