maritbet girişmaritbet
TOKİ bir sektörü kurtardı

TOKİ bir sektörü kurtardı

zip kampanyalar ile emlak sektöründe rekabet artınca diğer firmaların yanı sıra on binlerce konut satan TOKİ’den ev sahibi olanlar mobilyada alınca krizi en kolay aşan sektör oldu

 

Cazip kampanyalar ile emlak sektöründe rekabet artınca diğer firmaların yanı sıra on binlerce konut satan TOKİ'den ev sahibi olanlar mobilyada alınca krizi en kolay aşan sektör oldu. İşadamı Murat Teker TOKİ sayesinde hedef büyütüp ihracat hacminide genişlettiklerini söyledi.
 
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın  (TOKİ)  Türkiye'nin dört bir yanında başlattığı konut edindirme projelerinin özellikle mobilya sektörünü canlı tuttuğu belirtiliyor. İş adamlarına göre satılan her ev için mobilya düşünülüncede emlak sektörü  mobilyacıların kriz şemsiyesi oldu. TOKİ sayesinde  satışlar patladı ve işler tıkırında oluncada çoğu mobilyacı hedef büyütüp  yurtdışına olan ihracat çemberini bile genişletti.
 
“TOKİ ŞAHA KALDIRDI”
Teker mobilya sektöründeki canlılığın TOKİ ile dahada hız  kazandığını belirterek “ Manzara ortada. Konut varsa yaşam, yaşam varsa mobilya  var demektir. Bu gerçeği TOKİ kanıtladı.” dedi.
 
REKABET KIZIŞINCA

TOKİ'nın ev edindirme projeleri kapsamında başlattığı  kampanyalara diğer inşaat  devlerininde kayıtsız kalmadığını vurgulayan Cardin Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker, “evler kapış kapış  satılınca vatandaşlar bu kez mobilyaya yöneldi. Her ev en kötü ihtimalle oturma  grupları ile donatıldı. Mobilya sektörü adeta şaha kalktı. Biz kendi iş hayatımızda buna tanık olduk ve krize rağmen küçülmenin aksine dahada büyüdük”  dedi.

HEM VATANDAŞ HEM İŞ ŞEKTÖRÜ HEMDE ÇALIŞAN KAZANDI
Emlak sektörünün getirdiği canlılığa mobilya sektörününde cazip kampanyalar başlatması piyasayı canlandırıp, hem vatandaşın hemde iş sektörünün kazançlı çıkmasının sağlandığınıda vurgulayan Murat Teker “ Her iki alandaki canlılık işçilerede yansıdı. Yurt içi bayilik saymızın  sürekli artmasının yanında fabrikada çalışan sayısı 400'ü geçti. Krizi bahane  dip işçi çıkartmak yerine mevcut çalışanların sayısın artırıp talepleri  karşılamanın telaşına düştük” diyerekte TOKİ'nin piyasalara kazandırdığı  canlılığın öneminin altını çizdi.
 
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz