maritbet girişmaritbet
Seçimler, gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Seçimler, gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Tek partili iktidarın oluşmaması ve koalisyon çalışmalarının devam etmesi gayrimenkul sektöründe durgunluğa neden oldu.

Gayrimenkul ve emlak sektöründeki hareketlilik, seçimlerden sonra biraz durgunlaştı. Son yılların gözde yatırım aracı gayrimenkulün, koalisyon kurulduktan sonra olumsuz etkileneceği düşünülmüyor. Dövizin yükselmesiyle birlikte konut piyasasında bir hareketlenme yaşandı. Peki sektöre bakıldığında genel tablo nasıl gözüküyor?

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, seçim öncesi ve sonrasında emlak sektörünün son durumunu değerlendirdi. Dolar kurunun yükselmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Aşa, emlaktasondakika.com mikrofonlarına çarpıcı bilgiler aktardı.

Piyasaların son dönemde çok iyi olmadığını dile getiren Nizameddin Aşa ‘Daha önceki dönemlerde seçime bir endeksleme vardı. Geçtiğimiz yılki seçimlere 3 ay kala satışlar durma noktasına geldi. Bu yılın ilk 3-4 ayında tekrar canlandı ancak, milletvekili seçimleriyle birlikte yeniden yavaşladı. Yeniden bir ekonomi yönetimi gündeme geleceği için sektör durma noktasına geldi. Son 13 yıldır ekonominin dinamo sektörü emlak ve inşaattır. Bu nedenle mevcut hükümet için bu denge çok önemli. Yeni hükümetin de bakış açısını bekleyip göreceğiz. Bu süreçte büyük yatırımcıları beklemeye geçti ve hala devam ediyor' diye konuştu.

Son dönemde yükselen dolar kurunun emlak ve gayrimenkul sektörüne etkilerini de anlatan Aşa ‘Artış hem olumlu, hem olumsuz etkiledi. Olumlu etkileyen, elinde döviz olup belli kur hedefi olan kişier gayrimenkule avantajlı bir şekilde geçiş yaptı. Olumsuz nokta ise, döviz bazında satışlarda durgunluk başladı. Ancak dövizin çok yükselmesi, sektörü bir anda etkilemez. Yeni kampanyalar başlıyor, kur sabitleme yapılıyor, indirim oranları yükseliyor' dedi.

PAZARTESİ: Konut fiyatlarındaki yükseklik balona neden olur mu?

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seçimler, gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?
  • 19.06.2015 15:27

Seçimler, gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Tek partili iktidarın oluşmaması ve koalisyon çalışmalarının devam etmesi gayrim ...