maritbet girişmaritbet
Türk firmalardan Dubai’de büyük ölçekli satış!

Türk firmalardan Dubai’de büyük ölçekli satış!

Dubai’de 8-10 Eylül 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen gayrimenkul fuarı Cityscape Global 2015, Türk firmalar için moral oldu.

Türk firmaların yoğun katılımıyla düzenlenen Cityscape Global 2015, terör sıkıntısı, seçim belirsizliği, yaz sezonu durgunluğu derken, bir süredir yavaşlayan gayrimenkul sektörü için moral oldu. Özellkle Körfez ülkelerinin büyük ilgi gösterdiği fuarda Arap yatırımcılardan bir günde 250 milyon dolar geldi. 

61 Türk firmasının, fuar alanının yüzde 10'unu kapladığı Cityscape Global 2015, Körfez yatırımcısının İstanbul ilgisinin devam ettiğinin kanıtı oldu. Fuarda Türk firmalar yabancı yatırımcılarla çok sayıda görüşme yaptı. Görüşmelerin bir kısmı net satışa dönerken, pek çok firma da görüştüğü Arap yatırımcılarla İstanbul'da tekrar buluşmak üzere sözleşti. Fuarın en büyük satışını ise Ağaoğlu yaptı. Şirket, Maslak 1453 projesindeki bir kuleyi Suudi merkezli Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı'na toplam 67 milyon dolara sattı.

"Bu satış bir başlangıç"

140 dairenin bulunduğu kuleyi satın alan Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı'nın, hayır işleri ve eğitim konusuna yoğunlaşmış bir vakıf olduğunu vurgulayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Vakıf gelirleri Türkiye'de kalacak. Rajhı Vakfı ile daha yeni stratejik ilişkilere adım atacağız. Bu satış bir başlangıç” dedi.

5. Levent için sıcak görüşme yapıldı 

Torun GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 5. Levent projesinden 7-8 daire için sıcak görüşme yaptıklarını söyledi. Dairelerin milyon liralık olduğu için satış sözleşmesinin hemen yapılmasının imkansız olduğunu belirten Aziz Torun, “Ancak burada özellikle Mall of İstanbul projemiz bölgede tanınıyor. Bu yüzden bize karşı aidiyet de hissediyorlar. Bu nedenle 5. Levent, Mecidiyeköy'deki Torun Center projelerine ilgi yoğun” dedi.

Aşçıoğlu, Deyaar Grubu ile işbirliği imzasını attı 

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, ortaklık yaptıklarını duyurduğu Dubaili Deyaar Grubu ile işbirliği anlaşmasını Dubai Cityscape Fuarı'nda imzaladı. Yaşar Aşçıoğlu, bu anlaşma için 1 yıllık bir ön hazırlık süreci yaşadıklarını belirterek, “Deyaar ile Dubai, Arap coğrafyası ve Türkiye'de proje geliştireceğiz. Ayrıca biz Türkiye portföyümüzden de kendilerine belli projeler sunduk sıcak baktılar” ifadelerini kullandı.

Kurumsal firmalardan talep yüksek  

EgeYapı Group, Yedikule ve Kağıthane projesini ilk defa Cityscape'de görücüye çıkardı. Her iki projenin de yoğun ilgi gördüğünü söyleyen EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, "Bu yıl kurumsal firmalardan daha çok talep var" diye konuştu. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yatırım konusunda kararlı olduklarının altını çizen Kabadayı, "Türkiye'nin geleceğine güveniyorlar. Seçimlerden sonra ciddi şekilde yabancıya satış artacak' diye konuştu.

200 yatırımcı adını yazdırdı

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Körfez sermayesinin Cityscape'de en çok New York projesinin dikkatini çektiğini söyledi. Timur, şöyle devam etti: “Bu proje,  30-35 bin dolar metrekare fiyatıyla fuarın en pahalısı.  New York projesi ile fuarda 200'e yakın kişi ilgilendi, ismini yazdırdı. Ortadoğu coğrafyası için İstanbul'un ise bambaşka bir değeri var. Inistanbul ve Ortaköy projeleri için fuarda yaklaşık 50 civarında talep bekliyoruz.”

Hasılat 20 milyon $

Citscape'de Sea Pearl projesini yabancı yatırımcıya sunduklarını söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, bugüne kadar projenin yüzde 20'sini yabancı yatırımcıya sattıklarını belirterek, "Fuarın ilk günü 6 konut birden sattık. Toplamda 20 milyon dolarlık satış yaptık" diye konuştu. 

Hong Konglular toplu alım için Köy'e geliyor

İstanbul Zekeriyaköy'de KÖY projesinin yapımını üstlenen Siyahkalem Mühendislik'in İcra Kurulu Üyesi İbrahim Kahraman, Cityscape Global fuarında 15 birimde 8 ile 10 milyon dolarlık satış yaptıklarını ifade etti. Kahraman, "Şimdiye kadar 8 ile 10 milyon dolarlık sıcak satış gerçekleştirdik. İçerisinde villaların da olduğu 15 birim satışı yaptık" dedi.

