maritbet girişmaritbet
Rıza Hüseyin Erkanlı 'Konut projelerinde enerji tasarrufu aidatları düşürür'

Rıza Hüseyin Erkanlı 'Konut projelerinde enerji tasarrufu aidatları düşürür'

Rıza Hüseyin Erkanlı, markalı konut projelerinde enerji tasarrufu ve atık ayrıştırması yaparak aidatların düşürülebileceğini söyledi

Rıza Hüseyin Erkanlı, markalı konut projelerinde enerji tasarrufu ve atık ayrıştırması yaparak aidatların düşürülebileceğini söyledi. Erkanlı, her iki konunun ülkenin cari açığı açısından da hayati önemde olduğunu açıkladı. Markalı konut projelerinde kimi zaman aylık kira giderlerini bile aşan aidat masraflarına çözüm aranırken, gayrimenkulün güvenilir markası Erkanlı Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı iki kaleme dikkat ederek aidatların yüzde 40'a yakın düşürülebileceğini söyledi.

Sadece enerji tasarrufu ile ya da yenilenebilir enerjiyi ortak alanlarda kullanarak sitelerde aidatların en az yüzde 30 düşürülebileceğini belirten R. Hüseyin Erkanlı, ayrıca atık ayrıştırmasının da enerji giderlerini azalttığını açıkladı.
Erkanlı “Bu konular ülke için de önem taşıyor. Türkiye enerjinin yüzde 70'ini ithal ediyor. Ülkenin ithal ettiği enerjinin yaklaşık yüzde 40'ı binalarda kullanılıyorken, bina bazında alınacak önlemler sadece aidatı değil, ülkenin cari açığını da düşürecektir” diye konuştu.
Ortak Alanlarda Rüzgar Enerjisi Önerisi
Yeni yapılan projelerde kendi enerjisini üreten binalar inşa etmenin önemine dikkat çeken Erkanlı, örneğin güneş ve rüzgar enerjisini kullanarak, ortak alanların enerji ihtiyacının giderilebileceğini anlattı. Konuya örnek olarak en son Ankara'da yapmakta oldukları Erkanlı Monza projesini gösteren Erkanlı şunları söyledi:
“Erkanlı Monza projesini yaptığımız zaman, nasıl bir fark getiririz, konut alıcılarına nasıl bir avantaj sağlarız diye baktığımız zaman burada esen rüzgârı hesaba katmamız gerektiğini düşündük. Arsayı alırken de bunun bir değer olduğunu hissettik. Zaten projede bütün sosyal donatıları doğru hesapladık, gereksiz alanları katmayarak yeterli konforu sağlayacak alanları yarattık. Bunun enerjisinin de bir şekilde bu rüzgârdan elde edilmesini gerektiğini düşündük. 
Erkanlı Monza'nın Değeri Arttı
Böylece sosyal alanların, ortak alanların, asansörün ve çevre aydınlatmasının enerjisini rüzgârdan elde etmeye yönelik olarak projemizi tasarladık. Bundan dolayı da hakikaten projemizi değeri arttı,  aidatlar düştü.”
Erkanlı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı aidatların düşürülmesi konusunda atık yönetiminin de katkısı olacağını belirtti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da son dönemde atık yönetimini destekleyici kararlar aldığını da hatırlatan Erkanlı, “Şehirler büyüdükçe çok fazla atık ortaya çıkıyor. Bu tip projelerin atıklarını da yerinde yöneterek ayrıştırması, atık sularını tekrar kullanması, enerji verimliliğine katkıda bulunuyor” dedi.
Ankara'nın İlk Rüzgardan Enerji Üreten Binası
Erkanlı Grubu tarafından Ankara İncek'te 65 bin metrekarelik alana kurulan Erkanlı Monza, 600 konuttan oluşuyor. Proje Ankara'nın ilk rüzgardan kendi enerjisini üreten binası olarak dikkat çekiyor. Projede bina tüm ortak alanların elektriğini rüzgar enerjisinden elde edecek, ürettiği enerjiyi en verimli şekilde kullanacak, aynı zamanda yeşili ön planda tuttuğu kat bahçeleri ile tam bir ekolojik bina işlevi görecek. Yatırımcısına yüzde 45 kazandıran proje üniversitelere yakın bir noktada inşa ediliyor. 2014 yılında teslim edilmesi planlanan Monza Rezidans'ın inşa edildiği İncek bölgesi Çankaya'nın hemen yanında bağlantı yollarına ve Ankara'nın yaşam merkezlerine yakın olma özelliği taşıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rıza Hüseyin Erkanlı, Öğrenci Evleri'ni anlattı
  • 16.10.2015 17:21

Rıza Hüseyin Erkanlı, Öğrenci Evleri'ni anlattı

Erkanlı Group Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, UNIVA Öğrenci Evleri' ...

Rıza Hüseyin Erkanlı Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği’ni anlatıyor-4
  • 21.08.2013 14:18

Rıza Hüseyin Erkanlı Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği’ni anlatıyor-4

Erkanlı Group Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, Kentsel Dönüşüm ve Şe ...

Rıza Hüseyin Erkanlı Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği’ni anlatıyor-3
  • 21.08.2013 14:16

Rıza Hüseyin Erkanlı Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği’ni anlatıyor-3

Rıza Hüseyin Erkanlı, kentsel dönüşümü, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği'ni ...

Rıza Hüseyin Erkanlı Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği’ni anlatıyor-2
  • 21.08.2013 14:10

Rıza Hüseyin Erkanlı Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği’ni anlatıyor-2

Rıza Hüseyin Erkanlı ilk genel kurulunu Ekim ayında yapacak olan Kentsel Dönüşüm ...

Rıza Hüseyin Erkanlı Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği’ni anlatıyor-1
  • 21.08.2013 14:06

Rıza Hüseyin Erkanlı Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği’ni anlatıyor-1

Erkanlı Group Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, kurucusu olduğu Kents ...

Hüseyin Erkanlı Kentsel Dönüşüm Derneği’ni anlatıyor-2!
  • 20.08.2013 17:17

Hüseyin Erkanlı Kentsel Dönüşüm Derneği’ni anlatıyor-2!

Rıza Hüseyin Erkanlı, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği’nin kuruluşunu ve ge ...