maritbet girişmaritbet
Teknik Yapı, yeni projeleriyle 2017'ye damga vuracak!

Teknik Yapı, yeni projeleriyle 2017'ye damga vuracak!

Sektörün önde gelen firmalarından Teknik Yapı, 2017 yılında yeni projeler üretecek. Firma, startı Fikirtepe'deki Uplife Kadıköy'le verecek.

Gayrimenkul sektörünün lokomotif firmalarından Teknik Yapı, 2017 yılında 4 yeni proje yapacağını açıkladı. Yeni projesiyle birlikte Fikirtepe'ye Up markasını getiren Teknik Yapı, kentsel dönüşüm yatırımına Uplife Kadıköy ismini verdi. 2017'de Kartal ve Maltepe'de de yeni projeler üretecek olan firma, 3 bin 500-4 bin civarında daireyi hayata geçirecek.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda sektörün genel durumu masaya yatırıldı.

Fikirtepe, Bağdat Caddesi'nin pabucunu dama atacak

Fikirtepe'de çalışmaların devam ettiğini belirten Nazmi Durbakayım ‘Fikirtepe'deki projelere girerken öncelikle mutabakat olan yerlere baktık, sıkıntılı parsellerden uzak durduk. Şu anda 5 parselde faaliyet gösteriyoruz. Concord'un ikinci etabına başladık ve önümüzdeki yıl teslim edeceğiz. Fikirtepe'nin en üst kotu olan projemize başlıyoruz. Fikirtepe'yle birlikte Bağdat Caddesi'nin pabucu dama atılacak. Finans Merkezi'yle birlikte bu bölgeye de yeni iş merkezleri gelecek” dedi.

Her dönemde istihdama devam

Teknik Yapı olarak hayata geçirdikleri projelerde önemli başarılar sağladıklarını söyleyen Nazmi Durbakayım “İnşaatta doğru hesap 3'te 1. Ancak bugün hesap işi bitirme, teslim etme ve yaşatma günü. Evora İstanbul diye bir proje var ki 1.2 milyon metrekare büyüklüğe sahip. 3 senede yaptık, teslim ettik ve içeride yaşam devam ediyor. Türkiye'nin moralini yükseltmek için istihdamı, sektöre olan güvenci, yarınlara olan inancımızı ifade etmemiz gerekiyor. Milyarlarca liralık projeler elbette yapılsın ancak istikrar her şeyden önemli. Biz zorlu dönemlerde firma olarak hiçbir zaman çalışanımızı işten çıkarmadık, aksine istihdamı artırdık” diye konuştu.

Fikirtepe'de konut fiyatları olması gerekenin çok altında

Kentsel dönüşümün devam ettiği Fikirtepe'de satış fiyatlarına da değinen Nazmi Durbakayım “Fikirtepe bugün fiyatlar olması gerekenin çok altında. Burada ortalama projenin bodrum kat sayısı 5. Daha fazla olanlarda var. Burada 5 kat bodrum açmak çok büyük maliyet demek. İnşaat kaliteleri çok yukarıda olduğu için gider çok üst seviyelerde oluyor. Fikirtepe'de metrekare maliyeti 7 bin 500 lira civarında. Hiç olmazsa bunun satış fiyatı en az 10 bin lira olmalı. Burada Kiptaş ve İlbank'ta projelere dahil olacak” ifadelerini kullandı.

Uplife Kadıköy projesiyle Fikirtepe uçacak

Efsaneleşmiş Up markasıyla proje üretmek için düğmeye bastıklarını ifade eden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım “Fikirtepe'deki en üst noktadaki projemizin adını Uplife Kadıköy olarak karar verdik. Bugüne kadar Up serileri, yatırımcılarına ciddi oranda değer kazandırdı. Burada 650 civarında konutla birlikte 20-25 arasında ticari birimler olacak. Önümüzdeki hafta ön talep toplayacağız. Concord projesinde ev kalmadığı için müşteriler Teknik Yapı projelerini bekliyor. Önümüzdeki bir ay içinde de projenin lansmanını yapacağız” şeklinde konuştu.

