maritbet girişmaritbet
Tüm semt pazarlarında tuvalet zorunlu olacak!

Tüm semt pazarlarında tuvalet zorunlu olacak!

Pazarlarda tuvalet ve kamera zorunlu hale geliyor, pazarcılar ise belediyelerin belirlediği özel kıyafetleri giyecek

 

Pazarlarda tuvalet ve kamera zorunlu hale geliyor, pazarcılar ise belediyelerin belirlediği özel kıyafetleri giyecek.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hal Kanunu çerçevesinde pazarcıları ilgilendiren 4 yönetmelik çıkardıklarını söyledi. Yazıcı, "Pazarcıların kıyafetlerinden, pazarların nasıl kurulacağına ilişkin düzenlemeler bunlar. Tek tip kıyafet söz konusu değil tabi ki ama örneğin her pazarcının boynunda künyesi olacak. Her pazara hoparlör, aydınlatma, tuvalet gibi yenilikler yapılacak. Kıyafet konusundaki düzenlemeler belediyelere bırakılacak" dedi.
 
Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin bilgilendirme toplantısına katılan Bakan Yazıcı, Hal Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeler ile açıklamalarda bulundu.
 
Yazıcı, 2005- 2006 yılında 45 milyon ton meyve ve sebze üretildiğini, bunun yüzde 5'inin ihraç edildiğini, toplamda ise yüzde 25'in kayıt dışı kaldığını, kayıt dışı kalan ürünlerin zarar gördüğünü söyledi.
 
Hal Kanunu'nun amacının üretici, tüketici ve tüccarın menfaatlerini korumak olduğunu kaydeden Bakan Yazıcı, yapılan düzenleme ile 196 toptancı haline bazı sorumlulukların getirildiğini anlattı. Belediyelerin modern hallerde modern laboratuvar kuracaklarını dile getiren Bakan Yazıcı, “Yeni düzenleme ile üretici ürünlerini toptancı üzerinden satmak zorunda değil. Ancak, ürünün hal kayıt sistemine kaydının yapılması gerekiyor. Üretilen ürünlerin artık bundan böyle künyesi de tutulacak. Hangi yörede yetişmiş ürünler, bunlar detaylı olarak kayıt altına alınacak. Bu aydan itibaren artık kanun Türkiye'de iyice işlemeye başlayacak. Kanunun Türkiye'nin yararına olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.
 
Bakan Yazıcı'nın anlattıklarına ek olarak pazarcılarla ilgili şu düzenlemelerin de getirildiği öğrenildi: "Pazarcılar, tezgahlarını istedikleri zamanda devredemeyecekler. Her isteyen kişi pazara tezgah kuramayacak. Pazara tezgah açanların sicilleri dikkate alınacak. Tezgahın, pazarda hangi sırada kurulduğu, pazarcının hangi ürünü sattığı internet üzerinden görülebilecek. Tezgahta satılan ürünlerin hangi yöreye ait olduğu ve fiyatının ne olduğu ve kim tarafından satıldığı bilgilerine de internet üzerinden ulaşılabilecek. Vatandaş, pazarcıların internet üzerinden yayınladığı bilgilerle, tezgahta karşılaştığı bilgilerin uyuşmaması durumunda yetkili mercilere şikayette bulunabilecek."
 
 
"GÜMRÜK KAPILARINDA TEK DURAK SİSTEMİNE GEÇİLECEK"
 
Gümrük kapılarında yaşanan yığılmalarla ilgili de açıklamalarda bulunan Yazıcı, hafta sonları bazı kapılarda bir yoğunluk yaşandığını dile getirdi. Personelin 24 saat çalıştığını bildiren Bakan Yazıcı, gümrük kapılarında tek durak sistemine geçileceğini açıkladı. Tek durak sistemi ile bütün işlemlerin tek yerde yapılacağını kaydeden Yazıcı, bu konuyla ilgili çalışmaların başladığını hemen geçiş süresinin biraz zaman alacağını duyurdu.
 
Yazıcı, gazetecilerin sorusu üzerine Türk uçağının Suriye tarafından düşürülmesinin ardından Suriye ile gümrük işlerinde bir değişiklik olmadığını söyledi. Yazıcı, "Gümrüklerde 8 kapımız var. Bunlardan şimdi yolcu giriş-çıkışında 4 kapımız, eşya girişinde ise 2 kapımız açıktır.” ifadelerini kullandı.
 
Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat ruhsatı alınmadan maketten konut satışı yapılamayacak
  • 26.05.2014 15:33

İnşaat ruhsatı alınmadan maketten konut satışı yapılamayacak

Hayati Yazıcı, tüketicinin korunması hakkındaki kanunun getirdiği yeni düzenleme ...

Kars Gümrük Müdürlüğü hizmet binası açıldı
  • 15.03.2014 14:19

Kars Gümrük Müdürlüğü hizmet binası açıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Kars Gümrük Müdürlüğü hizmet binasının aç ...

Hayati Yazıcı Rize Sağlık Kompleksi’nin temelini attı
  • 18.02.2014 10:31

Hayati Yazıcı Rize Sağlık Kompleksi’nin temelini attı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize'de Sağlık Kompleksi temel atma tören ...

Hayati Yazıcı’nın katılımıyla Rize’de kentsel dönüşüm çalışmaları değerlendirildi
  • 08.02.2014 16:04

Hayati Yazıcı’nın katılımıyla Rize’de kentsel dönüşüm çalışmaları değerlendirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarının d ...

2013'te 8 bin 197 inşaat şirketi kuruldu
  • 22.01.2014 14:48

2013'te 8 bin 197 inşaat şirketi kuruldu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yeni Türk Ticaret Kanunu uygulama sonuçla ...

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın temeli atıldı
  • 17.11.2013 10:30

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın temeli atıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın temelini ...