maritbet girişmaritbet
Teknik Yapı 5 bin konuta 500 'yedek oda' ekleyecek

Teknik Yapı 5 bin konuta 500 'yedek oda' ekleyecek

Teknik Yapı, bu yıl 6 bin konut yapacak. Nisanda Kartal projesini satışa sunacak olan firma, 5 bin 500 konutluk Tuzla projesinde 'yedek oda' konsepti tasarlayacak. Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, "Projenin içinde 5 adet sosyal bina olacak

Kaynak: Meltem Kara / Hürriyet

Bu yıl 6 bin konut inşa edeceğini açıklayan Teknik Yapı, bu hedefine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kartal'daki 500 konutluk residence projesini nisan ayında satışa sunacak olan Teknik Yapı, 5 bin 500 konutluk Tuzla projesinin lansmanını ise seçimden sonra yapacak. Tuzla'daki projenin detaylarını anlatan Teknik Yapı Başkam Nazmi Durbakayım, burada 'yedek oda' konseptini hayata geçireceklerini açıkladı. Durbakayım, "Projenin içinde 5 adet sosyal bina olacak.
Fazladan odaya ihtiyacı olanlar sadece maliyetini karşılayarak buradan otel odası gibi kiralama yapabilecek" dedi.
 

5 adet sosyal bina olacak

Emlak Konut GYO'nun Tuzla arazisi için yaptığı ihaleyi kazandıklarım ve hasılat paylaşımı modeliyle proje gerçekleştireceklerini hatırlatan Nazmi Durbakayım, 5 bin 500 konuttan oluşan mini bir şehir tasrlayacakları proje için şu anda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Durbakayım, geliştirecekleri konsept hakkında şu bilgileri verdi: "Burada yeni bir modelimiz de var. 'Size 3+1 lazımsa 2+1 alın, bir odayı biz veriyoruz' diyoruz. Genelde yatılı misafir ya da evlenecek çocuk için fazladan bir odaya geçici bir sürede ihtiyaç olunuyor.
Daha soma evin o odası depo haline geliyor.
Bunu önlemek için 5 etapta 5 ayn sosyal bina yapıyoruz. 5 bin konutta 500 tane yedek oda olacak. Projenin binde 5'ine denk gelecek."

THY personelinin talebi konut tiplerini belirliyor

NAZMİ Durbakayım, Tuzla'nın yaklaşık 180 bin kişilik nüfusu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bölgede konut ihtiyacı var. Tuzla Tersanesine gelen yabancı, yerli müşteriler, mekanik görevlileri kalacak yer sıkıntısı çekiyor. Bu nedenle projede iş otelimiz olacak.
Ayrıca Sabiha Gökçen Havaalanı da İstanbul'un yükünü almaya başladı.
4 bin kişilik ekibin geleceğinden söz ediliyor. Türk Hava Yolları'nın teknik ekibinden 1500 konut talebi aldık.
Dairenin hangi büyüklükte, ne tipte olacağının da ayrımım yapmışlar.
Biz de onların taleplerine göre daire tiplerini ayarlıyoruz. Bu taleplere göre e 2+1 ve 1+1 ağırlıkta olacak."

Kartal projesi nisanda çıkacak
BU yıl Tuzla projesinden önce Kartal'daki residence projesini hayata geçireceklerini kaydeden Nazmi Durbakayım, "Projeyi nisan ayının sonuna doğru yetiştireceğiz. 500 dairelik bir proje olacak ve 1 + rieri ağırlıkta olacak. Çünkü Uplife Park ve Uprise Eli t e projelerinde 1 +1 '1er hızlı satıldı.
Bu projelerden elimizde kalan bir talep var.
Müşterilerimiz 1 + 1'erin ağırlıkta olduğu yeni projeler istiyor. Biz de bu talebi karşılamak istiyoruz" diye konuştu.

Ön yatırım bedeli düşecek

Projedeki sosyal alanlardan kiraya verilebilir alanlar tasarlamayı hedeflediklerini anlatan Durbakayım, şunları söyledi: "Bu sosyal binalarda otel konforunda odalar var. O bina, daire sakinlerin binası olacak. Bu binalara bir otel gibi de bakabilirsiniz. Mütevazı bir resepsiyonu olan, temizliği bakımı yapüan odalar olacak. Isıtma, aydınlatma ve temizlik masrafı olacak. Oda kiralayanlar da sadece bu giderleri karşılayacak az bir ücret ödeyecek.
Ödenen rakam havuzda toplanıp sitedeki aidatları aşağı çekmek için kullanılıyor. Ayrıca daha küçük metrekareli bir daire alındığı için ön yatırımın daha düşük olmasını sağlayacak.
Bu modeli daha soma daha da geliştirmek niyetindeyiz."


1.5 milyar lira gelir hedefi

 Nazmi Durbakayım, Teknik Yapinm hiçbir zaman projenin ruhsatım almadan satışa çıkmadığım belirterek, "Bu projeden biraz erken bahsetmemizin sebebi de Emlak Konut GYO güvencesinde olmasından kaynaklanıyor. Hasüat paylaşımı projesi olduğu için devlet güvencesinde, ruhsatta bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyoruz.
Gelir hedefimizi daha önce 1 milyar lira olarak açıklamıştık ancak 1.5 milyara doğru gidecek şeklinde bir umudumuz var" diye konuştu.

Gemi her şartta okyanusu aşar

İSTANBUL İnşaatçılar Derneği Başkam da olan Nazmi Durbakayım, seçimin sektörü nasıl etkileyeceğini şöyle anlattı: "Biz bu işi her ortamda, her iklim şartında yapıyoruz. Seçim olabilir, ekonomik çalkantı olabilir. İnşaat sektörü uzun vadeli olduğu için günlük hesaplamalarla saptama yapamazsınız. Her 4 yılda bir seçim olacak.
Bunları beklerseniz iş yapamazsanız. Her şartta gemi kalkıyor, okyanusu aşacak." Konut fuarlarına olan ilginin azalmasını da değerlendiren Durbakayım, "Artik firmalar kendi showroomlannı yaptılar.
Müşteri hem örnek daireyi hem şantiyeyi hem maketi bir arada yerinde görüyor.
Bu nedenle fuarlar biraz zayıfladı" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!
  • 13.04.2022 15:17

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!

İNDER ''Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinde 400 bin dolar doğru karar'' ...

Tapu harcında kasım ayı bitmeden tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı
  • 30.11.2021 16:01

Tapu harcında kasım ayı bitmeden tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı

Tapu işlemlerinden elde edilen harç geliri 29 Kasım itibarıyla 20 milyar lirayı ...