maritbet girişmaritbet
Rusya'nın Türklere uygulayacağı ambargo yürürlükte!

Rusya'nın Türklere uygulayacağı ambargo yürürlükte!

İki ülke arasında yaşanan kriz sonrasında Rusya'nın Türk firmalarına uygulayacağı ambargo yürürlüğe girdi.

24 Kasım 2015 günü Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle, TSK'nın Rus uçağını düşürmesi gerginliğin başladığı nokta oldu. Özellikle Rusya'da önemli işlere imza atan Türk firmaları bu gerginlik olumsuz etkilendi.

Rusya, Türk firmalarına zorda bırakmakla kalmayıp özel ambargolar koydu. Geçtiğimiz günlerde onaylanan bu ambargolar bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, daha önce Türkiye'nin ağır bir bedel ödeyeceğini açıklamıştı.

Peki Rusya'nın devreye aldığı ambargolar neyi kapsıyor, iş yapan hangi firmalar bu yaptırımlardan etkilenecek?

Rusya'nın Türk firmalara uygulayacağı yaptırımlar

  • Ambargolardan ilki çok kritik bir konuyu kapsamakta. Türk firmalar, Rusya'da bina inşa edemeyecek, mimarlık veya tasarım konularında herhangi bir faaliyette bulunamayacak.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Rusya'da otelcilik ve seyahat sektörlerinde çalışamayacak.
  • Devlet ve belediye ihalelerine Türk firmaları katılamayacak. Ayrıca ormancılık ve kerestecilik alanında da Türk firmalara faaliyet izni verilmeyecek.
  • Uzunca yıllardır ihraç ettiğimiz portakal, domates, soğan gibi sebze ve meyveler, Türkiye'den alınmayacak. Bu listeye tavuk ürünleri de dahil.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Rusya'ya vizesiz giremeyecek.
  • Rus firmaların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını işe almasına izin verilmeyecek.
  • Rusya'nın açıkladığı 53 firma bu ambargolardan muaf tutulacak. Liste dışındaki tüm firmalar, bu yaptırımların içerisinde olacak.

İşte Rusya'nın ambargolarından etkilenmeyecek 53 firma

Denizbank (Moskova), Prokons (Novoivanovskoe), Rönesans İnşaat (Moskova ve Saint Petersburg), AKOM (Samara), Almar Kaspian (Mahaçkala), Renault (Moskova), Krasnaya Polyana Ticaret Bölgesi (Soçi), Amara (Tataristan), Ant Yapı (Moskova), ANTTEK (Moskova), BEKO (Vladimirskaya), BOES İnşaat (Moskova), Vira (Saint Petersburg), VirKraft Mühendislik (Moskova), Vitra Tesisat ve Vitra Fayans (Moskova), Garant İnşaat (Kırım), Gemont (Kazan), Delta İnşaat (Moskova), Delta Köprü İnşaat (Moskova), Alabuga (Tataristan), DizaynRus (Tataristan), EAE (Vladimirskaya), Eurotek (Lipetsk), Kastamonu Entegre Kereste Sanayisi (Tataristan), Kiparis 2 (Kırım), Marashstroy (Nijniy Novgorod), Polistroykapital (Kazan), Pro Akva (Moskova), RASEN International (Moskova), Rönesans Ağır Sanayi (Saint Petersburg), RenServis (Saint Petersburg), RenStroydetal (Saint Petersburg), RosTurPlast (Moskova), RM Stroy (Tataristan), SGS (Moskova), Stroyplast (Kaluga), Strateji İnşaat (Volgagrad), Trimorya (Moskova), Philip Morris (Moskova), Ford (Tataristan), Hayat Kimya (Tataristan), Energo-Stroy (Saint Petersburg), ESTA İnşaat (Moskova), Ant Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Türkiye-Moskova), ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. (Türkiye-Moskova), Monart İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi (Moskova), IC İçtaş İnşaat (Saint Petersburg), Yamata Endüstriyel Projeler İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. (Volgagrad, Tümen ve Salehard bölgeleri) ve Pondera İnşaat Elektrik ve Mekanik İşleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi (Türkiye-Başkürdüstan).

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rusya'nın Türklere uygulayacağı ambargo yürürlükte!
  • 01.01.2016 15:46

Rusya'nın Türklere uygulayacağı ambargo yürürlükte!

İki ülke arasında yaşanan kriz sonrasında Rusya'nın Türk firmalarına uygulayacağ ...