maritbet girişmaritbet
Tureks ocakların kapasitesini arttıracak!

Tureks ocakların kapasitesini arttıracak!

Tureks Yönetim Kurulu Başkanı Turunç, 2011'de ağırlıklı olarak ocak yatırımı gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Bu yıl işletme ruhsatlarını aldığımız ocaklardaki kapasiteyi artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi

Tureks Yönetim Kurulu Başkanı Turunç, 2011'de ağırlıklı olarak ocak yatırımı gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Bu yıl işletme ruhsatlarını aldığımız ocaklardaki kapasiteyi artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.

 Doğaltaş sektöründe 30 yıldır faaliyet gösteren Tureks, bu yıl ocaklarındaki kapasiteyi artırmaya odaklandı. 2011 yılında ağırlıklı olarak ocak yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Tureks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Cavit Turunç, “Geçtiğimiz yıl mevcut kapasiteyi artırıcı iş makineleri ve dağ kesme makineleri alımları gerçekleşti. Bu makineler çeşitli ocaklarımızda kullanılmaya başlandı. Yine geçen yıl Afyon'daki fabrikamızda yeni kapasite artırıcı ve modernizasyona yönelik yatırımımız başladı ve 2012 yılı mart ayı başında tamamlandı. Plaka imalatına yönelik tam otomatik plaka sağlamlaştırma hattı ve otomatik plaka cila makinesi montajları binalarıyla birlikte tamamlandı ve üretim başladı. 2012 ve bundan sonraki yıllarda yatırımlarımızı ise ağırlıklı olarak ocaklardaki kapasiteyi artırıcı yönde olacak şekilde planlandık” dedi.

Firma olarak, son yıllardaki olumsuz ekonomik gelişmelerin etkisinden sıyrılıp, 2011 yılında önceki dönemlere göre daha başarılı bir yıl geçirdiklerini anlatan Osman Cavit Turunç, ihracat ve cirolarının önceki yıllara göre artış gösterdiğinden bahsetti. Bununla birlikte istihdamda da artış sağlayarak Afyonkarahisar ekonomisine olan katkılarının arttığını dile getiren Turunç, personel sayılarının 2011 yılında 350 kişiye ulaştığını kaydetti. Doğaltaş blok, fayans ve dekoratif ürünler ürettiklerini ve beş binden fazla ürün çeşidiyle sektörde teknoloji hususunda öncü konumunda olduklarını belirten Turunç, Tureks olarak, yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.

Mermer-maden sektörünün Türkiye'nin en dinamik sektörlerinden biri olduğunu vurgulayan Turunç, “Sektörümüz her yıl düzenli olarak gelişmekte ve ekonomiye sağlamakta olduğu katkı her geçen gün artmaktadır. 2012 yılının ilk üç ayındaki olumsuz hava şartları sektörü etkilese de devam eden aylarda bu olumsuzluğu telafi ederek, bir önceki yıla göre daha başarılı bir yıl geçireceğimizi tahmin etmekteyiz” ifadesini kullandı.

 “Afyonkarahisar beş yılda Türkiye'nin önemli şehirleri arasına girecek”

“Afyonkarahisar ekonomisine yön veren sektörler arasında küçük ve büyük baş hayvancılık, mermer ve turizmin en başta yer aldığını hatırlatan Osman Cavit Turunç, bununla birlikte kentte sektörel düzeyde ilerlemiş bir başka sanayi kolunun bulunmadığına, bu nedenle mermer sektörünün kent ekonomisi ve istihdamı için oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Afyonkarahisar ihracatının yüzde 50'sinin mermer sektörü tarafından sağlandığını anımsatan Turunç, kent sanayisinin her yıl gelişme gösterdiğine ve uluslararası pazardaki payını artıran bir yapıya sahip olduğuna işaret etti. Turunç, sözlerine şöyle devam etti: “Afyon'da faaliyet gösteren firmalarımız değişen şartlara ayak uydurmayı başarmış ve global ekonomi standartlarına göre çalışmayı öğrenmişlerdir. Özellikle hayvancılık, et kombinacılığı, mermercilik, tavuk ve yumurtacılık, meyve ve şekercilik ulusal ve uluslararası pazara hitap ederek pazar payını her geçen gün artırmaktadır. Bunun yanında termal turizmi sürekli gelişme göstermekte, yeni yatırımlar devam etmektedir. Herkesin söylediği gibi kesişen yolların ortasında kalan bir şehir olan Afyonkarahisar, ekonomik ve gelişmişlik olarak arzu edilen düzeye gelememiştir. Ancak ilimizin ciddi bir potansiyele sahip olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Afyonkarahisar'ın bu yönlerini ortaya çıkaracak çalışmalar yapılmış ve özellikle termal turizminin uluslararası alanda merkezi haline gelecek projeler sayesinde, Afyonkarahisar önümüzdeki beş yıl içinde ciddi bir sıçrama ile Türkiye'nin önemli şehirleri arasına girecektir.”

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tureks ocakların kapasitesini arttıracak!
  • 01.06.2012 10:54

Tureks ocakların kapasitesini arttıracak!

Tureks Yönetim Kurulu Başkanı Turunç, 2011'de ağırlıklı olarak ocak yatırımı ger ...