maritbet girişmaritbet
Sheraton Otel ile Samsun'da yat turizmi başlayacak

Sheraton Otel ile Samsun'da yat turizmi başlayacak

Tanrıverdi ailesi Samsun’a 150 milyon dolarlık yatırımla Sheraton’u getirdi. Otelin önüne kurulacak limanla yakında yat turizmi de başlayacak.

Samsun'un artık bir ‘Sheraton' oteli var. Starwood Hotels bünyesindeki Sheraton markası Tanrıverdi Holding'in yatırımıyla Samsun'a geldi. Ege Yapı tarafından 2.5 yılda inşa edilen 221 odalı Sheraton Samsun için 150 milyon dolar yatırım yapıldı.

Tanrıverdi Holding 2013'te Hong Kong'lu otel zinciri Shangri La'yı da İstanbul'a getirmişti.

Türkiye'de adı tekstille anılan ve son yıllarda otelcilik yatırımlarıyla da konuşulan Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi, “Memleketimiz Samsun'da konuklarımızı ağırlamakta zorluk çekiyorduk. Otelin önüne bir yat limanı yapmayı da planlıyoruz. Limanla birlikte Karedeniz'e kıyısı olan ülkelerden de konuklar rahatlıkla otelde konaklayabilecek” dedi.

Esasen sanayici olduklarının altını çizen Recep Tanrıverdi şunu söyledi:
“Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, her geldiğimizde bize arazi gösteriyordu. Aklımızda yoktu ama burayı beğenince yapmaya karar verdik.”

8-10 marka gelmek istedi

Otel için 8 - 10 markanın kendilerine geldiğini anlatan Tanrıverdi, Sheraton markasının Karadeniz halkı tarafından bilinirliği dolayısıyla bu markayı tercih ettiklerini söyledi.

Holding Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyelerinden İbrahim Tanrıverdi ise otelin gelişen sahil şeridinde olduğunu belirterek, “Sheraton Samsun Hotel, Samsun'un beş yıldızlı en büyük oteli olma özelliğini taşıyor. 122 metre yüksekliğiyle, 29 katlı olan otel kenti yansıtan modern mimariyle inşa edildi. Özellikle kongre, sağlık, spor turizmi için potansiyel var ve otelimiz de buna destek olacak.

Samsun bölgede büyük hastaneleriyle sağlık alanında merkez bir şehir” dedi. Türkiye'de 5 farklı markayla varlığını sürdüren Starwood Hotels & Resorts'un Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Başkanı Michael Wale, ise şunları söyledi:

Anadolu yatırımına devam

“Türkiye'de 11. otelimiz olan Sheraton Samsun'u hizmete açtığımız için mutluyuz. Grup olarak Türkiye'de turizm potansiyeli olan illere yatırımlarımız devam edecek” diye konuştu.

Pide Bafra mı, Çarşamba mı?

Samsun'un pidesi meşhur. En meşhurları ise Bafra, Çarşamba ve Terme. Bunun üzerine Sheraton'a da taş fırın yapılmış. Ancak hangi yörenin pidesi olacağı çok tartışılmış. Otelin Genel Müdürü Melik Kızılcan, “Bana göre hâlâ hepsi aynı” dediği pideler içinden bölgede daha ünlü olan Bafra pidesi seçilmiş. Ancak Çarşambalı olan Recep Tanrıverdi durumdan pek de memnun değil...

Shangri La'yı dolandırmışlar

1988 yılında ve takip eden yıllarda ilk tekstil makinelerini Japonya'dan aldıklarını ve bunun için de Hong Kong üzerinden seyahat ederek konakladıklarını anlatan İbrahim Tanrıverdi, Shangri La markasını da bu konaklamada tanıdıklarını hatırlattı. Tanrıverdi, “Tütün deposunun yerini alınca Recep Bey bunları getirelim dedi, çok etkilenmiştik. Mandarin de dahil aklınıza gelebilecek her marka bize gelmişti ama biz illa onu istedik” dedi.

Shangri La'nın 1980'li yılların başında Marmaris'te bir Türk tarafından dolandırıldığını ve bu nedenle Türkiye'ye gelmek istemediğini belirten Recep Tanrıverdi, “2 yılda ikna ettik” diye konuştu.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sheraton Otel ile Samsun'da yat turizmi başlayacak
  • 16.02.2015 12:43

Sheraton Otel ile Samsun'da yat turizmi başlayacak

Tanrıverdi ailesi Samsun’a 150 milyon dolarlık yatırımla Sheraton’u getirdi. Ote ...

İstanbul Ataşehir’e yeni bir Sheraton Oteli açılacak
  • 04.03.2014 12:37

İstanbul Ataşehir’e yeni bir Sheraton Oteli açılacak

Starwood’un Anadolu Yakası’ndaki ilk oteli Sheraton İstanbul Ataşehir, 2015 yılı ...

Shangri-La gecesi 65 bin TL'den kapılarını misafirlerine açıyor!
  • 10.03.2013 12:52

Shangri-La gecesi 65 bin TL'den kapılarını misafirlerine açıyor!

Beşiktaş'ta inşaatı bitmek üzere olan ve dünyaca ünlü 7 yıldız iddiası taşıyarak ...

Eren Talu Sheraton Otel'de pazar günü evleniyor!
  • 28.08.2012 17:53

Eren Talu Sheraton Otel'de pazar günü evleniyor!

Mimar Eren Talu üçüncü kızının annesi ile Serap Talu ile bu pazar Sheraton Otel' ...