maritbet girişmaritbet
Şanlıurfa Ceylanpınar’da tapu hasreti bitti!

Şanlıurfa Ceylanpınar’da tapu hasreti bitti!

İdris Güllüce talimatıyla Şanlıurfa Ceylanpınar’da yıllardır çözülemeyen tapu sorununu giderildi ve 1067 parselin tapuları verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Şanlıurfa temasları kapsamında Ceylanpınar'da vatandaşlara, ilçenin yıllardır çözülmesi beklenen tapu sorununun giderildiğini söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin Merkez ve Gümüşsu mevkilerinde İskan Kanunu uyarınca göçer ailelere tarımsal amaçla tahsisi yapılmak üzere tapular Hazine'ye verildi.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce hazırlanan tevhit, ifraz ve arazi toplulaştırma işlemleriyle her parseli yaklaşık 80 dönüm olacak şekilde belirlenen 676 parsele ilişkin yaklaşık 5408 hektar alanda ifraz, tevhit ve arazi toplulaştırma işlemlerinin tescili için gerekli tüm kontrol işlemleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanarak 676 parselin tapuları verildi.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce İskân Kanunu kapsamında göçer ailelerin iskanı amacı ile hazırlanan ve Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün talebi ile 5 yeni yerleşim alanı tapuya bildirildi. Bu kapsamda 5 yeni yerleşim alanına ait uygulama imar planları ve bunlara bağlı olarak yapılan parselasyon planları gereği her parsel yaklaşık 1000m2 olacak şekilde 1067 adet imar parseli üretildi. Yaklaşık 107 hektar alanın imar parselinin tüm kontrol ve tescil işlemleri tamamlanarak 1067 parselin tapuları verildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Ceylanpınar ilçe merkezinde yaşanan mülkiyet sorunlarının çözümü için sürdürülen çalışmalara altlık teşkil etmek üzere mülkiyeti hazineye ait olduğu değerlendirilen taşınmazlar üzerinde yapılaşmış olan tüm alanların ölçülüp kadastral paftalar ile çakıştırılması ve uygun ölçekte çiziminin yapılması, kullanım yüzölçümlerinin ve kullanıcı sahiplerinin ayrıca belirlediği bir rapora bağlanabilmesi amacıyla mahallinde fiilen başlatılan çalışmalarla mevsim şartlarına rağmen 6800 adet taşınmazın arazi ve büro çalışmaları tamamlanarak ilgili kurumların hizmetine sunuldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda konuştu!
  • 26.01.2017 08:26

İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda konuştu!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda ...

"2023'e kadar 6,5 milyon riskli yapı dönüşecek"
  • 01.05.2015 17:40

"2023'e kadar 6,5 milyon riskli yapı dönüşecek"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kentsel Dönüşüm Aileleri Buluşması'nda ...

İdris Güllüce, TapuTakas tanıtımında konuştu!
  • 18.04.2015 17:10

İdris Güllüce, TapuTakas tanıtımında konuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...

İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde konuştu!
  • 04.12.2014 13:27

İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde konuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'ne video konfe ...

İdris Güllüce'den bomba açıklamalar!
  • 11.10.2014 17:26

İdris Güllüce'den bomba açıklamalar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler'deki kentsel dönüşüm programın ...