maritbet girişmaritbet
Tüm yollar Bahçeşehir ve Beylikdüzü'ne çıkacak!

Tüm yollar Bahçeşehir ve Beylikdüzü'ne çıkacak!

Metrobüs'e yeni hatlar ekleniyor, Marmaraya Bahçeşehir'e kadar geliyor. Tüm bu yatırımlar yakın gelecekte her yol Bahçeşehir- Beylikdüzü'ne çıkacak dedirtiyor

Kaynak: Selma Şenol / Bugün
 
 
Yeni gelişen yerler olması nedeniyle ilk etapta ulaşım gibi sorunlarla karşılaşan bölge, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım yatırımlarıyla rahatlıyor. Metrobüs'e yeni hatlar ekleniyor, Marmaraya Bahçeşehir'e kadar geliyor. Tüm bu yatırımlar yakın gelecekte her yol Bahçeşehir- Beylikdüzü'ne çıkacak dedirtiyor.
 
Öncelikle Metrobüse yeni hatlar eklenmesi gündemde. Altı yeni güzergâhın devreye sokulabilmesi için plan-proje hazır. Avcılar-Söğütlüçeşme arasında günde ortalama 700 bin kişi taşıyan metrobüs hattının yeni güzergahları arasında, 55 kilometrelik Bahçeşehir-Kozyatağı hattı da bulunuyor.
 
E-5 güzergahındaki trafiği rahatlatması ve toplu taşımayı teşvik etmek için 2007'de Topkapı-Avcılar arasında hayata geçirilen, ardından Zincirlikuyu ve Kadıköy Söğütlüçeşme'ye kadar uzatılan metrobüs hattı, ilk etapta Avcılar'dan Beylikdüzü'ne uzatılacak. Belediye, proje çalışmaları tamamlanan hattın hayata geçirilebilmesi için kaynak arayışlarını sürdürüyor. Yaklaşık 10 kilometrelik hat üzerinde 8 durak bulunacak ve günlük yolcu kapasitesi 1 milyona ulaşacak.
 
TEM'DEN KOZYATAĞI'NA
Belediye, metrobüsün Beylikdüzü etabını hayata geçirdikten sonra farklı güzergâhlarda 4 hattı daha hizmete sokmayı planlıyor. Planlanan hatlar sırasıyla 25 kilometrelik Bahçeşehir-Topkapı, 22 kilometrelik Bahçeşehir-Havaalanı, 55 kilometrelik Bahçeşehir-Kozyatağı ve 20 kilometrelik Ümraniye-Sultanbeyli. Metrobüs hatlarının toplam uzunluğu, yaklaşık 200 kilometreyi bulacak. Bahçeşehir-Kozyatağı arasında yapılması planlanan metrobüs hattı, TEM Otoyolu güzergahını izleyerek, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden geçecek.
 
Bahçeşehir-Topkapı hattı ise Esenler üzerinden Topkapı metrobüs hattına entegre edilecek. Bu 4 hattın yanı sıra Harem-Kozyatağı, Bağdat Caddesi-Kadıköy, Beşiktaş-4.Levent, Edirnekapı-Vezneciler ve Aksaray-Bağcılar hatları da planlanan güzergahlar arasında yer alıyor. Tüm hatların devreye sokulmasıyla birlikte metrobüslerin günlük yolcu kapasitesi yaklaşık 2 milyonu bulacak. İstanbul trafiğinin de yeni hatlarla, ciddi oranda rahatlaması bekleniyor.

Metrobüs halen Avcılar'dan Zincirlikuyu'ya çalışıyor. Daha sonra Avcılar'dan Beylikdüzü'ne uzatılacak. 3 Mart Salı günü Başbakanımızın katılımıyla Kadıköy Söğütlüçeşme'den Avcılar'a metrobüs hattı devreye giriyor. Doğalgazı kullanıyorsunuz, su probleminiz yok, derelerinizden pislik akmıyor. Güzel konutlar yapılıyor, sağlık hizmetleri devreye giriyor. Bu yıl ihalesini yapmayı planladığmız Kabataş'tan başladığımız Beşiktaş - Çaglayan - Alibeyköy- Tekstilkent istikametinden geçecek Mahmutbey metro istasyonu hattı Bahçeşehir, Esenyurt üzerinden Silivri'ye doğru gidecek. Hatla buluşmak üzere devam edecek.

Bir diğer yatırım ise Metro'ya. İBB'nin planlarına göre, 12 kilometre uzunluğunda Esenyurt-Küçükçekmece-Başakşehir-Bağcılar hattı yapılacak. Yani Bağcılar'a bağlı Mahmutbey semtinden Bahçeşehir ve Esenyurt'a giden hat. Mahmutbey-Tekstilkent-Beşiktaş Metrosu ile birleşebilecek Böylece Esenyurt metroya kavuşacak. Selma ŞENOL

MARMARAY'DA BİR İSTASYON
İspartakule yalnız bir yerleşim yeri değil aynı zamanda İstanbul Boğazı'nın altından tüp tünellerle Avrupa ve Asya'yı demiryolu ile birleştirecek olan Marmaray Projesi'nin de bir istasyonu. Ulaştırma Bakanlığı kazı çalışmalarını kapsayan Kazlıçeşme ile Söğütlüçeşme'yi bağlayan 13,5 kilometrelik kazı çalışmalarını 2012 yılında tamamlamayı hedefliyor. Projede geçen yılın sonunda İstanbulluların ulaşımını kolaylaştırmak için güzergahta değişiklik yapıldı.
 
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Halkalı´da bitmesi planlanan Marmaray projesinin Bahçeşehir´e kadar uzatılacağı müjdesini verdi. Uysal "Ayrıca, Yenikapı-Bahçeşehir Metrobüs projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ölçümlere başladı. Başakşehir Metrosu´nun yüzde 90´ı bitti. 2011 yılı başında açılacak. 3. köprüye Bahçeşehir-Boğazköy üzerinden bağlantı yolu yapılacak. Olimpiyat Stadı´nda biten metronun Kayabaşı'nda kurulacak meydana kadar uzatılması için de görüşmelerimiz sürüyor." dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz