maritbet girişmaritbet
Sahilyolu nereye gidiyor?

Sahilyolu nereye gidiyor?

Zeytinburnu-Ataköy-Bakırköy'ü bağlayan Sahilyolu'ndaki konut projeleri, fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

İstanbul'da son dönemde gözde haline gelen Zeytinburnu-Ataköy-Bakırköy'ün Sahilyolu'nda yeni projeler tek tek yükseliyor. Aslında bölgede lüks konut yatırım furyası Onaltı Dokuz ve Ottomare ile başladı. Onaltı Dokuz, siluet tartışmalarıyla gündeme geldi, aynı sebepten ötürü Ottomare'de kendisini tıraşlamak zorunda kaldı.

Bu olaylar gündemdeyken Emlak Konut GYO, Kazlıçeşme'de 110 bin metrekareyi ihaleyle satacağını söyledi. İnşaat izni 225 bin metrekare olan arsa üzerinde inşa edilecek projede Özak GYO-Yenigün İnşaat ve Delta ortaklığı, 4 milyar 240 milyon lira kazanacağını taahhüt edip Emlak Konut GYO'ya bu rakamın yüzde 37'si olan 1 milyar 568 milyon 800 bin lirayı önerdi ve ihaleyi kazandı.

Çok konuşulmuştu

Rakam çok büyüktü ve o dönemde bu ihale çok konuşulmuştu. Daha sonra proje ortaklarından Delta'nın yerine Ziylan Gayrimenkul geldi. Bugünlerde satış ofisi hazırlanan ve ismi Büyükyalı İstanbul olan projede satışlar kısa süre içerisinde başlayacak.

Milyarlık yeni proje

Bu arsanın hemen bitişiğinde TOBB'a ait 73 bin metrekarelik arazi zaten biliniyordu ancak bu ihaleden sonra sektörün gözdesi haline geldi. Yapılan ihale sonrasında Kalkavan Yapı-Hasan Sever İnşaat-Gül Yapı ortaklığı 1,14 milyar liralık teklifle arsaya sahip oldu.

En ucuz ev 1 milyon 200 bin lira

İki ihale sonrasında sektör bir anda hareketlendi. Doğa Şehircilik'in Sahilyolu'nda bir proje yapacağı biliniyordu ancak içerisinde en küçük konutun 4+1 olacağı bir Pruva 34 kimse beklemiyordu. Evet, Pruva 34'te bugün en ucuz daire 2 milyon dolar. Doğa Şehircilik, bu arsayı 2004'te Sümerbank'tan satın almıştı. Yine aynı projenin apart bloğunda en küçük konut 1+1 ve fiyatı 1 milyon 250 bin lira.

Metrekaresi 27 bin liranın üzerinde

Tam olarak Ataköy sahil olarak bilinen bölgedeki Sea Pearl projesi de aslında bölgede dikkat çeken yatırımlardan birisi. Yatırım değeri tam 2 milyar 700 milyon dolar olan proje ilk olarak Dubai'deki Cityscape 2014'te tanıtılmıştı. Bugün en küçük konutun 88 metrekare 1+1 olduğu Sea Pearl'de en düşük rakam ise 816 bin dolar yani 2 milyon 396 bin lira. Metrekare fiyatı ise 27 bin liranın üzerinde.

Eldeki veriler yabancıya konut satışlarının arttığını söylese de, son dönemde yaşananlar bir nebze tedirginliğe neden olmuş gibi gözüküyor. Sahil bölgesinde inşa edilen projelerdeki ev fiyatları dikkat çekiyor.

En pahalısı Bebek'i solladılar

Tüm bunlarla birlikte İstanbul'un en pahalı semti olarak bilinen ve ev rakamlarının en yüksek olduğu tespit edilen Bebek, farklı sonuçlar sunuyor. Bölgede binaların çoğu sıfır olmasa da büyük bir kısmı yenilenmiş durumda. Gerçekten lokasyon öne çıkacaksa, İstanbul'da Bebek'ten daha özel bir lokasyon olmadığı herkesin takdiri.

Evler büyük, rakamlar düşük

Bölgedeki rakamlar incelendiğinde 350 metrekarelik 5+1 daire 2,1 milyon dolara satılıyor. Teraslı dubleks şeklinde tasarlanan bu konut, Bebek sahiline paralel sokakta yer almakta. Yine Bebek sahile 100-150 metre mesafede 110 metrekare 3+1 daire için istenen rakam 1 milyon 150 bin lira. Yine aynı bölgede kesintisiz Boğaz manzarasına sahip 4+1 ve 5+1 daireler 2 ile 2,5 milyon dolar seviyelerinden başlıyor.

İstanbul'un bir başka özel semti Nişantaşı'nda da durum farklı değil. Bölgede 130 metrekarelik sıfır 3+1 daireler 1 milyon 100 bin lira civarında alıcılarını bekliyor. Şişli'de, Valikonağı ile Abdi İpekçi Caddesi'nin birleşim noktasındaki 100 metrekarelik 2+1 evin fiyatı ise 1,3 milyon lira. 

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sahilyolu nereye gidiyor?
  • 23.02.2016 16:34

Sahilyolu nereye gidiyor?

Zeytinburnu-Ataköy-Bakırköy'ü bağlayan Sahilyolu'ndaki konut projeleri, fiyatlar ...