maritbet girişmaritbet
Satışın formülü onlarda!

Satışın formülü onlarda!

Gayrimenkulde iyi bir proje üretmek kadar, o projeyi doğru stratejiyle sunup satabilmek de önemli. Satış Ekibi Ltd ortakları, müteahhitlere satış yapmanın yolunu gösteriyor

Gayrimenkul Pazarlama konusunda tecrübeli 3 danışmanın ortaklığı ile kurulan Satış Ekibi Ltd., bugüne kadarki 11 bin konut satışındaki ve 150 bin konut alıcısı müşteri ile yaptıkları yüz yüze görüşmelerin tecrübesini, gayrimenkulde başarıyı yakalamak isteyen yapımcı firmalarla paylaşıyor.

Projelere daha arsa aşamasında dahil olmayı tercih eden başarılı ekip, arsanın kullanımından maliyet hesaplamalarına, satış ofisinin organizasyonundan yapımcı firmanın reklam tanıtımına kadar her aşamada etkin rol alıyor ve yol gösteriyor. Hatta satış ofisinin yönetimini, CRM yazılımlarını dahi gerçekleştiriyor. Böylece müteahhit firmaları personel eğitmek, call center kurmak gibi ekstra maliyetlerden de kurtarıyorlar.

Kurucu ortaklardan Onur Sürmeli bu durumu ‘Satmadığımız, satamayacağımız proje yok. Satışında zorlanıldığı düşünülen kimi projelerde erken tanı aşamasında teşhisini koyabiliyor ve onlara nakit akışı sağlayabiliyoruz” sözleriyle özetliyor.

Satışta Proje önemlidir

Beyazıt Luma, Onur Sürmeli ve İlknur Yüksel birlikte 7 yıldır büyük markalı projelerin satışında önemli başarılara imza atmış 3 profesyonel danışman. Ancak ‘Satış Ekibi Ltd.' olarak onları farklılaştıran en önemli unsur, hem müteahhit hem de alıcı müşteri gibi düşünebilmeleri.  Onur Sürmeli bu konuda iyi bir satışın ipuçlarını da sunuyor:

“150 bin konut alıcısı müşterinin bugüne kadar bize anlattığı gerçekler var.  Kim nerede ne ister ya da neyi istemez… Biz de bunları satışta başarının formülleri olarak müteahhit firmaya sunuyoruz. Projelendirme aşamalarında mimarlar ile birlikte çalışıyoruz. Müşterinin tercihleri ve öncelikleri doğrultusunda satılabilir mimaride proje çizilmesini sağlıyoruz.  Daire tipleri, büyüklükleri, daire tip oranları, sosyal yaşam donatıları vs. proje konseptini hazırlıyoruz. Bu şekilde projenin maksimum ciroya ulaşmasını sağlıyoruz.”

Hazır Call Center ve İşletim Sistemi

“Kendimizi müşterisine sadık bir satış ve PR (Halkla İlişkiler) ofisi gibi değerlendiriyoruz. Müteahhit'in kimliğine bürünüyoruz. Müteahhit firmayı hedef kitleye  biz anlatıyoruz. Nakit akışını hazırlıyoruz. Her şirkete özel geliştirilen müşteri veri tabanı (CRM) programları geliştiriyoruz. aynı anda binlerce telefonu profesyonelce karşılayacak hazır call center'ımız var. Konut Pazarlama uzmanlarımız telefonda dahi satışı gerçekleştirebiliyorlar. Bunlar bizi farklı kılıyor.

Tam ve doğru bilgi satış getirir

Müşteri tatmin edici bilgiyi ister, bizim projedeki her türlü bilgiyi istediği gibi, buna ek olarak diğer rakip projeleri de kıyaslamak ister. Çoğu zaman da en güncel projelerle ilgili bilgiyi araştırarak gelir.  Satış personelinin en az onlar kadar bilgiye sahip olması güven verir. Tatmin edici bilgi satış getirir. Müşterilerimizi yüzlerce konut satmış müşteri temsilcileri ile karşılıyoruz.

Arayan ve ilgilenen müşterinin kıymetini biliyoruz. Call center'da hiçbir bilgi kaybolmuyor, hepsini kaydediyoruz.  En kısa sürede mutlaka müşteriye dönüyor ve onu bilgilendiriyoruz. Biz pahalı bir hayal satıyoruz ve bu pahalı hayalin hiçbir aşamasının hata, ihmal ve isteksizliği kaldırmayacağını iyi biliyoruz. Firmaların bunu para ve zaman kaybına uğramadan öğrenmesini sağlıyoruz.”

Yüzde 100 sorumluluk, yüzde 100 isabet ve yüzde 100 başarı ilkesiyle çalışan Satış Ekibi Ltd. ortakları, daha önce Innovia 1, Innovia 2, Innovia 3, Mashattan, Güneşli Konutları, Azura Park, New Residence, Rönesans Rezidans, Bey Palas, Almondhill, gibi büyük projelerin pazarlama organizasyonlarında rol aldılar.


 
  • Etiketler:

Yorum Yaz