Fuarda kurumsal yatırımcıların ilgisini de gözlemlediklerini anlatan Kahraman, "Hong Kong merkezli bir firma Türkiye'ye ilk defa yatırım yapmak istiyor. Projeden toplu satın almaya yönelik olarak ekim ayında kendileriyle görüşeceğiz. Ayrıca Dubai'nin ilk 5 büyük inşaat firmasından bir tanesi de Türkiye'de ortak proje geliştirmeyi teklif etti" ifadelerini kullandı.

SOYAK, gelecek projeleri için 35 ön rezervasyon aldı 

SOYAK, fuara İstanbul ve İzmir projeleriyle katıldı. Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, Arnavutköy'e bağlı 5 bin konutluk yeni projelerini de fuarda yatırımcılara anlattıklarını ve ilgi gördüklerini söyledi. Soho projesi için 3 kişiden, gelecek projeleri için de 35 kişiden ön rezervasyon aldıklarını ifade eden Çamlıbel, bunun yaklaşık değerinin 6.5 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Blok satış için görüşme

Dubai fuarına Esenyurt Premium ve Port Royal projeleri ile katıldıklarını söyleyen Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “Esenyurt'ta 1400 konutluk projemizde metrekare satış fiyatı bin 500 dolar. Suudili bir yatırımcı ile blok satış için konuşuyoruz. İstanbul'a projemizi görmeye gelecekler. Bizden toplu alıp ülkelerinde satacaklar” diye konuştu.

71 daireyi rezerve etti

DKY, 'On' Konseptinin ilk projesi DKY On Kağıthane ilk defa Cityscape'te görücüye çıktı. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Körfez ülkelerindeki yatırımcılar projeye yoğun ilgi gösterdi. Bir yatırımcı fuarın ilk günü projenin 5 katında 71 daireyi rezerve etti. Sadece DKY On projemiz için 50 milyon TL'lik satışı revize etmiş olduk” dedi.

50 milyon dolarlık alım

Tarlabaşı 360 projesini Citscape'de Körfez yatırımcısına tanıtan Çalık Gayrimenkul'ün yönetim kurulu üyesi Feyzullah Yetgin, fuarda Suudi bir yatırımcıyla 50 milyon dolarlık alım için görüştüklerini, ayrıca Dubai'den bir otel yatıımcısının proje alanında otel yatırımı yapmak üzere teklifte bulunduğunu ifade etti.

Hologramı katıldı

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat'ın kendisi katılamadığı için hologramının gösterildiği fuarda Piyalepaşa İstanbul projesinde de yabancı yatırımcıyla sıcak temaslar yaşandı. Polat Holding bünyesinde Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen projede 'mahalle' konseptini oluşturmak istediklerini anlatan Piyalepaşa Genel Müdürü Kaan Yücel, bu nedenle yabancılara bireysel satış yaptıklarını söyledi.

Yüzde 70'i Skyland'e

Fuara Seyrantepe'deki Skyland ve Bursa'daki Harmony Towers projeleriyle katılan Eroğlu İnşaat, 15 ünite için rezervasyon alırken, yatırımcılarla Türkiye'de de bir araya gelecek. Özellikle İstanbul'u iyi tanıyan Körfez yatırımcının projenin yerini iyi bildiğini belirten Satış ve Pazarlama Direktörü Togan Yazıcıoğlu, "Her yıl İstanbul'u daha iyi öğrenip geliyorlar. Mega projelere ilgileri çok yoğun, onların etrafındaki yerleri de soruyorlar. Bursa'yı zaten çok seviyorlar. Taleplerin yüzde 70'i Skyland'e geldi" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özen Kuzu, Dubai'de ESD'ye konuştu
  • 07.09.2016 18:24

Özen Kuzu, Dubai'de ESD'ye konuştu

Kuzu Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, dünyanın en büyük gayrimenkul fuar ...

Bakan Özhaseki’den Artaş İnşaat standına ziyaret!
  • 12.09.2017 11:29

Bakan Özhaseki’den Artaş İnşaat standına ziyaret!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cityscape Global 2017’de Artaş İnşaa ...

Murat Kurum: Fuarda 50 projemiz ile yer alıyoruz
  • 11.09.2017 11:54

Murat Kurum: Fuarda 50 projemiz ile yer alıyoruz

Emlak Konut GYO, 11-13 Eylül 2017 tarihlerinde Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde g ...

Demir İnşaat'a Dubai'deki fuarda yoğun ilgi!
  • 22.04.2016 10:41

Demir İnşaat'a Dubai'deki fuarda yoğun ilgi!

Dubai’de düzenlenen International Property Show (IPS) 2016 fuarına katılan Demir ...

Dubai'deki fuara Türkiye'deki firmaların ilgisi artıyor
  • 08.01.2016 14:00

Dubai'deki fuara Türkiye'deki firmaların ilgisi artıyor

Bu yıl 11-13 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Dubai Uluslararası Gayrimenkul ...

Soyak'ın yeni projesinin adı belli oldu
  • 03.10.2015 20:50

Soyak'ın yeni projesinin adı belli oldu

Hadımköy'de inşa edilen Soyak Kuzey Bahçeşehir projesinin adı Soyak Konforia ola ...