maritbet girişmaritbet
Sinpaş GYO Jose Mourinho ile satabilecek mi?

Sinpaş GYO Jose Mourinho ile satabilecek mi?

Şöhret satar… Peki, ithal şöhret satar mı? MediaCat, Mayıs sayısında reklamlarda yabancı ünlü kullanmanın Türk tüketicisine hitap etmekte doğru bir yol olup olmadığını araştırdı

Şöhret satar… Peki, ithal şöhret satar mı? MediaCat, Mayıs sayısında reklamlarda yabancı ünlü kullanmanın Türk tüketicisine hitap etmekte doğru bir yol olup olmadığını araştırdı.

Ipsos KMG'nin bu dosya için özel olarak yaptığı araştırmaya göre  reklamlarda kullanılan Adriana Lima, Jose Mourinho, Megan Fox, Pamela Anderson ve Penelope Cruz gibi isimler Türklerin en beğendiği yabancı ünlüler listesinde ilk 10'da bile değil.

Pazarlama ve iletişim sektörünün önde gelen dergisi Mediacat, mayıs sayısında, meşhur olmak ve rekabette bir adım öne geçmek isteyen markaların neden dünyaca ünlü isimleri tercih ettiğini sordu ve bu stratejinin işe yarayıp yaramadığını araştırdı. Mediacatonline.com üzerinden yapılan araştırmaya 429 kişiden 300'ü reklamlarda yabancı ünlü kullanmanın Türk tüketicilerine ulaşmada doğru bir yol olup olmadığı sorusuna “Hayır” cevabını verdi. Ipsos KMG tarafından MediaCat için, 5-12 Nisan 2012 tarihleri arasında, 600 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre de son dönemde markaların kullandığı Adriana Lima, Jose Mourinho, Megan Fox, Pamela Anderson ve Penelope Cruz gibi dünyaca ünlü isimler “Türklerin en beğendiği yabancı ünlüler” listesinde ilk 10'da bile yer almıyor. Araştırmaya göre Türkler en çok Brad Pitt, Angelina Jolie, Lionel Messi, Shakira ve Jennifer Lopez'i beğeniyor.

Adriana Lima, Jose Mourinho, Megan Fox, Pamela Anderson ve Penelope Cruz… Bu isimler bir ödül töreninde kırmızı halıdan geçenler değil son dönemde reklam kuşaklarımızda boy gösteren ünlüler. Türk tüketicisi reklamlarda ünlü görmeyi seviyor. Öyle ki sektörde, her 10 reklamın yedisinde bir ünlünün rol aldığına dair veriler dolaşıyor ağızdan ağıza. Hâl böyle olunca da reklamverenler kesenin ağzını açıyor, ajanslar da ünlüler üzerinden iletilecek mesajlara çalışıyor. Ünlüler her ne kadar ince eleyip sık dokuduklarını söyleseler de sık sık bu mesajlar için aracı oluyorlar. Hatta aynı sene içinde birkaç kez farklı markanın yüzü ya da sesi olan ünlülerimiz bile oldu. Ama bu sefer çıta yüksek. Beyazcamda dünya starları geçidi var. Doritos Akademi FritosShots, Mavi Jeans, PatosSticks, Serra ve Sinpaş GYO, dünyanın her yerinde tanınan yıldızlarla anlaşarak aynı dönemde kendilerinden konuşturmayı başardılar. Ancak Türk tüketicisi bu isimlerin doğru olduğunu düşünmüyor. En beğendikleri isimler ise henüz beyazcamda boy göstermedi.

Bu araştırmaların detayları ve reklamverenlerin ünlü tercihi ile ikna sürecinde yaşadıkları Mediacat'in Mayıs sayısında Enes Taşkıran imzasıyla okuyucularla buluşuyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!
  • 19.01.2022 17:02

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Koru Aura projesini emlaktasondakika.com m ...

Sinpaş’tan her daim kazandıracak yeni proje: Koru Aura
  • 19.01.2022 13:53

Sinpaş’tan her daim kazandıracak yeni proje: Koru Aura

Gayrimenkul sektörünün lideri Sinpaş GYO, yeni projeleriyle 2022’ye hızlı bir gi ...

Seba Gacemer '2018'de 1.6 milyar TL ciro hedefliyoruz'
  • 03.03.2018 16:58

Seba Gacemer '2018'de 1.6 milyar TL ciro hedefliyoruz'

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, 2018 yılında firma olarak 1 milyar 670 mil ...

Sinpaş Metrolife Sancaktepe görücüye çıktı!
  • 03.11.2017 18:45

Sinpaş Metrolife Sancaktepe görücüye çıktı!

Sinpaş GYO'nun Sancaktepe'de inşa ettiği Metrolife projesinin basın lansmanı yap ...

'Önemli olan Türk kültürünü sunan projeler üretmek'
  • 20.04.2017 17:08

'Önemli olan Türk kültürünü sunan projeler üretmek'

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Expo Turkey by Qatar fuarında, Emlaktasond ...