maritbet girişmaritbet
Saklıhan Konakları’nın yüzde 95’i tamam! Sıra kentsel dönüşümde!

Saklıhan Konakları’nın yüzde 95’i tamam! Sıra kentsel dönüşümde!

İhtiyaç olan bölgelerde dönüşümün acilen başlatılması gerektiğini belirten Süleyman Günerhan müteahhitlere çağrı yaptı ve "Mevcut projelerimizi bitirdikten "sonra bu önemli işe başlayalım" dedi

İstanbul Beylikdüzü'nde yüzde 95'i tamamlanan Saklıhan Konakları projesini gerçekleştiren Saklıhan İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Günerhan, şu anda Türk ekonomisinin inşaat sektörüyle büyüdüğünü, kamu ve özel sektör olarak inşaata gereken ilginin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Sorularımızı yanıtlayan Süleyman Günerhan, Türk müteahhitlerinin artık dünyaca ünlü birer isim haline geldiğini, ülke olarak fason işlerin de sayılmasıyla dünya birincisi olan Çin'in bile geride bırakıldığım hatırlattı. İnşaat sektörünün durmasının Türk ekonomisinin durması anlamına geleceğine vurgu yapan Süleyman Günerhan, sektörde biraz daha bürokrasinin azaltılması, vergilerin daha makul seviyelere çekilmesi gerektiğini belirtti.

Dönüşüme yeni fon lazım Türkiye'nin tasarruf konusunda zayıf göründüğünü, dolayısıyla sektörde borçlanma oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Günerhan, bu noktada yapılması elzem olan kentsel dönüşüme biraz daha ilginin artırılmasını istedi.

Kentsel dönüşüm için sermaye gerektiğini, bu sermayenin de özel sektörde olduğunun altım çizen Günerhan, "Dönüşüm bir için bir fon oluşturulmalı. Özel sektör bu fonu yurt içinden veya dışarıdan bulur. Önemli olan fevlet özel sektörün önünü açacak bir imar planı değişikliği yapıp hayata geçirmeli. Böyle durumda her müteahhit kentsel dönüşüme girer ve tıkır tıkır yaptığı evleri de teslim eder" diye konuştu.

Müteahhitlere çağrı Türkiye'de başta İstanbul olmak üzere 7 milyon binanın acil yıkılmayı beklediğini ve bir de deprem tehlikesinin yaşandığına dikkat çeken Günerhan, "Dönüşüm gereken yerlerde bir an önce ve hep birlikte başlatılmalı.

Özel sektör müteahhitleri de şu anda ellerindeki işlerini tamamladıktan soma başka projeye başlamadan aynı zamanda sosyal bir sorumluluk ve kârlı da olacak kentsel dönüşüme yönelmeli.

Ancak burada devlete büyük görev düşüyor.

Bürokrasi azaltılır, sektörün önü açılırsa tahminine göre kentsel dönüşüme girmeyen müteahhit kalmaz. Çünkü şehrin içinde bölgesine değer katacak, yüksek getirili markalı evler yapmak bugün her müteahhidin istediği bir iştir" dedi.

Kendilerine de kentsel dönüşüm ile ilgili tekliflerin geldiğini belirten Günerhan, yer olarak problemi ortadan kalkmış her yere müteahhidin gözünü kırpmadan gireceğim belirtti.

Sedat Yılmaz/Sözcü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Saklıvadi Konakları basın toplantısıyla tanıtıldı
  • 14.05.2016 16:05

Saklıvadi Konakları basın toplantısıyla tanıtıldı

Saklıhan İnşaat’ın Beylikdüzü’nde hayata geçireceği yeni projesi Saklıvadi Konak ...

Saklıhan Konakları’nın yüzde 95’i tamam! Sıra kentsel dönüşümde!
  • 27.07.2012 14:56

Saklıhan Konakları’nın yüzde 95’i tamam! Sıra kentsel dönüşümde!

İhtiyaç olan bölgelerde dönüşümün acilen başlatılması gerektiğini belirten Süley ...

4+1'LER 550 BİN LİRA
  • 09.10.2011 10:12

4+1'LER 550 BİN LİRA

Saklıhan inşaat tarafından Beylikdüzü'nde hayata geçirilen Saklıhan Konakları, b ...