maritbet girişmaritbet
Taşeron işçiden asıl işveren de sorumlu olacak!

Taşeron işçiden asıl işveren de sorumlu olacak!

Taşeron firma işçisinin geçirdiği iş kazasından, asıl işveren de sorumlu tutulacak

 

Taşeron firma işçisinin geçirdiği iş kazasından, asıl işveren de sorumlu tutulacak.
 
Ankara'da TEİAŞ Genel Müdürlüğüne ait yüksek gerilim enerji hattı yapımı sırasında, elektrik direğinden düşen taşeron firma işçisi, kazada sürekli bakım ve yardıma muhtaç kalacak şekilde yüzde 100 malul kaldı.
 
Hattın yapımı için ihaleyi kazanan firmanın taşeron şirketine bağlı çalışan işçi, firmaların ve TEİAŞ'ın iş sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini yeterince almadıkları gerekçesiyle maddi ve manevi tazminat davası açtı.
 
Davayı görüşen Ankara 2. İş Mahkemesi, bilirkişi raporu uyarınca olayda asıl işverenin yüzde 30, alt işverenin yüzde 40, işçinin ise yüzde 30 oranında kusurlu olduğunun tespit edildiği belirtilerek, TEİAŞ hakkındaki davanın pasif dava ehliyeti bulunmaması ve anahtar teslimi ihale makamı olması nedeniyle reddine karar verdi. Mahkeme, ihaleyi alan firma ve taşeron firmanın işçiye maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetti.
 
Yargıtay: 'TEİAŞ da tazminat ödesin
 
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, TEİAŞ'a ait hat yapım işinde çalışan taşeron işçinin geçirdiği iş kazasından, TEİAŞ'ın sorumluluğu bulunmadığına hükmeden yerel mahkeme kararını bozdu.
 
Kurul, asıl işverenin, taşeron şirketle birlikte müştereken ve müteselsilen sorumlu olduğuna hükmederek, TEİAŞ'ın da işçiye tazminat ödemesine karar verdi.
Yenişafak

Yorum Yaz