maritbet girişmaritbet
TOBB'un arazilerine en ciddi talip

TOBB'un arazilerine en ciddi talip

Gül İnşaat, İstanbul'da Kavaklı, Eyüp ve Bakırköy'de toplam yatırım tutarı 155 milyon TL olan, üç yeni projeye başlamaya hazırlanıyor. Bunların arasında yeralan Eyüppark projesine Katarlı bir firmadan ortaklık teklifi geldi

Gül İnşaat, İstanbul'da Kavaklı, Eyüp ve Bakırköy'de toplam yatırım tutarı 155 milyon TL olan, üç yeni projeye başlamaya hazırlanıyor. Bunların arasında ye alan Eyüppark projesine Katarlı bir firmadan ortaklık teklifi geldi

Şirket, ayrıca eski Bayrampaşa Cezaevi ile Zeytinburnu'nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) arazileri için teklif verdi.

 

Sky Port, Metroport, Loca İstanbul, Otoport ve Yeşilköy Konakları başta olmak üzere önemli konut projelerine imza atan, sektörde 30 yılı aşkın tecrübeye sahip Gül inşaat, yeni projelere yelken açıyor. Merkezi bölgelerde butik projeler gerçekleştirdiklerini, şimdi ise şehrin içine doğru yöneldiklerini söyleyen Gül inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, İstanbul'da Kavaklı, Eyüp ve Bakırköy'de projeye başlayacaklarını, ayrıca hazırlandıkları ihaleler olduğunu dile getirdi. Ali Gül ile Gül İnşaat'ın önümüzdeki döneme ilişkin yeni projelerini konuştuk.

Mortgage Market Gül inşaat hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Bugüne kadar hangi projelere imza attı?

Ali Gül: İnşaat işi bizlere babadan kaldı, babam 1968 yılında Gümüşhane'de bir sağlık ocağı inşaatı ile bu işe başlamış, inşaat malzemeleri ve gıdadan oluşan bugünün yapı marketleri diye adlandırabileceğimiz tarzda, köylünün içeri girdiğinde yiyecekten inşaat malzemesine kadar her türlü ihtiyacını karşılayabildiği dükkanlarımız vardı. Sonra İstanbul'da o dönem daha çok yazlıklar revaçta olduğundan yapsat modeliyle Silivri ve civarında projeler yapıldı. Tabii ki bugünkü kurumsal yapı isim tescili gibi konular o dönemde yoktu.

Gül İnşaat olarak önümüzdeki döneme ilişkin yeni projeleriniz var mı? Bunlardan söz edebilir misiniz?

Gül: Şu an için sizinle paylaşacağım üç yeni projeden bahsedeceğim. Eyüp'te yeni bir projeye başladık, Henüz lansmanı yapılmadı ancak ismi Eyüp Park olacak, 100 bin metrekare inşaat alanından oluşuyor. Yatırım bedeli 80 milyon TL 300 konuk ve 100 mağazalı AVM'den oluşacak bir projedir. Katarlı bir şirket tamamına ortak olmak istiyor. Tekliflerini bize getirdiler, görüşmelerimiz sürüyor.

Bir başka yeni projemiz ise yine şehrin merkezinde Bakırköy Osmaniye'de olacak. Henüz ismi belirlenmedi şu an projelendirme aşamasında. Birkaç ay içinde inşaata başlıyor olacağız. 15 bin metrekare inşaat alanı var, yatırım bedeli 45 milyon TL. Henüz proje tamamlanmadığından konut sayısını veremiyorum. Son yeni projemiz ise Beylikdüzü Kavaklı'da bulunuyor. 60 bin metrekare inşaat alanında 274 konut ve 70 adet dışa dönük mağazadan oluşan bir proje. Yatırım bedeli 30 milyon TL, bu projenin lansmanı da önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

Yeni projeler için arazi geliştiriyor musunuz?

Güt Yeni projeler için araştırmalarımıza devam ediyoruz. Bun anlamda Kiptaş'ın Bayrampaşa Cezaevi'nin yerinde yapacağı konut projesinin ihalesine hazırlanıyoruz. Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 2007'de KDV hariç 392 milyon liraya satın aldığı Zeytinburnu'ndaki 73 bin metrekarelik arazi için teklif verdik. Burada 1 milyar liralık bir proje yapılması planlanıyor.

