maritbet girişmaritbet
SOYAK İZMİR'DEN VAZGEÇMİYOR

SOYAK İZMİR'DEN VAZGEÇMİYOR

Soyak Holding İzmir'den vazgeçmeyeceğini bir kez daha kanıtladı. Şirket bu yıl İzmir'e 230 villalık bir proje gerçekleştirecek.

Levent'teki ofis projesinin lansmanı ise yakın zamanda gerçekleştirilecek. Yaklaşık 50 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Soyak Holding, bu yıl yeni projelere yine İzmir'den start verecek. Son proje olan Soyak Mavişehir Optimus Gold ile İzmir'e 5 yılda 5 bin konut yapan şirket yeni yıl ile birlikte İstanbul başta olmak üzere birçok farklı bölgede proje geliştirecek. Gayrimenkul alanında önümüzdeki 3 yıl içinde 1 milyar 100 milyon dolarlık yatırım yapacak. Bu kapsamda, bu yıl İzmir Zeytinalanı'nda 230 villadan oluşan bir proje daha hayata geçirilecek. Ayrıca Levent'teki ofis projesi de lansmanı yapılarak satışa sunulacak.

200 dönüm içinde

Villa projesi 200 dönüm arazi üzerinde yükselecek. Projenin lansmanı Nisan ayında yapılacak. Fiyatlar ile ilgili henüz net rakamlar verilmiyor. Ama şirket bu projede de finansman açısından müşterilerine farklı kolaylıklar sunacak. Konu ile ilgili bilgi aktaran Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, yaptıkları her projede kaliteden ödün vermediklerini ancak kaliteyi satın alınabilir fiyatlarla sunduklarını kaydetti.

Yeni yerler arıyor

Şirket yeni yer arayışlarını ise sürdürüyor. Çamlıbel bu yılın parlayan bölgelerini ise İzmir'de Karşıyaka, Konak ve Narlıdere, İstanbul Avrupa yakasında Büyükçekmece ve Küçükçekmece, Anadolu yakasında ise Kartal ve Gebze olarak sıralıyor. Şirket Bursa, Antalya, Manisa ve Gaziantep'te de araştırmalar yapıyor.

Önceliği enerji verimliliği

Şirketin devam eden ve yeni projelendirdiği projelerinde en önemeli unsur ise enerji verimliliği olarak dikkat çekiyor. Yeni projelerde de enerji verimliliğini ön planda tutulacak. Bunun yanı sıra akıllı ev teknolojisinden de vazgeçilmeyecek.

Konut fiyatları artacak

Üretim maliyetlerindeki artış ve döviz fiyatlarındaki yükselmenin orta vadede konut fiyatlarını yukarı çekeceğini belirten Çamlıbel, "Arsa maliyetleri ve inşaat maliyetleri konutların fiyatlarını yüzde 20 civarında artıracak görünüyor. Önümüzdeki dönemde mütekabiliyetle ilgili değişikliklerin hayata geçmesi ise sektörün önündeki en büyük fırsatlardan biri olarak görünüyor. Ayrıca deprem gerçeğiyle yaşadığımız ülkemizde, şehirlerin daha düzenli ve yaşanabilir hale gelmesi amacıyla, kentsel dönüşüm projelerine de hız kazandırılması son derece önemli. Başarılı bir kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi için; kamu-özel sektör işbirliği içinde çalışmaların yapılması, büyük kentlerin 1/100.000'lik planlarının yapılması, imar transferleri ve imar haklarının menkulleştirilmesi önem taşıyor. Bu çalışmalar, aynı zamanda sektör dinamizminin artmasına da destek olacak" dedi.

Bugün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 10 milyar liraya ulaştı
  • 12.08.2021 17:41

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 10 milyar liraya ulaştı

Re-Pie Portföy Yönetimi tarafından hazırlanan ‘Gayrimenkul Sektör Raporu, Türkiy ...

Soyak Konforia tanıtım filmi yayında!
  • 16.01.2017 14:21

Soyak Konforia tanıtım filmi yayında!

Tamamlandığında 5 bin konuttan meydana gelecek olan Soyak Konforia'nın ilk etabı ...

Emre Çamlıbel, gayrimenkul yatırım fonunu anlatıyor!
  • 13.07.2016 15:38

Emre Çamlıbel, gayrimenkul yatırım fonunu anlatıyor!

Re-Pie firmasının ortaklarından Emre Çamlıbel, Turkmall ile yapılan anlaşmanın d ...

Emre Çamlıbel’den Dubai’de önemli açıklamalar!
  • 09.09.2015 14:08

Emre Çamlıbel’den Dubai’de önemli açıklamalar!

Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel gayrimenkul fuarı Dubai Global 2015’te Emlakt ...

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!
  • 13.05.2015 15:30

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, Balıkesir'deki Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuştu. ...

Yaşayan İstanbul Maketi sektörü çok iyi anlattı!
  • 12.03.2015 15:12

Yaşayan İstanbul Maketi sektörü çok iyi anlattı!

Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, MIPIM 2015'te Yaşayan İstanbul Maketi ile şe ...