maritbet girişmaritbet
Sinpaş GYO'dan 'Şikayet' haberine açıklama geldi!

Sinpaş GYO'dan 'Şikayet' haberine açıklama geldi!

31 Ağustos tarihli Sabah Gazetesi'nde yayınlanan "Yatırımcı Sinpaş'ı SPK'ya şikâyet etti" başlıklı haber üzerine Sinpaş GYO, KAP'ta bir açıklama yaptı

Sinpaş GYO'dan yapılan açıklama şöyle;

Bir basın-yayın organında kamuoyu ve yatırımcılarımız nezdinde yanlış algılamalara yol açabilecek, gerçeği yansıtmayan bazı iddialara ve taraflı bilgilere yer verildiğini görmüş bulunuyoruz.  Konuyla ilgili açıklamalarımız aşağıdadır:

Söz konusu haberde, pazarlama giderlerinin ve yönetim giderlerinin brüt kara oranı gibi bir veriden hareketle Sinpaş GYO'nun diğer GYO kuruluşlarıyla kıyaslanması yanlış bir kıyaslamadır. Haberde kıyaslanan şirketlerin iş modelleri birbirlerinden farklıdır. Hasılat paylaşımı modeli ile çalışmakta olan ve projelerinin pazarlama reklam giderleri hasılat paylaşımı ihaleleri alan müteahhitler tarafından yapılan bir şirketin bilançosundaki pazarlama reklam giderlerinin düşük olması doğaldır.  Ayrıca ağırlıklı olarak iş merkezi, AVM ve ticari alan kiralama modeli olan bir GYO'nun avm ve ticari alanların kısa süreli pazarlama reklam faaliyetleri ile konut projesi üreticisi bir GYO'nun pazarlama ve reklam faaliyetleri birbiriyle kıyaslanamaz. Her iki model de Sinpaş GYO'nun konut ve yaşam projelerine odaklanan modelinden farklıdır. Sinpaş GYO'nun güncel reklam harcamaları, inşaatına ve ön satışına yeni başlanan, teslimatı ise iki üç yıl sonra yapılacak olan konut projelerine ilişkindir. Oysa ki, tabi olduğumuz UFRS'ye uygun olarak düzenlenen gelir tablosundaki ciro ve brüt kar kalemleri, bundan en az iki üç sene önce inşaatına ve ön satışına başlanan projelerin teslimlerinde kesilen fatura değerlerinden oluşan cirodur. Bu ciroyu gelecekte teslim edilecek ve bugünden pazarlanan projenin reklam harcamaları ile kıyaslamak, tamamen sübjektif değerlendirmelere yol açacak yanlış bir matematiksel hesaplamadır.

Haberde ayrıca Sinpaş GYO'nun haberleşme giderleri de spekülasyon konusu yapılmıştır. 2013 yılı haberleşme giderleri 521.000 TL olan şirketin, 2014 yılı giderleri 631.000 TL'dir. Bu giderler, çağrı merkezi, mobil pazarlama ile ilgili iletişim giderleri,  sabit hat cep telefonu, kargo ve PTT gönderim giderlerini kapsamakta olup, tüm bunlar değerlendirildiğinde olağandışı değildir. Sadece sabit ve mobil telefon hatları için yapılan ödemelerin 2014 yılı toplamı ise 60.131 TL'dir.

Sinpaş GYO'nun Haziran ayında gerçekleştirmiş olduğu Genel Kurulu'nda Ekim ayında dağıtacağı kar payına istinaden açıklama yapılmıştır. Sonra bu dağıtımın, Ağustos ayına çekilmesine karar verildiği duyurulmuştur. Açıklamamızda döviz piyasalarındaki mevcut volatiliteye değinilmiş, yatırımcılarımızın lehine bir karar verilerek kar payı dağıtım tarihi öne çekilmiştir.

