maritbet girişmaritbet
Sabri Ülker hayatını kaybetti!

Sabri Ülker hayatını kaybetti!

Ülker Grubu'nun kurucusu işadamı Sabri Ülker İstanbul'da 92 yaşında hayatını kaybetti

Ülker Grubu'nun kurucusu işadamı Sabri Ülker İstanbul'da 92 yaşında hayatını kaybetti.

Sabri Ülker'in cenaze namazı yarın öğle namazına müteakiben Fatih Camii'nde kılınacak.

1920 yılında Kırım'da dünyaya gelen Ülker, 1929 yılında Türkiye'ye göç etti. 1944 yılında Eminönü'ndeki Nohutçu Han'da küçük bisküvi atölyesini satın aldı. Ağabeyi Asım Ülker ve üç çalışanla birlikte 100 metrekarelik bu atölyede üretime başladı. 1948 yılında eski Sağmalcılar Köyü'ndeki Takkeci Camii'nin hemen yanında, bisküvi üretimi için bir fabrika kurdu; bisküvi kapasitesini üç katına çıkardı. Daha sonra bu bisküvi fabrikası Davutpaşa'daki yerine taşındı. 1970'de halka açık bir şirket olan Anadolu Gıda'yı Ankara'da kurdu. 1974'te Ülker'de ilk bisküvi ihracatını başlattı.

1979'da İstanbul'da kurulan ikinci fabrikayı çikolata üretimine tahsis etti. Aynı yıl, uluslararası firmalarla rekabet edebilmek için büyük bir öngörüyle Ülker'de Araştırma ve Geliştirme departmanını kurdurdu. 1980'lerden itibaren Ülker'in üretim çeşitliliğinin zenginleşmesini sağladı. Aynı senelerde Ülker'in dünyaya entegre olmasına ön ayak oldu. 1992'de bitkisel-endüstriyel yağ ve margarin sektörüne girme kararı aldı. 1996'da da süt endüstrisine girildi. Sabri Ülker, 2000 yılında Ülker'in onursal başkanlığını üstlendi ve yönetimi Murat Ülker'e devretti.

Yıldız Holding gayrimenkul yatırımları arasında SAF Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Sağlam İnşaat A.Ş, Merkür İnşaat A.Ş., Beta Turizm Marina ve Çekek İşletmeciliği A.Ş. ve MTR Turizm Yatırımları A.Ş., MCI Turizm Marina Yat ve çekek A.Ş., RAM Turizm Marina Yat ve çekek A.Ş, Pendik Turizm Marina Yat ve Çekek A.Ş şirketleri bulunuyor.

Levent'te yükselen ve dünya çapında önemli ödüller kazanan Levent Loft residence projesi, dünyaca ünlü markaların yer aldığı alışveriş merkezi Starcity Outlet Center ile marinacılığa yeni bir soluk getiren İstanbul Cityport, Göcek Village Port ve Göcek Exclusive, öne çıkan projeler arasında yer alıyor.

Yıldız Holding iştiraklerinden SAF Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ve Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın birleşmesiyle oluşan SAF GYO; gayrimenkul piyasasındaki değişime ve ilerlemeye ivme kazandıracak, Türkiye ekonomisi için değer yaratacak, dünya standartlarında projelere imza atarak sektörün önde gelen şirketlerinden biri olarak faaliyet gösteriyor.

Türkiye'nin ilk beş GYO'su arasında yer alan Saf GYO'un yeni dönemindeki ilk projesi İstanbul Acıbadem'de 182 dönüm arazi üzerine kurulan Akasya projesinin devamı niteliğindeki alışveriş merkezi oldu. İstanbul Anadolu yakasının en büyük alışveriş merkezi olacak olan proje ile birlikte SAF GYO, kuvvetli sermaye yapısı paralelinde metropol bölgelerinde yenilikçi ticari ve konut ağırlıklı karma projelerle yatırımlarına devam edecek.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akiş GYO ile SAF GYO birleşti!
  • 09.02.2017 13:28

Akiş GYO ile SAF GYO birleşti!

Akiş GYO ile SAF GYO'nun birleşmesiyle 4 milyar TL'lik yeni bir gayrimenkul devi ...

Akiş GYO ve SAF GYO'dan dev birleşme
  • 09.02.2017 11:40

Akiş GYO ve SAF GYO'dan dev birleşme

Akkök Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Akiş GYO, Türkiye’nin lider gay ...

Sinpaş GYO, Saf GYO paylarını satıyor!
  • 20.12.2016 08:35

Sinpaş GYO, Saf GYO paylarını satıyor!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na ( ...

Akasya Acıbadem AVM kiralarında kur sabitlendi
  • 01.09.2016 09:17

Akasya Acıbadem AVM kiralarında kur sabitlendi

SAF GYO, Akasya Acıbadem Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde dolar kurunu 2,75 TL'ye ...

Zarar etmesine rağmen 81 milyon 500 bin lira temettü dağıtıyor
  • 22.08.2014 14:45

Zarar etmesine rağmen 81 milyon 500 bin lira temettü dağıtıyor

Saf GYO ortaklarına 81 milyon 500 bin lira temettü dağıtacak ...

6 ayda kârını 2 katına çıkardı
  • 20.08.2014 11:14

6 ayda kârını 2 katına çıkardı

Saf GYO, 1 Ocak 2014 ile 30 Haziran 2014 tarihlerine ait faaliyet raporunu açıkl ...