maritbet girişmaritbet
Şampiyonlar ödüllerini Ali Babacan’dan aldı!

Şampiyonlar ödüllerini Ali Babacan’dan aldı!

“Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının en yüksek sigortalılık oranı kategorisinde yüzde 46’yla Bolu birinci, yüzde 42’yle Yalova ikinci, yüzde 40’la Düzce üçüncü oldu

 “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının en yüksek sigortalılık oranı kategorisinde yüzde 46'yla Bolu birinci, yüzde 42'yle Yalova ikinci, yüzde 40'la Düzce üçüncü oldu.

 Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK), zorunlu deprem sigortalı konutların sayısını artırmak ve deprem güvenceli hayatı teşvik etmek amacıyla düzenlediği “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” projesinin ödül töreni Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılımı ile yapıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hazine Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş, ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Dr. Fuat Oktay'ın dereceye giren illere plaketlerini sunduğu törende illerin Vali veya vali yardımcıları, Belediye Başkanı veya yardımcıları ve Afet ve Acil Durum Müdürleri de hazır bulundu.

 “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının en yüksek sigortalılık oranı kategorisinde yüzde 46'yla Bolu birinci, yüzde 42'yle Yalova ikinci, yüzde 40'la Düzce üçüncü oldu. En yüksek oranda poliçe artışı kategorisinde ise birinciliği Hakkâri, ikinciliği Van, üçüncülüğü Muş aldı. En iyi zorunlu deprem sigortası teşvik kampanyası kategorisinde ise Bursa ve Tunceli birinciliği paylaştı.

 Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

 “Zorunlu deprem sigortasının yaygınlaştırılmasına destek olacak hükümler içeren Afet Sigortaları Kanun Tasarısı'nı yeniden Meclise sunduk.Önümüzdeki haftalarda bu tasarının Mecliste ele alınmasını bekliyoruz. Tasarı yasalaştığı takdirde, zorunlu deprem sigortasının yaygınlaşması için gerekli kontrol mekanizmalarını artıracağız.”

 Van'da meydana gelen deprem nedeniyle sigorta sektörünün yaptığı ödemelerin toplamda 150 milyon TL düzeyine ulaştığını belirtenBabacan, “Van depreminin ardından DASK, 8 bine yakın hasar ihbarı aldı. Bugüne kadar depremde hasar gören sigortalı konutlara 61 milyon TL hasar ödemesi yapıldı. Bu miktarın ödemeler tamamlandığında 80 milyon TL'yi bulması bekleniyor. Sigorta alışkanlığının yaygınlaşması, maddi kayıpların hızlı ve kolay bir şekilde telafi edilmesi bakımından çok önemlidir” dedi.

 Açık hava sinemalı DASK Güvenli Hayat Parkı

 DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, “'Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' yarışmasının her üç kategorideki birincilerine DASK Güvenli Hayat Parkı armağan edeceğiz. Tüm vatandaşların yararlanması için kent merkezine inşa edilecek parklar oyun grubu, yürüyüş parkuru, yeşil alan, deprem ve zorunlu deprem sigortasıyla ilgili eğitim materyallerinin yanı sıra küçük birer açık hava sineması da içerecek. Yarışmanın her üç kategorisinde ikinci ve üçüncü olan illerimizin ise İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerine depremle ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere malzeme yardımı yapacağız” dedi. 

 DASK kuruluşundan bugüne 90 milyon TL hasar ödedi

 DASK'ın faaliyetlerini değerlendiren Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurum İdarecisi Eureko Sigorta'nın Genel Müdürü Okan Utkueri ise 2011'de zorunlu deprem sigortasında yaşanan artışla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

 “DASK 12 yıldır ülkemizdeki konut sahiplerine deprem güvenceli yaşam sunmak için çalışıyor. Bu amaç doğrultusunda 2011'de yürütülen  çok yönlü çalışmalarla zorunlu deprem sigortalı konut sayısı ülke genelinde 3,8 milyona yükseldi. Van depreminde yaşadığımız acı deneyim de yine sigortalılık oranlarında kendisini gösterdi. 2011'de zorunlu deprem sigortalı konut sayısı yüzde 12,5 arttı. Bu artışın yüzde 5'i Van depreminden sonra gerçekleşti. 2012 yılında da yoğun bir tanıtım ve bilgilendirme programı yürüteceğiz. Temennimiz, artışın bu yıl da depremin hatırlatmasına gerek olmadan devam etmesi.”

Zorunlu deprem sigortalı konutların sayısı 2011'de artarken Simav ve Van'da meydana gelen hasar yapıcı depremler nedeniyle DASK'ın hasar tazminatı ödemeleri de arttı. 2011 yılında toplam 70 milyon TL hasar ödemesi yaptı. DASK'ın kuruluşundan bugüne kadarki toplam hasar ödemesi miktarı 90 milyon TL'ye ulaştı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye geneli konutların sadece yüzde 58.7'si DASK'a sahip
  • 22.08.2023 11:52

Türkiye geneli konutların sadece yüzde 58.7'si DASK'a sahip

Ülke genelinde zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı en yüksek olan iller ...

DASK'ın hasar ödemesi 3 milyar TL'ye ulaştı
  • 10.03.2023 17:11

DASK'ın hasar ödemesi 3 milyar TL'ye ulaştı

DASK tarafından Zorunlu Deprem Sigortasına ilişkin merak edilen tüm soruların ce ...

Türkiye'de her iki haneden birinde Zorunlu Deprem Sigortası var!
  • 23.05.2022 16:21

Türkiye'de her iki haneden birinde Zorunlu Deprem Sigortası var!

Sigorta Haftası’nda, sigortalılık bilincinin artırılmasının ülkemize ve vatandaş ...

Türkiye'de 10 milyon konutun 'Zorunlu Deprem Sigortası' yok!
  • 03.03.2022 10:01

Türkiye'de 10 milyon konutun 'Zorunlu Deprem Sigortası' yok!

Deprem bölgesinde yer alan Türkiye'de 20 milyon 32 bin konuttan sadece yüzde 52, ...