maritbet girişmaritbet
Terör mağdurları için yeni konutlar yükseliyor!

Terör mağdurları için yeni konutlar yükseliyor!

Şırnak'ın Cizde, İdil ve Silopi ilçesinde terör saldırıları nedeniyle evleri kullanılamayacak hale gelen vatandaşlar için evler inşa ediliyor.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerden temizlenen Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde terör saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamaz duruma gelen vatandaşlar için yeni konutlar inşa ediliyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, çukur kazan, barikat kuran, evlere, yollara, çukur ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan, yaşamı hiçe sayan saldırılar gerçekleştiren teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca gerçekleştirilen başarılı operasyonların tamamlandığı üç ilçede, terör mağdurlarını yeni konutlarına kavuşturmak için çalışma başlatıldı.

Terör saldırılarından duydukları endişe nedeniyle evlerini terk ederek devletin yardımıyla kiraladıkları evlere yerleşen, devlet tarafından otellerde misafir edilen ailelerin en kısa sürede konutlarına kavuşması için çalışmalar hummalı şekilde sürüyor.

Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ, üç ilçede konut inşasına başladı. Bakanlıkça söz konusu ilçelerde yürütülecek çalışmalarla ilgili açılan irtibat bürolarında vatandaşlara konutlarla ilgili bilgilendirme yapılıyor.

"Hedefimiz vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek"  

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zeynep Afşeören, başkanlığındaki bir heyetle kente gelerek Cizre, Silopi ve İdil'de yürütülen çalışmaları yerinde izledi. Sahada incelemelerde bulunan Afşeören, konutların inşasında gelinen son durumla ilgili bilgi aldı. Afşeören, daha sonra üç ilçede hizmet veren irtibat bürolarında hak sahipleriyle görüştü.

İnşası süren konutlarla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Afşeören, terör saldırılarında en büyük zararı Şırnak'ın gördüğünü belirterek bu nedenle kentte olduklarını söyledi.

Kent merkezinin yanı sıra Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde terör saldırılarından dolayı evlerde büyük hasar oluştuğuna işaret eden Afşeören, Bakanlık olarak vatandaşların mağduriyetlerini gidermek, yaşanan sorunlara en hızlı şekilde çözüm bulmak için kentte çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktardı.

"Hedefimiz vatandaşların barınma sorunlarını çözmek, çarpık kentleşmeden doğan sıkıntıları özellikle ulaşım ve sosyal donatı sıkıntılarını ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek." diyen Afşeören, hasar gören konut ve iş yerlerinin yapımının tamamlanmasının öncelikli hedefleri olduğunu dile getirdi.

Cizre'ye 4 bin 217 konut

Afşeören, Cizre'de ağır hasar gören Cudi Mahallesi'nde 750 konutun yapımına başlandığını belirtti.

Bakanlıkça rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede TOKİ tarafından 1. etapta 401, 2. etapta da 566 olmak üzere 967 konutun yapımına başlandığını ifade eden Afşeören, ilçede ayrıca İller Bankası tarafından da 2 bin 500 konutun yapımı için çalışmalar yürütüldüğünü anlattı. Afşeören, Cizre'de toplamda 4 bin 217 konut inşa edileceğini bildirdi.

Silopi'ye 848 konut 

Silopi'de ağır hasar gören Başak Mahallesi'nde 96 konutun inşasına başlandığına işaret eden Afşeören, temellerin atıldığını ve inşaatta su basman seviyesine gelindiğini vurguladı.

Afşeören, ilçede Şehit Harun Boy Mahallesi sınırları içerisinde rezerv yapı alanında 516 konutluk projelendirme çalışmasının tamamlanarak konutların yapımına ilişkin sürecin başlatıldığını belirtti ve ayrıca TOKİ tarafından Bakanlıkça rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede 236 konutun yapımı için ihalenin tamamlandığını, inşaatın en kısa sürede başlayacağını aktardı.

İdil'e bin 40 konut

Afşeören, İdil ilçesinde ağır hasara gören Turgut Özal Mahallesi'nde de 540 konutluk projenin yapımına başlandığına dikkati çekerek söz konusu konutların ilçede yaşayan vatandaşların yaşam standartlarına uygun şekilde tek katlı ve bahçeli olarak projelendirildiğini söyledi.

Temelleri atılan konutların yaklaşık 8 aylık bir sürede tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Afşeören, ilçede ayrıca Turgut Özal Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve Bakanlıkça rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede 500 konutun yapımına ilişkin projelendirme çalışmasının sürdüğünü dile getirdi.

Afşeören, terör örgütüne yönelik operasyonların tamamlanmasının ardından arama çalışmaları nedeniyle sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'a ilişkin, planlama ve uygulama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Bakanlıkça ilçelerde konut yapımının hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Afşeören, vatandaşların mağduriyetlerini gidermek ve onların yaşam kalitesini artırmak için çalışmaların hızla sürdüğünü kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hükümet 150 bin kadına ev ve iş verilecek
  • 17.11.2011 14:25

Hükümet 150 bin kadına ev ve iş verilecek

Hükümet, terörden zarar gören ailelere ve eşi vefat etmiş, yoksul 150 bin kadına ...

Pandeminin Anadolu yakasındaki merkezi
  • 16.08.2020 08:45

Pandeminin Anadolu yakasındaki merkezi

Prof. Dr. Feriha Öz Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurettin Yiğit, hastanesi ve ge ...

Cizre'de terör mağdurları evlerine kavuşuyor
  • 03.12.2018 09:31

Cizre'de terör mağdurları evlerine kavuşuyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu evleri yıkılan a ...

Yüksekova'da TOKİ konutlarının yapımı sürüyor
  • 14.10.2017 17:10

Yüksekova'da TOKİ konutlarının yapımı sürüyor

Terör saldırılarında evleri hasar gören vatandaşlar için Yüksekova’nın Esenyurt ...

'Cizre'yi baştan sonra dönüştürmeyi planlıyoruz'
  • 28.04.2017 17:04

'Cizre'yi baştan sonra dönüştürmeyi planlıyoruz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki çeşitli temaslarda bulunmak üzere gel ...

Silopi'nin su hasreti son buldu
  • 27.01.2017 16:32

Silopi'nin su hasreti son buldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde DSİ tarafından yapımı tamamlanan içme suyu arıtma tes ...