Kampanyalarla sektör uçtu

Kampanyalarla birlikte gayrimenkul sektörünün hareketlendiğini ifade eden Umut Durbakayım “Türkiye inşaat sektöründe belirli dönemler vardır. Aralık ayında satışlar hızlı olur, Nisan-Mayıs'ta hareketlenir. Yazın Eylül'e hazırlanırken 15 Temmuz'daki hain kalkışma gerçekleşti ve neredeyse Türkiye durdu. Bu noktada Emlak Konut GYO'nun tarihi kampanyası sektörü ateşledi. Bununla birlikte özel sektörde katkıda bulundu. Bizim Eylül'de beklediğimiz hareket Ağustos ayında yaşanmaya başladı. Şuan sektöre bakıldığında son 10 yılın en iyi konut alım dönemindeyiz. Tarihinde hiç bu kadar kampanya yapılmadı. 2 sene öncesine kadar maksimum 48 ay sıfır faiz yapılıyordu. Bugün birçok projede 100 ay sıfır faiz fırsatı sunuluyor. Kredi faizlerinin aşağıya düşmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katkısı çok oldu. Geçtiğimiz yıl faizler 1,14'deydi. Bugün rakam yüzde 0,8'lerde seyrediyor” ifadelerini kullandı.

Teknik Yapı projeleri kazandırıyor

Teknik Yapı'dan ev alanların borsa, altın ve faizden çok daha fazla kazandığını ifade eden Umut Durbakayım “Teknik Yapı'nın projeleri altın, faiz ve borsadan çok daha fazla kazandırdı. Ocak 2010'da Deluxia Palace'ı satışa sunduk. Bu proje yüzde 162 kazandırdı. Evora İstanbul yüzde 136, Metropark İstanbul yüzde 76, Concord İstanbul'da yüzde 50 oranında değer artışı yaşadı. Dolar Deluxia Palace'ta aynı sürede maksimum yüzde 96 kazandırdı. Teknik Yapı projeleri tüm yatırım enstrümanlarına göre ciddi kazançlar sağladı. Projelerimizdeki kazanç oranımız yüzde 60'ın altına düşmüyor” şeklinde konuştu.

2017'de bomba projeler geliyor

Yeni projelerin yolda olduğunu ifade eden Umut Durbakayım “2017'de Uplife Kadıköy'le birlikte Kartal-Maltepe'de A+ ofis ve rezidans projesini hayata geçireceğiz. Uçaksavar projemiz 4 yıldır devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda burada sözleşmeleri yeniledik. Fikirtepe'de Ziverbey adamızda da projeye başlayacağız. Kartal'da sahile yakın 1000 konutluk yeni bir projenin daha startını vereceğiz. Kartal'da kentsel dönüşüm projesinde sözleşmelerin yüzde 90'ını tamamlandı. Fikirtepe'de Uplife Kadıköy'de 650-700 konut olacak. Yücel Sitesi 1000, Uçaksavar sitesi 1000, Maltepe'deki A+ proje 650 civarında bağımsız bölümden meydana gelecek. 2017'de toplam 3 bin 500-4 bin birimlik projeler inşa edeceğiz” dedi.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Teknik Yapı'dan Fikirtepe'ye Uplife Kadıköy!
  • 20.11.2016 12:54

Teknik Yapı'dan Fikirtepe'ye Uplife Kadıköy!

Teknik Yapı'nın Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği Uplife ...

Teknik Yapı, yeni projeleriyle 2017'ye damga vuracak!
  • 08.11.2016 16:52

Teknik Yapı, yeni projeleriyle 2017'ye damga vuracak!

Sektörün önde gelen firmalarından Teknik Yapı, 2017 yılında yeni projeler üretec ...