maritbet girişmaritbet
Saylan İnşaat Vera Vizyon vaadiyle 334 havacıyı dolandırdı

Saylan İnşaat Vera Vizyon vaadiyle 334 havacıyı dolandırdı

Esenyurt’ta bir arsa satın alarak inşaat projesi yapmak için havacılık sektöründen müşteri bulan Saylan İnşaat, çoğunluğu pilot 334 havacılık sektörü çalışanını dolandırdı

Pilotların üye olduğu vakıf olan PİLVAK üzerinden Esenyurt'ta yapılacak inşaat projesine müşteri bulan Saylan İnşaat, aradan üç yıl geçmesine rağmen 70'er bin TL peşin para aldığı müşterilerin dairelerini teslim etmedi. 2011 yılı Ağustos ayında 110 metrekare 3+1 ev sahibi olmak için inşaat firmasına üç taksit halinde 70'er bin TL ödeyen mağdurlar, üç yılın sonunda firmadan, “ Projeyi iptal ettik. Paralarınızı iade edemiyoruz. İsteyen başka projemizden dükkan için hisse alabilir” cevabıyla büyük şok yaşadı. Free Bird Havayolları'nda görev yapan mağdurlardan Kerem Güngörmez, Vera Vizyon adlı projeden kendisi ve kayınpederi için iki daire satın almak üzere 3 yıl önce 140 bin TL ödeme yaptığını ancak o günden sonra inşaat firması yetkililerinin sürekli kendilerini oyaladığını kaydederek şöyle konuştu: “2011 yılında Pilotlar Vakfı hesabına konut için gerekli parayı yatırdım. Bize, bu paranın bloke edileceği ve dairenin teslim alınmasından sonra inşaat firmasına verileceği söylendi. Ancak para evler teslim alınmadan inşaat firmasına aktarıldığı için mağdur olduk. İnşaat firması o dönem 10 milyon TL karşılığı inşaat yapmak için toprak sahibi ile anlaşma yapmış. Ancak Esenyurt'ta imar sorunundan dolayı proje bir süre askıya alınıp sonra yeniden imara açılınca bu kez toprak sahibi 30 milyon TL talep etmiş. İnşaat firması da bunu kabul etmediği için bize paralarımızın ödenemeyeceğini ve konut da veremeyeceklerini söylediler. 3 yıldan bu yana projeye çivi bile çakılmadı.”

İnşaat firması tarafından sürekli kandırıldıklarını söyleyen Güngörmez, firmadan düşük metrekareli daire tekliflerini bile kabul ettiklerini ancak buna rağmen daire sahibi olamadıklarını vurguladı. Güngörmez şöyle konuştu: “ Esenyurt bölgesinde yüksek katlı imara yasak getirildi. Proje 25 katlı olarak planlanıyordu. Yeni düzenlemelerle en fazla 15 katlı olarak inşaa edilebileceğini söylediler. Bunun için inşaat firması bize herkesin hakkını alması için 110 metrekare yerine 85 metrekarelik daire teklif etti. Bunu da kabul ettik. Ancak ona rağmen dairelerimizi alamadık. En son birkaç gün önce hiçbir şekilde daire veremeyeceklerini hatta para iadesi yapamayacaklarını söylediler. İstersek Vera Vizyon 1 projesinde bir kaç dükkan olduğunu birkaç ortakla o dükkanlardan satın alabileceğimizi ifade ettiler. Bir çok arkadaş bu teklife sıcak bakmadı çünkü dükkanları çok yüksek fiyattan satmaya kalktılar.”

Güngörmez havacılık sektöründen 334 civarında çalışandan 23 milyon TL civarında vurgun yapıldığını kaydederek, 81 kişinin dava açmak için avukata vekalet verdiğini kayderek, “ Firma ortaklarının birçoğu ortaklıktan ayrıldı. Muhatap bulamıyoruz. Buna rağmen o projeden hala olmayan daireleri başkalarına satmaya çalışıyorlar” dedi.

AirportHaber.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!
  • 29.11.2021 16:33

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!

Megakent İstanbul şiddetli fırtınaya teslim oldu. Fiyapı'nın Esenyurt'da inşa et ...

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!
  • 29.11.2021 16:25

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına sebebiyle İnnovia 2 projesindeki bir ...

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!
  • 29.11.2021 16:14

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle Esenyurt-Haramidere bölgesi ...

Esenyurt'ta çatlakların oluştuğu bina ve yollar havadan görüntülendi
  • 27.04.2019 11:49

Esenyurt'ta çatlakların oluştuğu bina ve yollar havadan görüntülendi

Esenyurt'ta yolda ve bir binada oluşan çatlaklar nedeniyle tehlike altında olan ...

Makromtek görücüye çıktı
  • 24.03.2012 11:19

Makromtek görücüye çıktı

Makrom Yapı yeni projesi Makromtek'in lansmanıyla beraber 40. yılda gerçekleştir ...

Tanju Bilgen’den yatırım önerileri
  • 24.03.2012 11:12

Tanju Bilgen’den yatırım önerileri

Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen konut ve işyeri yatırımını anlatıyo ...