maritbet girişmaritbet
Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke!

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke!

Altı yüzden fazla seyahat içeriğiyle Prontotourblog, vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkeleri belirliyor…

Yurtdışı seyahatlerinin şüphesiz ki en büyük problemlerinden biri de vize alma konusu oluyor. Avrupa Birliği ülkeleri, eğer o ülkelerin vatandaşı değilseniz “Schengen Vizesi” zorunluluğu getiriyor. AB'ye üye olmayan ülkelerde ise ülkenin kendi vizesini alma şartı koşuluyor. Fakat vize alma telaşı olmadan sadece pasaportunuzu yanınıza alarak gidebileceğiniz ülkeler de bulunuyor. Okuyucularının seyahat pusulası Prontotour blog, seyahat severler için vizesiz gidilecek 10 popüler ülkeyi belirledi. İşte, Prontotour rehberlerinin tecrübeleri ve tur satın alımlardaki talebe göre belirlenen, tarihle modernizmi buluşturmuş, hareketli gece hayatına sahip birbirinden güzel 10 ülke; 

Arnavutluk

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Vizesiz gidebileceğiniz Avrupa ülkelerinden bir tanesi Arnavutluk. 1.5 saatlik bir uçak yolculuğuyla Tiran, Elbasan ve Butrint gibi Arnavutluk şehirlerini ziyaret etme şansına sahip olabilirsiniz. Özellikle Unesco Dünya Mirası listesinde bulunan Butrint antik kentini görmeniz açısından iyi bir fırsat olacaktır. Seyahatinizi Arnavut ciğeri, elbasan tava ve Arnavut böreği ile tatlandırmayı ihmal etmeyin.

Belarus

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Belarus veya diğer adıyla Beyaz Rusya, elinizi kolunuzu sallaya salaya vizesiz seyahat edebileceğiniz bir başka Avrupa ülkesi. Belarus gezinizi küçük bir Rusya gezisi olarak düşünebilirsiniz. Ülkenin başkenti olan Minsk, sahip olduğu Sovyet mimarisi, modern şehir yapısı ve alışveriş merkezi olması dolayısıyla Belarus'un en önemli turistik yerlerinden biri. Canlı gece hayatı sayesinde günün ilk ışıklarına kadar hız kesmeden eğlenebileceğiniz başkent Minsk, Slav müzik festivallerinin şehri Vitebsk ve doğayla baş başa kalabileceğiniz Belarus köyleri sizi bekliyor!

Bosna Hersek

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Osmanlı izlerini hala çok canlı olarak görebileceğiniz Bosna Hersek, en çok vizesiz seyahat yapılan ülkelerin başında geliyor. Tarihi yapısı, maketi andıran evleri, zarif bir kolyeye benzeyen köprüleri ile bir film platosunu andıran Bosna Hersek'te yapacağınız seyahatten en güzel hikayeler ve dostluklarla ayrılmanız mümkün. Sıcakkanlı halkı, zengin mutfak çeşitleri ve meşhur tatlarıyla yanı başınızdaki Bosna Hersek, dostlarını karşılamaya her an hazır!

Karadağ

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

2006 yılında bağımsızlığına kavuşan Karadağ'da vizesiz olarak seyahat edilebilecek ülkeler arasında. Doğal güzelliklere ve birçok tarihi esere sahip olan Karadağ, milli parkları ile ön plana çıkan şehirlere sahip. Doğa gezginleri için keyifli bir tatil vadeden noktalardan biri Durmitor Milli Parkı ve Skadar gölü. En ünlü tatil bölgelerinden biri ise güzelliğiyle kendine hayran bırakan Sveti Stefan Adası.. 

Kosova

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Avrupa'da vizesiz giriş yapılabilecek ülkeler içerisinde kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz ülkelerden biri Kosova. Geçmişi, kültürü ve sosyal dokusuyla adeta bir Türk şehrini andırıyor. Prizen ve Priştine görülmesi gereken şehirlerin başında geliyor. Tarihi sokakları, Osmanlıdan kalma eserleri ile Balkanlardaki Türk izlerini takip edeceğiniz Kosova gezisinde en güzel yöresel yemekler sizi bekliyor olacak!

Makedonya 

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Vizesiz olarak seyahat yapılabilecek en yakın ve en ekonomik ülkelerden bir tanesi Makedonya. Üsküp ve Ohrid en önemli şehirlerinin başında geliyor. Üsküp'te büyük İskender heykeli, Rahibe Teressa Evi, hanlar ve bit pazarları görülmesi gereken yerlerden. Ohrid bölgesinde ise Ohrid Gölü ve Kalesi ziyaretçiler hoş vakit geçirebilirler.

Moldova

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Renkli gece eğlenceleriyle ün salmış olan Moldova vize uygulaması olmadan gidilebilecek bir başka ülke. Moldova, vize uygulamasının olduğu yıllarda da hatırı sayılır şekilde turist çeken bir coğrafya. Başkent Kişinev ise en önemli turistik noktalarından biri.

Rusya

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Vize uygulaması olmadan gidilebilecek en gözde ülke şüphesiz rusya. Köklü tarihi, Moskova ve St Petersburg gibi önemli şehirleri, birbirinden güzel anıtları, binaları ve tarihi meydanlarıyla en çok turist çeken ülkelerden biri. Unesco dünya mirası listesinde 25'e yakın noktası bulunan Rusya'yı vizesiz olarak ziyaret etmek kaçırılmayacak bir fırsat.

Sırbistan

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Sırbistan balkanların en güzel ülkelerinden bir tanesi. Başkent Belgrad ise Balkanların en modern kentlerinden. İçerisinden Tuna Nehri geçen Belgrad tarihi güzellikleri ve modern şehir yapısıyla vizesiz olarak seyahat etmenin keyfini doyasıya çıkaracağınız bir şehir. Belgrad kalesi, Nicola Tesla Müzesi, Knez Mihailova Caddesi, Stari Grad'ı görebilir,Tuna Nehri tekne turuna katılabilirsiniz. 

Ukrayna

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Kiev, Donesk ve Odessa gibi önemli şehirlere sahip olan Ukrayna, Doğu Avrupa'nın en çok turist çeken ülkelerinden biri. Adı festival ve fuarlarla sık sık anılan şehir aynı zamanda önemli bir ticaret kapısı. Gece hayatıyla da gündemde olan Ukrayna'nın Odessa kıyıları, plajları ile gözde tatil mekânlarından bir tanesi.
Seyahat pusulanız http://blog.prontotour.com/,  gezilecek yerler listesine eklenecek ülkeler hakkında seyahat severleri bilgilendirmeye devam ediyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke!
  • 03.09.2015 12:47

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke!

Altı yüzden fazla seyahat içeriğiyle Prontotourblog, vizesiz seyahat edebileceği ...