maritbet girişmaritbet
Stüdyo evler hücre evleri mi?

Stüdyo evler hücre evleri mi?

Yaşanan terör olayları sonrasında saldırganların kaldıkları evlerin çoğunluğunun günlük kiralanan stüdyo tipi (1+0) evler olması dikkat çekiyor.

Son olarak yılbaşı gecesi Reina'da bulunanları Kalaşnikof'la tarayıp 39 kişiyi öldüren teröristin de Konya'da stüdyo tarzı bir evde yaşadığı bilgisi akıllara tekrar bu tarz evlerin hangi amaçlarla kullanıldığı sorusunu getirdi. 

Sıklıkla duyulan ve teröristlerin yetiştirildiği evler olarak tabir edilen hücre evlerini duymayanımız kalmamıştır. 1 oda 1 salon evlerde yaşamak ve yerleşmek bile yeterince zor iken, stüdyo olarak tabir edilen sadece tek bir odadan oluşan evler gerçekten hücre gibi olabiliyor. O bahsedilen evler her ne kadar tek odadan ibaret olmasa da genelde günlük veya kısa süreli kullanımda bulunan saldırganlar, stüdyo veya 1+1 evleri tercih ediyor. 

stüdyo dairelerStüdyo olarak anılan 1+0 evler, tek bir odadan oluşuyor. Bu odanın bir köşesinde mutfak tezgahı yer alıyor. Oda dışında kalan tek kullanım alanı ise banyo-tuvalet. 

"Bu tarz evlere aracılık etmeyi sağlıklı bulmuyoruz"

Çoğunlukla markalı projelerde yer alan stüdyo tipi evlerin kullanımları hakkında bilgi almak için ulaştığımız Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, 1+0 ve 1+1 dairelerin özellikle büyükşehirlerde üniversite ve hastanelerin bulunduğu bölgelerde yoğun görüldüğüne dikkat çekiyor. Erilkun, "Üniversite ve hastane lokasyonlarında hem öğrencilerin hem de sağlık ihtiyacı için bölgeye gelen insanların otel yerine ev ortamı sunan mümkünse eşyalı tercihler olarak ilk sırada yer alıyor. 107 ofisimizin tamamı bu tarz evlere aracılık etmeyi sağlıklı bulmuyor. Gayriahlaki kullanım yanı sıra terör ihtimali gibi nedenlerden ötürü çok emin olmadıkça bu tarz evleri kiralamıyoruz. Sonuçta insanların hayatı söz konusu." ifadelerini kullandı. 

hakan erilkun

Kredi notu ve sicil araştırması gibi bir takım bilgiler doğrultusunda 1+0 veya 1+1 evleri kiraladıklarını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, "Yüzde 100 emin olmak mümkün değil. Kiraladığımız kişinden ne kadar emin olursanız olun. Paravan olarak da kullanabiliyorlar. Mal sahipleri de emlakçı tamam diyorsa bu riski göze alıyor." dedi.

1100 liraya 3 aylık stüdyo daire

Reina'da terör saldırısını gerçekleştiren teröristin Kırgızistan'dan eşi ve 2 çocuğuyla önce İstanbul'a geldiği ardından Ankara'ya geçtiği, son olarak Konya'ya giderek burada kaldığı öğrenildi. Konya'da emlakçı aracılığıyla 1100 lira kira ödeyerek stüdyo daire kiraladığı ve 3 aylık kirayı peşin şekilde verdiği bilgisine ulaşıldı. 

İletişimde olduğu 3 yabancı uyruklu aile de stüdyoda!

Kırgızistanlı saldırganın Konya'nın Selçuklu ilçesinin Bosna Hersek Mahallesi'nde stüdyo tipi evlerde kalan yabancı uyruklu 3 aile ile iletişime geçtiği ortaya çıktı. Teröristin eşi gözaltına alınırken diğer evlerde yaşayan ve teröristle iletişimde olduğu ortaya çıkan ailelere ulaşılamadı. Bu evleri kiralayan 2 emlakçı da sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Stüdyo daire yapımı Ankara'da tamamen yasaklandı
  • 18.06.2018 15:32

Stüdyo daire yapımı Ankara'da tamamen yasaklandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, imar yönetmeliğini yeniledi. Ankara’da artık stüdy ...

Stüdyo evler hücre evleri mi?
  • 04.01.2017 10:03

Stüdyo evler hücre evleri mi?

Yaşanan terör olayları sonrasında saldırganların kaldıkları evlerin çoğunluğunun ...

Şehre uzak 1+1'lerin geleceği yok!
  • 07.04.2010 00:48

Şehre uzak 1+1'lerin geleceği yok!

Son zamanlarda büyük rağbet gören çok küçük ölçekli dairelerin şehir merkezine u ...