maritbet girişmaritbet
SU-NUM’a Turgut Toydemir Piramit Mimarlık imza attı

SU-NUM’a Turgut Toydemir Piramit Mimarlık imza attı

Sabancı Üniversitesi bünyesinde Türkiye’nin en gelişmiş Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi özelliğine sahip olan SU-NUM’un mimari projelendirme faaliyetlerini Turgut Toydemir Piramit Mimarlık yürüttü

İstanbul Tuzla'da Türkiye'nin ilk disiplinler arası nanoteknoloji ve uygulama merkezi olma özelliği taşıyan Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SU-NUM)'nin mimari projelendirme faaliyetlerini mimarlık dalının öncü markalarından Turgut Toydemir Piramit Mimarlık yürüttü. Sabancı Üniversitesi bünyesinde 2009 yılından bu yana hizmet veren ve konsept tasarımı CannonDesign'a ait olan bina, Türkiye'nin en gelişmiş nanoteknoloji yapısı olmasının yanı sıra Türkiye'de ilk LEED ve BREEAAM sertifikalarına sahip eğitim binası olması sebebi ile de dikkat çekiyor. SU-NUM'un, uygulamanın ilk aşamasından başlayarak işletme sürecinde de devam eden çevreye olan duyarlılığı ile uluslararası ‘Yeşil Bina' yaklaşımına uygun, enerjiyi etkin biçimde kullanan, LEED ve BREEAM sertifikaları bulunuyor. Turgut Toydemir Piramit Mimarlık tarafından en ince ayrıntısına kadar detaylandırılarak hazırlanan SU-NUM, genel kampüs dokusu ile uyum içinde yerini alırken aynı zamanda barındırdığı teknolojiyi de dışa vuran bir yapıda tasarlanmıştır. Binada kullanılan cephe panelleri, cam lifi katkılı, ısı yalıtım kesitli, özel yapılmış modüler sistemlerdir.
 
YÜZDE 25 ENERJİ TASARRUFLU 
Toplam 1500 metrekarelik 12 laboratuvar, 800 metrekarelik bir ‘temiz oda' ve 2400 metrekare ofis ve kullanım alanı bulunan binadaki soğutma sistemlerinde ozon tabakasını incelten CFC veya HCFC kullanmamakla beraber enerjiyi etkin kullanan sistemler seçilmiştir. Binada yüzde 25 daha az enerji tüketilmektedir. SU-NUM, yağmur suyunu geri kazanmak ve sulamada kullanmak için gerekli alt yapıya sahiptir. Binanın kullanma suyu tüketimi otomatik açılıp kapanan fikstürlere donatılarak en aza indirilmiştir. Ayrıca susuz çalışan pisuvarlar ve düşük tüketimli armatürler de su kullanımını azaltılmıştır. Bununla beraber binada su kaçaklarını anında tespit edip, sistemi kapatacak kontrol mekanizmaları düşünülmüştür.
  
Kısaca Turgut Toydemir Piramit Mimarlık hakkında:
Güçlü ve tecrübeli uzmanlaşmış ekipleri ile proje yönetimi ve koordinasyonu konusunda da 52 yıllık deneyimi ile 1961 yılından bu yana hizmet veren Turgut Toydemir Piramit Mimarlık Şehircilik Mühendislik, yurt içi faaliyetleri dışında yurt dışında; Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Türkmenistan, Romanya, Sudan ve Cezayir'de proje ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.

Turgut Toydemir Piramit Mimarlık Şehircilik Mühendislik, bugüne kadar eğitim, sağlık, spor, sanayi, turizm, konaklama, ticaret, yönetim, sosyal ve kültürel yapılar ile çok fonksiyonlu yapılar uzmanlık alanlarında, 1.000 'in üzerinde toplam 20 0000 000 metrekare inşaat alanını kapsayan proje gerçekleştirmiştir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...