maritbet girişmaritbet
Tatilci, Antalya ve Muğla'da yazlık fiyatlarını uçurdu!

Tatilci, Antalya ve Muğla'da yazlık fiyatlarını uçurdu!

Kalabalık otellerde tatil yapmak istemeyen ya da tatilini yaz sezonuna yaymak isteyenler için yazlıklar farklı bir seçenek oluşturuyor.

En çok talep gelen bölgelerde ise fiyatlar katlanıyor. Bu yıl en çok fiyat artışı olan bölgelerin başında ise Antalya ve Muğla yer alıyor.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte gözler, yazlık bölgelerdeki konutlara çevrildi. Özellikle bayram, tatil gibi dönemlerde kalabalık otellerde tatil yapmak istemeyen ya da tatilini tüm sezona yaymak isteyenler için yazlıklar farklı bir seçenek oluşturuyor. Daha fazla yaşam alanı ve özel yaşam konforu sağlayan yazlıkların satın alınması ya da kiralanması konusunda bütçe planlamasını etkileyen en önemli etkenlerin başında ise; evin bulunduğu lokasyon, denize olan mesafesi, otoyol ve havayolu ulaşım alternatifleri geliyor. 

Yazlık ev alma kararı verenlerin daha çok Akdeniz ve Ege bölgelerini tercih etiklerini söyleyen ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, yazlık sezonunun açıldığı şu günlerde yazlık piyasasıyla ilgili önemli bilgiler verdi. 

Baygan "Yazın kalabalık dönemlerinde oteller doluyken yazlık; otelde kalma seçeneğine göre sahibi ve misafirleri için daha fazla yaşam alanı sunar özel yaşam konforu sağlar. Bu yüzden her zaman revaçta bir yatırım alternatifi. Yazlık satın alma kararını ve bütçe planlamasını en çok yönlendiren etkenler ise bölge kararının verilmesi, denize, sahile mesafesi, karayolu ve havayolu ulaşım alternatifleri oluyor" dedi.

Yatırımın yüzde 70'i Antalya'ya...

Yazlık ev fiyatlarının bölgeye göre değişiklik gösterdiğine dikkat çeken Baygan, şunları söyledi: "Türkler yazlık ev yatırımı için Ege ve Akdeniz bölgelerini tercih ediyorlar. Yüzde 70'i de yazlık yatırımını Antalya ve çevresinde yapıyor. Antalya çevresi ve Bodrum Türk insanın değişmez tercihi. 

En çok tercih edilen diğer bölgeler ise Muğla, Aydın, İzmir ve daha kuzeyde ise Balıkesir.  

Antalya ve Muğla'da Kemer, Kaş, Göcek, Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilgi görürken, İzmir'de Çeşme ve Urla, Aydın'da Kuşadası ve Didim çok rağbet gören bölgeler arasında yer alıyor. 

Bodrum'da en gözde bölgeler ise Yalıkavak, Türkbükü, Gümüşlük, Bitez, Turgutreis, Ortakent Yahşi, Konacık ve Mumcular. 

Fiyatlarda % 22'ye varan artış var

Bu bölgelere olan ilgi de fiyatları şekillendiriyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana yazlık bölgelerdeki fiyat artışı daha da dikkat çekiyor. En çok artış Antalya ve Muğla'da yaşanırken Çeşme ve Didim bölgelerinde de fiyatlarda yükseliş gözlemleniyor. 

Bölgelere göre metrekare fiyatlarına bakıldığında ilk sırayı alan Antalya'da ortalama fiyatın bir yılda % 22 artarak 1.611 TL'ye yükseldiği görülüyor. Metrekare fiyatları Bodrum'da yüzde % 20 artarak 4.000 TL'ye, Fethiye'de yüzde % 12 artarak 1.800 TL'ye, Marmaris'te yüzde 13 artarak 2.200 TL'ye ulaşmış durumda.

Yazlık seçenekleri arasında en çok rağbet gören bölgelerden biri olan Çeşme'de ise artış % 17 olmak ile birlikte metrekare fiyatı 4.612 olarak seyrediyor. Aydın iline bağlı Didim'de satılık konut fiyatları geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde 13 artarak metrekare ortalaması 1.300 TL'ye yükselmiş durumda. Kuşadası'nda ise artış yine yüzde 13, ortalama fiyat ise 1.567 TL. Marmara'ya gelince Balıkesir Ayvalık'ta fiyatlar 1.625TL'ye ve Bandırma'da ise 1.000 TL'ye ulaşmış bulunuyor.

Yazlık kiralamanın maliyeti 600 TL'den başlıyor 

Bölge            Kira (aylık/TL)

Akyaka / Muğla         2.000 
Gökçeada / Çanakkale     2.000 
Saroz / Çanakkale    1.900 
Eski Foça / İzmir    2.000 
Urla / İzmir        1.400 
Erdek / Balıkesir    1.500 
Ayvalık /Balıkesir     600 
Kerpe / Kocaeli         1.900 
Akçakoca / Düzce    1.200 
Arsuz / İskenderun    1.500 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yazlık fiyatları rekor kırdı, küçük evlerin metrekaresi 50 bin TL'yi aştı!
  • 23.07.2022 00:10

Yazlık fiyatları rekor kırdı, küçük evlerin metrekaresi 50 bin TL'yi aştı!

2022 yılı yazlık fiyatları yükselmeye devam ediyor. Küçük dairelerde metrekare s ...

Mübarek Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederiz
  • 02.05.2022 00:41

Mübarek Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederiz

Emlaktasondakika.com ve Guncelprojebilgileri.com ailesi olarak mutlu, huzurlu ve ...

İstanbul'da toplu ulaşım Ramazan Bayramı'nda ücretsiz olacak!
  • 29.04.2022 14:16

İstanbul'da toplu ulaşım Ramazan Bayramı'nda ücretsiz olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü ile Ramazan ...

BEDAŞ, bayramda Avrupa Yakası'ndaki hatlarını İHA'larla takip edecek
  • 28.04.2022 14:35

BEDAŞ, bayramda Avrupa Yakası'ndaki hatlarını İHA'larla takip edecek

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Ramazan Bayramı'nı içine alan 1-4 Mayıs ta ...