Sektörde Gül Ailesi'nin ayrı fertlerinin birçok inşaat şirketi bulunuyor. Bu sizin işlerinizde negatif etki yaratıyor mu?

Gül: Aileye ait her şirket, kendi başına büyük işlere imza atmakta. Hacmi büyük işleri yaptığımız zaman hepimiz birleşip Gül Proje adında çalışıyoruz. Ortaklık söz konusu olduğunda bu birliğin kapısı çalmıyor. Aramızda yazılı bir kural yok ama etik olarak var. Birbirimizle rekabet edeceğimiz noktada birleşiyoruz.

Gül İnşaatın devam eden ve tamamlanan projeleri

Gül inşaat'ın en güncel ve özel projelerinden bir tanesi Bahçeşehir'in merkezinde konut, home-ofis ve dışa dönük mağazalardan oluşan 'Loca İstanbul'... Oturumun başladığı, projede 160 daire, 20 home-ofis ve 65 mağaza yer alıyor. Loca İstanbul'da kalan az sayıda konut ve dükkanın satışlarının tamamlamak üzere olduğu belirtildi..

Yine Beylikdüzü'nde bölgenin referans noktası haline gelen Skyport projesi, Gül inşaat'ın 2011 in ilk çeyreğinde tamamladığı projelerden bir diğeri. 34 katlı 120 metre yükseklikteki Skyport, 116 adet daire ve 60 dükkan ile karma ve tüm ihtiyaçlara cevap veren bir proje. Projede, yüksek standartlarda 5 yıldızlı otel konforu ile rezidans hizmeti sunulmakta.

Gül inşaat yine Avcılarda E-5 karayoluna 200 metre cephesi ile vitrini en geniş otomobil alışveriş merkezi konsepti olan 'Otoport' adında bir projeye başladı. Proje, 160 oto galerisi ve çok sayıda mağazayı bünyesinde barındıracak.

Otoport projesi dahilinde oto galerilerinin yanı sıra restoranlar, acenteler, bankalar, hobi merkezleri, go-kart pisti ve sosyal donatılar yer alacak.

"Gül inşaat'ın Güneşli'de yapımına başladığı, Güneşli Park projesi, 300 daire ve 83 mağazadan oluşuyor.

Şirketin, Avcılar da gerçekleştirdiği Avcılar Park projesi, 280 daire 50 dükkandan oluşuyor. Projenin 18 ay teslim edilmesi planlanıyor.

Bahçeşehir'de iş Mekan adında bir otel projesi gerçekleştiren Gül inşaat, 2012 yılının ikinci çeyreğinde devreye almayı planladığı bu otelin işletimi konusunda çeşitli otel zincirleri ile görüşüyor.

Gül inşaat, Mimaroba'da 30 daire ve 20 dükkandan oluşan yeni bir projeye başladı.

Mimaroba'da 136 daire, 26 home -ofis ve 30 dükkandan oluşan Colorist projesini tamamlayan Gül inşaat, projenin satışlarına ise devam ediyor.

Şirket, Bakırköy'de Haziran 2011 de teslim ettiği, butik projelerden birisi olan 24 daireden oluşan Bakırköy Konakları'nın tamamını sattı.

Şirket, Yeşilköy sahilde 20, Florya merkezde 8 daireden oluşan iki butik konut projesini bitirmek üzere.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOBB, Samsun'da 5 okul yaptıracak
  • 09.02.2022 16:01

TOBB, Samsun'da 5 okul yaptıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Samsun Ticaret ve Sanayi ...

"1985'ten beri alamadığımız KDV'yi devletten alacağız"
  • 10.03.2018 11:17

"1985'ten beri alamadığımız KDV'yi devletten alacağız"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Özel se ...

"Karacabey yatırımcılar için adeta bir cazibe merkezi haline gelecek"
  • 06.03.2018 14:58

"Karacabey yatırımcılar için adeta bir cazibe merkezi haline gelecek"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir-İs ...

Gül İnşaat'ın son projeleri
  • 13.02.2012 16:19

Gül İnşaat'ın son projeleri

Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, projelerini anlatıyor ...

Rose Garden Kavaklı foto galerisi yayında.
  • 07.06.2017 15:46

Rose Garden Kavaklı foto galerisi yayında.

Gül İnşaat’ın 4 blokta 126 konuttan meydana gelen projesi Rose Garden Kavaklı’da ...