maritbet girişmaritbet
Tamer Özyurt: 2017'de gayrimenkul alımı kolaylaşacak!

Tamer Özyurt: 2017'de gayrimenkul alımı kolaylaşacak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, 2016 yılının nasıl geçtiğini ve 2017 için hedeflerini anlattı.

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, 2016 yılının kendileri için iyi geçtiğini vurgularken, 2017 yılında da hareketli geçmesini beklediklerini ve gayrimenkul alımının kolaylaşacağını belirtti.

2016 sektör ve firma bazında nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gayrimenkul sektörü açısından 2016 yılı sektör açısından oldukça hareketli bir yıldı. Temmuz ayına kadar durağan bir dönem geçiren sektörün, 15 Temmuz darbe girişimiyle yara alması bekleniyordu. Ancak hükümetin zamanında aldığı kararlar neticesinde sektör, özellikle son aylarda satış rekorları kırdı. Sektördeki güç birliği ve son dönemde yapılan kampanyaların da etkisiyle, konut satışlarında büyük hareketlilik yaşandı. Banka konut kredilerinde görülen faiz indirimi, KDV'nin yüzde 18'den 8'e indirilmesi, ayrıca banka konut kredisinin yüzde 75'ten yüzde 80'e çıkartılması kararı, bankaların sırayla faiz indirimine gidiyor olması, konut alıcısının işini fazlasıyla kolaylaştırdı. Özyurtlar İnşaat olarak, 2016 yılı bizim için oldukça iyi bir yıldı. Şu anda beş projenin çalışmalarını birlikte yürütüyoruz. Şimdilerde İstanbul'un yükselen bölgesi olan Esenyurt'ta üç, Büyükçekmece ve Bahçeşehir'de ise birer projenin inşaat çalışmaları devam ediyor. Beş projemizden biri olan Nlogo, Ncadde Ottoman ve Ncadde Agora, İstanbul'un yükselen bölgesi olan Esenyurt'ta inşa ediliyor. Diğer projelerimizden 1Coastal City Büyükçekmece'de, Nlive Bahçeşehir ise Bahçeşehir'de inşa ediliyor.

2017 yılı öngörünüz nedir? 

2017 yılının gayrimenkul sektörü açısından, 2016 yılına göre çok daha iyi geçeceğini düşünüyoruz. 2016 yılında beklenen konut artışının 2017 yılında artarak yaşanacağını öngörüyoruz. Gayrimenkul sektöründe alınan yasal tedbirlerle konut sahibi olmak isteyenler, 2017 yılına ev sahibi olabilme umuduyla girecektir. 2016 yılında yaşanan ekonomik ve siyasi sıkıntılardan endişe duyan yatırımcının hükümete güveni katlandı. Dolayısıyla 2016'da temkinli davranan yatırımcının, 2017 yılında harekete geçmesini bekliyoruz. 

Son zamanlarda yoğunluk kazanan kampanyalar konut alıcılarının beklentilerini artırdı. İnsanlarda konut fiyatları düşecek beklentisi oluştu. Sizce 2017'de konut fiyatları ne olur ve kampanyalar bu hızda devam eder mi? 

Konut almak için doğru bir zamandayız. Gayrimenkul alım satımıyla piyasalar hareket kazanacak. Ülke için ve bireysel olarak insanların konut alabilmesi için yapılan son kampanyaları, büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Konut fiyatlarında bir düşüş beklemiyoruz. Ancak bu yıl olduğu gibi 2017 yılında da düzenlenecek kampanyalarla gayrimenkul alımlarının kolaylaşacağını söyleyebiliriz.  

2017 yatırımlarınızdan bahseder misiniz? (Varsa yeni projeler hakkında bilgi; lokasyonu nerede, yatırım maliyeti vb….) 

İstanbul'un yükselen ve her geçen gün değerlenen bölgelerinden biri olan Esenyurt, Bahçeşehir, Beylikdüzü ve Büyükçekmece bölgelerinde yeni projelerle çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde büyük bir projenin lansmanına hazırlanıyoruz. Bunun dışında da 2017 yılında farklı projelerle sektörde yer almaya devam edeceğiz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özyurtlar Holding inşaatta çelik dönemine başlıyor
  • 13.11.2021 11:00

Özyurtlar Holding inşaatta çelik dönemine başlıyor

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, “İnşaat sektörü, artık be ...

Konutta hiçbir şekilde stok ve balon yok!
  • 17.01.2015 11:28

Konutta hiçbir şekilde stok ve balon yok!

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 3. İnşaat ve Konut Konfera ...

'Konutta balon yok ama arzda dengesizlik olabilir'
  • 14.01.2015 16:32

'Konutta balon yok ama arzda dengesizlik olabilir'

3. İnşaat ve Konut Konferansı'nda Özyurtlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başka ...

Tamer Özyurt, Ntowers projesi hakkında bilgi veriyor!
  • 31.07.2012 12:56

Tamer Özyurt, Ntowers projesi hakkında bilgi veriyor!

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Ntowers projesinin tüm det ...

Yabancıya konut satışı 10 bin adede yaklaştı
  • 15.04.2021 16:20

Yabancıya konut satışı 10 bin adede yaklaştı

Yabancıya konut satışının iki aylık düşüşten sonra martta tekrar tırmanışa geçti ...

"3 Nehir, 1 Şehir" projesi Edirne'ye güzellik katacak
  • 11.03.2021 10:06

"3 Nehir, 1 Şehir" projesi Edirne'ye güzellik katacak

Bakan Kurum, Meriç Nehri kenarında yapılması planlanan "3 Nehir, 1 Şehir" projes ...