maritbet girişmaritbet
Türk dizilerine devlet plato desteği verecek!

Türk dizilerine devlet plato desteği verecek!

Dubai'de temaslarda bulunan Ekonomi Bakanı Çağlayan, dev firmaların Türk dizi filmlerine büyük ilgi gösterdiklerini, film sektöründe işbirliği yapmak istediklerini söyledi

Dubai'de temaslarda bulunan Ekonomi Bakanı Çağlayan, dev firmaların Türk dizi filmlerine büyük ilgi gösterdiklerini, film sektöründe işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Çağlayan bunun için ortaklık ve teşvik desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Dubai temasları sırasında bazı dev firmaların, Türk dizi filmlerine bu ülkelerin ilgisinden yola çıkarak Türkiye ile film sektöründe işbirliği yapmak istediklerini ifade etti. Bunun için milyar dolarlık yatırım yapmak isteyenlerin olduğunu da açıklayan Çağlayan, yeni teşvik sisteminde stratejik hale getirdikleri film sektörüne, ortaklık ve teşvik de dahil her türlü desteği vermeye hazır olduklarım açıkladı.

TÜRK DİZİLERİ BİZİ ALTÜST ETTİ

"Hollywood, Bollywood gibi film platosu çalışmamız var" diyen Çağlayan, şunları söyledi: "Hizmet sektörümüze güveniyorum. Cari işlemler açığımıza 20 milyar dolar pozitif katkı sağlıyorlar..." Çağlayan, yeni bakan olduğu günlerde, Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanı Sheikha Lubna Bint Khalid Al Qasimi ile Ankara'da bir araya geldiğinde yaşadığı diyalogu da şöyle aktardı: "Kendisiyle bir öğlen yemeği yiyoruz. Samimi samimi konuşurken, bana dedi ki: 'Sayın bakan bizim çalışanlarımızın sistemini altüst ettiniz. Dizi filmleriniz yüzünden çalışma saatlerini altüst ettiniz. Oradakiler gibi giyinmek istiyorlar.' Bunun üzerine İstanbul'da dizi film sektörüyle toplantılar yaptık. Gördük ki, onlar bizden tanıtımda destek istiyorlar."

YABANCILARA MÜLK SATIŞI HAZİRANDA

Çağlayan "Körfez krizinden sonra yeni arayışlara girmişler. Bilhassa Dubai ve diğer emirlikler yatırımcı çekmek istiyorlar. Türkiye'de gayrimenkule girme konusunda ciddi arzuları var. Yabancılara mülk edinme yasasını bekliyorlar. Kendilerine 'Mayıs sonu itibarıyla çıkar, haziranda yürürlüğe girer' dedik" diye konuştu.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Van Damme, Büyükçekmece’de dev bir film platosu kuracak!
  • 22.10.2014 11:24

Van Damme, Büyükçekmece’de dev bir film platosu kuracak!

Ünlü Hollywood yıldızı Jean Claude Van Damme, Büyükçekmece’de kuracağı dev film ...

Türk dizilerine devlet plato desteği verecek!
  • 03.05.2012 14:26

Türk dizilerine devlet plato desteği verecek!

Dubai'de temaslarda bulunan Ekonomi Bakanı Çağlayan, dev firmaların Türk dizi fi ...