maritbet girişmaritbet
Suudi Arabistan’daki konutlar için işbirliği önerisi!

Suudi Arabistan’daki konutlar için işbirliği önerisi!

Körfez’in en büyük işadamları ile Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Londra ve Davos'un ardından Riyad'da da yatırımcılarla buluşarak Türkiye'ye davet eden Davutoğlu, “Suudi Arabistan'da yapılacak konut projelerinde ciddi bir işbirliği içine girebiliriz” dedi. Suudi yatırımcılar da 250 bin konuta ihtiyaçları olduğu mesajını verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Londra ve Davos'ta iş dünyası ile gerçekleştirdiği buluşmaların ardından Körfez'in en büyük işadamları ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir araya geldi. Davutoğlu'nun bir sonraki durağı ise Cidde olacak. Başbakanlık Yatırım Tanıtım ve Destek Ajansı koordinasyonunda Suudi Arabistan'ın iş hacmi 500 milyar doları aşan, önde gelen 20 işadamı ile bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın birbirini tamamlayacak iki büyük potansiyele sahip ülke olduğunu belirterek, “Bizim yeni başarı hikâyeleri yazmaya ihtiyacımız var. Sizin ihtiyaçlarınız bizde, bizimki de sizde var. Bölge coğrafyasında en stabil iki nokta var: Biri Türkiye diğeri de Körfez. Suudi Arabistan da Körfez'in lokomotifi. Sizin potansiyeliniz Türkiye, Türkiye'nin potansiyeli sizinle bir araya geldiğinde çok büyük sinerji oluşur” dedi. Davutoğlu, müteahhitlikte dünyada 2'nci olduklarını da vurgulayarak, “Suudi Arabistan'da yapılacak konut projelerinde ciddi bir işbirliği içine girebiliriz” dedi. Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimle görev alan ilk Cumhurbaşkanı olmasının ardından iki seçim atlattıklarını buna rağmen Türkiye'de 1 milyon istihdam sağladıklarını da kaydeden Davutoğlu “Yüzde 4 ile Çin ve Hindistan'dan sonra en büyük büyüme rakamı elde ettik. Mali bütçe ve disiplinimiz neredeyse mükemmel. 1.300 adımı takvimlendirerek büyük bir reform paketi hazırladık” diye konuştu.

‘YABANCI DEĞİLSİNİZ, BAŞBAKANINIZ GÖRÜN'

Davutoğlu ayrıca işadamlarına “Burada da söyleyeyim ben ülkeye yatırım yapan katma değer sağlayan yatırımcıyı yabancı olarak görmem. Siz de yatırım yaparsanız beni başbakanınız olarak görün, ben de sizi Türk işadamı olarak görürüm. Tüm sorunlarınızı bana iletin” mesajı da verdi.

TUNUS DIŞİŞLERİ BAKANI İLE ANISINI ANLATTI

Suudilere dünyanın en büyük havalimanını, İstanbul'a inşa ettiklerini hatırlatan Davutoğlu şöyle konuştu: “Geçen haftalarda Almanya'ya gittiğimde ayrı bir gurur duydum. İstanbul, Franfurt'u geçerek dünyanın en büyük 3'üncü merkezi. Türk Hava Yolları şu an dünyada en çok destinasyona uçan havayolu. Size bir anımı anlatmak isterim: Dışişleri Bakanlığı döneminde Tunus'a gittim. Tunus Dışişleri Bakanı'nı sonraki gün İstanbul Havalimanı'nda gördüm. “Ne yapıyorsun İstanbul'da“ diye sordum. Bana Etiyopya'ya gitmek istediğini ve tek yolun İstanbul olduğunu söyledi.”

‘İSLAMİ BANKACILIĞI DESTEKLEMEK İSTERİZ'

Suudi yatırımcılar şu mesajları verdi:

  • Türkiye'deki islami bankacılığı desteklemek isteriz, projelere Türk şirketleri daha çok bekliyoruz.
  • TOKİ'nin buradaki yatırımcılarla çalışması, hem Suudi Arabistan'da hem de Türkiye'de işbirliğini çok önemsiyoruz. Suudi Arabistan'da 250 bin konuta ihtiyaç var.
  • Türkiye ile Körfez ülkeleri arasında serbest ticaret anlaşması yapalım? Balkan, Karadeniz ve Orta Asya ülkelerine beraber açılabiliriz.
  • Savunma sanayiinde işbirliğimiz bizi çok önemli noktaya taşıdı.

SUUDİLERİN GÖZÜ HANGİ ALANLARDA?

Suudiler, büyüme performansına hayran olduklarını belirttikleri, Türkiye'de petrokimya, yenilenebilir enerji, İslami bankacılık, tarım, ulaştırma ve savunma sanayiinde yatırım ve işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Suudi Arabistan’daki konutlar için işbirliği önerisi!
  • 01.02.2016 11:25

Suudi Arabistan’daki konutlar için işbirliği önerisi!

Körfez’in en büyük işadamları ile Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bir araya ...

Recep Altepe, Ortadoğulu gazetecilere Bursa’nın turizm potansiyelini anlattı!
  • 23.02.2013 13:24

Recep Altepe, Ortadoğulu gazetecilere Bursa’nın turizm potansiyelini anlattı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türk Hava Yolları’nın Türkiye’de ...