maritbet girişmaritbet
Siyasi belirsizlik Türkiye'de ekonomiyi etkiliyor!

Siyasi belirsizlik Türkiye'de ekonomiyi etkiliyor!

Henüz bir hükümet kurulmamış olmasına rağmen 2015'in ilk yarısında konut satışları, tahmin edilenin üzerinde seyrediyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) 2015 yılı ikinci çeyrek analizini açıkladı. “Seçimler Bitti, Yeni Gündemler Oluştu, ancak Ekonomi hâlâ "Gündem Dışı" başlıklı raporda, “Jeopolitik riskler ve bölgedeki siyasi istikrarsızlığın yanında, seçim ve siyasetin gölgesi altında bulunan Türkiye'nin kırılgan ekonomik büyümesini olumsuz yönde etkilemeye devam edeceği öngörülmektedir” değerlendirmesi yapıldı.

“Belirsizliğin hızla ve uzlaşmayla aşılması, Türkiye ekonomisinin yeni büyüme-üretim-finansman modelinin oluşturulması, ileriye dönük tutarlı ve gerçekçi bir vizyonun, yepyeni bir hikayenin kurgulanması ve hareket planının oluşturulması hayati önem taşımaktadır” denildi.

Türkiye Müteahhitler Birliği, iş dünyası ve ekonomi çevreleri tarafından merakla beklenen 3 aylık İnşaat Sektörü Analizi'ni yayımladı. “Seçimler Bitti, Yeni Gündemler Oluştu, ancak Ekonomi hâlâ "Gündem Dışı" başlıklı analizde 2015'in ikinci çeyreğindeki göstergeler ile önümüzdeki döneme ilişkin veriler değerlendirildi.

Analizde, İran ile sürdürülen nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması, Çin'deki yavaşlama sürecinin küresel ekonomiye negatif etkileri, petrolün başı çektiği emtia fiyatlarındaki oransız gerileme, küresel görünüme ilişkin öncelikli diğer gündem maddeleri olduğu belirtildi. Raporda, “2015 ilk yarıyıl sonu itibariyle, küresel ekonomide toparlanma işaretleri görülmekle birlikte kalıcı denge sağlanamamakta, ülkeler ve bölgeler arasında ekonomik büyüme yönünden farklılaşma devam etmektedir” denildi.

Yine aynı raporda 2015 yılında konut satış istatistikleri, beklenen üzerinde performans sergilemeye devam ediyor. Satışlar 2015 Haziran'da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19,1 oranında arttı. Yine aynı şekilde yabancılara konut satışı 2015'in ilk yarısında 10 bin 353 olarak açıklandı. Bu aynı zamanda yıllık bazda yüzde 32,5 oranında artış anlamına geliyor.

Raporun tamamı için tıklayın!

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Siyasi belirsizlik Türkiye'de ekonomiyi etkiliyor!
  • 30.07.2015 14:58

Siyasi belirsizlik Türkiye'de ekonomiyi etkiliyor!

Henüz bir hükümet kurulmamış olmasına rağmen 2015'in ilk yarısında konut satışla ...

Konut satışları Nisan ayında patladı!
  • 25.05.2015 10:36

Konut satışları Nisan ayında patladı!

2015 yılının Nisan ayında konut satışları, 2014'ün aynı dönemine göre yüzde 42,7 ...