Sinpaş GYO hisseleriyle ilgili açıklamalar ise eksik bilgi içermektedir. Yatırımcı açısından hisse performansıyla bağlantılı olarak değerlendirilecek en önemli verilerden biri olan öz kaynaklar haberde yer almamıştır. Sinpaş GYO, öz kaynaklarındaki güçlülüğüyle öne çıkan bir şirkettir. Sinpaş GYO, 2007 yılındaki halka arzının ardından özkaynaklarını %25,81 artırarak 880.781.392 TL'den 1.108.119.631 TL'ye, aktiflerini %108 artırarak 989.046.774 TL'den 2.057.268.106 TL'ye çıkarmıştır. Ayrıca yıllar içerisinde 5 ayrı dönemde kar payı dağıtımı yaparak toplam 149 milyon TL temettü ödemesi yapmıştır. Şu anda 600 milyon TL ödenmiş sermayesi olan Sinpaş GYO, halka arzından bu yana mevcut sermayesinin %25'i kadar olan tutarı yatırımcılarına sadece kar payı olarak ödemiştir.

Hisse geri alımı ise bizzat yatırımcılarımız tarafından talep edildiği için gerçekleştirilmiş, SPK prosedürlerine uygun olarak yapılmış bir işlemdir. Son dönemlerde gerçekleşen hisse geri alımlarımız, alımlarının yapıldığı her gün KAP'ta açıklanarak yatırımcılarımız ve diğer sosyal paydaşlarımızla paylaşılmıştır. 
Şirketimiz, gerek temettü ödemesi yaparak, gerek yeni konut projelerine odaklanarak, gerekse hisse alımları ile piyasa değerini desteklemek için mevzuatın kendisine tanıdığı tüm yetkiyi sonuna kadar kullanmaktadır. 2015 yılı başından itibaren BIST-100 ve Sinpaş GYO 'nun fiyat performansları kıyaslandığında, Sinpaş GYO'nun benzer veya daha iyi bir fiyat performansı gösterdiği rahatlıkla görülebilir.

Son olarak, Sinpaş Grubu'nun iki büyük şirketinden Sinpaş GYO ile Sinpaş Yapı'nın ayrı ayrı geliştirdiği projelere dönük olarak, karlı projelerin sadece bir şirket çatısı altında gerçekleştirildiği iddiası bütünüyle asılsız bir iddiadır.  Grubumuz içerisindeki konut odaklı gerçekleştirilecek yatırımların değerlendirmesinde halka açık olması nedeniyle Sinpaş GYO önceliklidir. Karlılık oranı yüksek ve yatırımcı nezdinde memnuniyet sağlayacağını öngördüğümüz projeler Sinpaş GYO tarafından üstlenilmektedir. 

Yorumlar

  1. İlhan çelik  Avatar imageİlhan çelik says:

    Ben arkadaşlar Şimpaş 2 tane daire aldım 300 bin para yatırdın benden habersiz daire iptal etmişler hele bir de arı finans telefonları açmıyorlar tabi açarlarmış daire Fiat 3 katına çıktı için Cuma beni televizyon beni izleyin bunların iplerini Pazar’a çıkaracam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!
  • 19.01.2022 17:02

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Koru Aura projesini emlaktasondakika.com m ...

Sinpaş’tan her daim kazandıracak yeni proje: Koru Aura
  • 19.01.2022 13:53

Sinpaş’tan her daim kazandıracak yeni proje: Koru Aura

Gayrimenkul sektörünün lideri Sinpaş GYO, yeni projeleriyle 2022’ye hızlı bir gi ...

Seba Gacemer '2018'de 1.6 milyar TL ciro hedefliyoruz'
  • 03.03.2018 16:58

Seba Gacemer '2018'de 1.6 milyar TL ciro hedefliyoruz'

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, 2018 yılında firma olarak 1 milyar 670 mil ...

Sinpaş Metrolife Sancaktepe görücüye çıktı!
  • 03.11.2017 18:45

Sinpaş Metrolife Sancaktepe görücüye çıktı!

Sinpaş GYO'nun Sancaktepe'de inşa ettiği Metrolife projesinin basın lansmanı yap ...

'Önemli olan Türk kültürünü sunan projeler üretmek'
  • 20.04.2017 17:08

'Önemli olan Türk kültürünü sunan projeler üretmek'

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Expo Turkey by Qatar fuarında, Emlaktasond ...