maritbet girişmaritbet
Taksi plaka fiyatı 950 bin liraya ulaştı!

Taksi plaka fiyatı 950 bin liraya ulaştı!

Korsan taksiyi çalıştırana da korsan taksiye binene de verilen para cezalarının katlanması ticari taksi plakası sahiplerinin işine yaradı

Korsan taksilere para cezalarının katlanması ticari taksi plakası sahiplerinin işine yaradı

Korsan taksiyi çalıştırana da korsan taksiye binene de verilen para cezalarının katlanması ticari taksi plakası sahiplerinin işine yaradı. Korsana ceza ön gören yasanın yürürlüğe girmesinin üzerinden bir hafta geçmeden İstanbul'da ticari taksi plakaları yüzde 30 fırladı. Yasa çıkmadan önce 700 bin lira olan plaka fiyatları, bir haftada 950 bin liraya ulaştı. Ticari taksilerin günlük 90 lira olan kirası da 100 lirayı aştı. Korsan taksi durakları ise yasanın ardından sinek avlamaya başladı, duraklardaki taksi sayısı yarı yarıya azaldı.

İşler yüzde 20-30 arttı Bu tür duraklarda sadece ihtiyacı olan 'korsan'ların kaldığı belirtiliyor. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Memduh Çırak, işlerin ciddi şekilde açıldığını söyleyerek, yasayı taksiciler camiası olarak olumlu karşıladıklarını kaydetti. Yasa ile birlikte vatandaşların da korsana binmekten çekindiklerini kaydeden Çırak, şunları söyledi: "Artık insanlar korsan taksiye binmek istemiyor, sonuçta kendilerine de ceza uygulanıyor. Bildiğimiz 30 araçlık bir korsan taksi durağı vardı, defalarca şikayet etmemize rağmen bir şekilde bu sistemi yürütüyorlardı. Şimdi burada 7 araç kalmış, onlar da birkaç güne bu işi bırakacaklar. Bu işe mecbur kalıp yapanların dışında, organize olarak yürüten firmalar var. Yapılan yeni düzenleme sonrası duraklara taksi yetişmiyor. İşlerimiz yüzde 20-30 oranında açıldı." Şoförlerin yevmiyeleri arttı Plaka fiyatlarında yüzde 30'lara varan artışların olduğunu söyleyen Çırak "Aslında bu bizim onayladığımız bir durum değil. Bazı spekülatörler bu tarz durumları fırsata çevirebiliyor. 700 bin TL olan taksi plakalarının fiyatı korsan yasanın onaylanması ile birlikte 900-950 bin TL civarına yükseldi. Günlük kiralamalar ve şoförlerin yevmiyesi de yüzde 20-25 arttı" dedi.

Korsan durağı sinek avlıyor Telefonla bilgi aldığımız bir korsan taksi durağı, 01.01.2012 - 29.01.2012 tarihleri arasında, yani 1 ay içinde 51 aracıyla İstanbul'un ve civar illerin her yerine 15 bin 416 müşteri taşıdığını ve durağın 312 bin 967 TL ciro yaptığını söyledi. Korsan yasasının ardından işlerin bıçak gibi kesildiğini söyleyen korsan taksi durağındaki kişi, "50 aracımdan yalnızca 10 tanesi kaldı, bunlar da yakın zamanda gidecekler. İşler yürümüyor. Kapatacağız" dedi.

Vatandaşa da 215 TL ceza 3 HAZİRAN'DA Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 6321 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 3. Maddesi'nde yapılan düzenleme ile ruhsatsız çalışan ticari araçlara yönelik ağır yaptırımlar getirildi. Bu düzenleme ile daha önce 650 TL olarak uygulanan idari para cezası bin 950 TL, bir yıl içinde tekrarı durumunda ise 3 bin 250 TL olarak uygulanacak. Korsan taksilere binen vatandaşlara da 215 TL ceza kesilecek.

Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Taksi plakalarının aylık getirisi konutun çok üzerinde!
  • 27.07.2012 09:06

Taksi plakalarının aylık getirisi konutun çok üzerinde!

İstanbul'da taksi plakası geçen yılın temmuz ayından bu yana yüzde 29 artarak, y ...

Taksi plaka fiyatı 950 bin liraya ulaştı!
  • 11.06.2012 14:31

Taksi plaka fiyatı 950 bin liraya ulaştı!

Korsan taksiyi çalıştırana da korsan taksiye binene de verilen para cezalarının ...

Taksi plakası 1 milyon lira yolunda
  • 07.09.2011 14:25

Taksi plakası 1 milyon lira yolunda

Altın ve döviz fiyatlarının hızla yükseldiği son dönemde taksi plakası da yatırı ...