maritbet girişmaritbet
Seçim haftasında 6 saatte 240 gayrimenkul sattı!

Seçim haftasında 6 saatte 240 gayrimenkul sattı!

Türkiye’yi bekleyen 7 Haziran 2015 genel seçimleri bile gayrimenkuldeki hızı durduramadı.

İlgi Yönetim tarafından 31 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşen ve tamamı Başakşehir bölgesinde yer alan 240 konut ve ticari ünite 6 saat gibi bir zaman diliminde kapış kapış satıldı. “Seçim durgunluğu” söylentilerine rağmen 3 bin kişinin ziyaret ettiği karnaval havasındaki Emlak Çadırı'nda 600 bayrak durmaksızın inip kalkarken yönetimin kasasına 67 milyon 450 bin lira aktı.

Türkiye emlak ve gayrimenkul satışı anlamında farklı günler yaşıyor. Daha önceki dönemlerde yaşanan seçim durgunluğu, Türkiye'nin büyüyen ekonomisi ile etken olmaktan çıkıyor. Bunun en güzel örneği seçime bir hafta kala Başakşehir'de yaşandı. İlgi Yönetim tarafından düzenlenen Emlak Çadırı'nda farklı firmaların stoktaki gayrimenkulleri değerine bakılmaksızın konutlarda 99 bin liradan, VIP ofislerde 149 bin liradan, cadde dükkanlarda 199 bin liradan masaya sürüldü. Daha önceden alım yapan yatırımcıların durumu akıllara soru işaretleri getirse de gayrimenkuller saniyeler içinde gerçek değerine ulaştı. Yılda bir kere tekrarlanması planlanan çadır günlerine gelecek yıldan itibaren daha başka firmalardan katılım sözü alındığı öğrenildi.
Emlak Çadırı Pazarlama ve Satış Koordinatörü Olkan Güneş'in neşeli yönetimi altında gerçekleşen müzayedede zaman zaman keyifli şakalaşmalar yaşandı.  

Çadırın devamı gelecek

İlgi Yönetim tarafından bu yıl ilki düzenlenenen Emlak Çadırı'nda tamamı hemen teslim, iskanı alınmış ve kullanıma hazır durumdaki konut, ofis ve mağazalardan oluşan 240 bağımsız bölüm “fiyatı siz belirleyin” sloganıyla satışa sunuldu. Müyayerde usulü ile yapılan açık satışta bahçe kullanımlı daireler ve şerefiye payı yüksek bazı dükkanlar ise normal satış fiyatının üzerinde alıcı buldu. 

Gayrimenkul artık tişört gibi ulaşılabilir olacak

Gördükleri talepten çok memnun olduklarını kaydeden İlgi Yönetim Kurulu Üyesi Umut Sümer, “Burada gayrimenkulleri değerine bakılmaksızın masaya sürdük.Açık satış olduğu için hemen kendi değerine yükseldi. Önceden alım yapanların durumu akıllara takılmaktan çıktı. Gayrimenkuller satışta iken alım yapanlar üzülmesin. Çünkü kendi malları kendini test etti ve kazandı. Herhangi bir konut veya ticari ünite daha ucuz fiyattan satılmayacak” diyle konuştu.

Gayrimenkul sektöründe ilk kez yapıldı

Pek çok geliştirici firmanın inşaatını tamamladığı markalı projelerde var olan az sayıdaki nitelikli stoğu pazarlama ve tanıtım bütçelerinin yüksekliği nedeniyle ellerinde tuttuklarını ve kampanya yapacak bir ticarim hacim oluşmadığını belirten İlgi Yönetim Genel Müdürü Murat Gülep; “Biz inşaatı tamamlanmış markalı gayrimenkul projelerinden gerekli tüm teknik, idari kontrolleri ve anlaşmaları yaparak Emlak Çadırı'na garantör olduğumuz konut, ofis ve cadde dükkanlarını topluyoruz. Emlak Çadırı'nda satılan bağımsız birimlerde tek fiyat uygulaması yapıyoruz. Ayrıca Emlak Çadırı'nda sağladığımız bir diğer avantajımız da piyasanın kendi rayicini kendi belirlemesine imkan tanıyacak şekilde açık artırma düzenliyor olmamız. Bu şekilde gerek yurtiçi gerekse yurtdışı yatırımcı ve kullanıcılara kendi takdir ettikleri fiyatlar üzerinden hemen teslim gayrimenkul yatırımı yapma fırsatı sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seçim haftasında 6 saatte 240 gayrimenkul sattı!
  • 01.06.2015 17:29

Seçim haftasında 6 saatte 240 gayrimenkul sattı!

Türkiye’yi bekleyen 7 Haziran 2015 genel seçimleri bile gayrimenkuldeki hızı du ...