maritbet girişmaritbet
Ritim İstanbul, Dumankaya - Al Mazaya işbirliğinde yükseliyor!

Ritim İstanbul, Dumankaya - Al Mazaya işbirliğinde yükseliyor!

Dumankaya İnşaat ve Al Mazaya Holding, İstanbul’u bir üst seviyeye taşıma ve Türkiye ekonomisine fayda sağlama hedefi ile ilk imzayı atıyor.

Türkiye'nin en köklü inşaat ve gayrimenkul kuruluşlarından Dumankaya İnşaat ve Ortadoğu'nun güçlü gayrimenkul geliştiricisi Al Mazaya Holding, marka şehir İstanbul'u bir üst seviyeye taşıma ve Türkiye ekonomisine maksimum fayda sağlama ortak hedefi ile ilk imzayı atıyor. 

18 Şubat 2015, İstanbul- Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Al Mazaya, Türk gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşlarından Dumankaya İnşaat ile Türk pazarına giriş yapıyor. İlk olarak Dumankaya İnşaat'ın hayata geçirdiği Ritim İstanbul projesi kapsamında hayata geçirilen işbirliği çerçevesinde projenin bulunduğu arsa her iki şirketin ortaklığında satın alındı. 

Dumankaya İnşaat ve Al Mazaya Holding arasında yapılan stratejik işbirliği çerçevesinde, İstanbul Anadolu Yakası'nın yükselen yıldız Maltepe'de hayata geçirilen Ritim İstanbul projesinin toplam 19.920 metrekare büyüklüğündeki arsası 190 milyon TL bedelle Mazaya- Dumankaya ortak girişiminin oldu. 

dumankaya inşaat al mazaya

Sektördeki büyümeyi yönlendirecek 

Yapılan işbirliği kapsamında emlak editörlerinin katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Al Mazaya ile yaptığımız ortaklıkla şirketi daha başarılı noktalara taşıyacağımıza inanıyorum. Bundan sonra dünyadaki gelişmelere paralel olarak yatırımlarımızda çevreci, ekonomik ve rekabetçi olacak; yönetim süreçlerimizde sürekliliği ve verimliliği esas alacağız.  Alternatif pazarlar oluşturma çabamızı 2015 ve sonrasında da sürdüreceğiz. Bu çerçevede yüzümüzü yurtdışına çevireceğiz”, dedi.

Dumankaya İnşaat Başkan Vekili Barış Dumankaya ise, Türkiye inşaat sektöründeki büyümeye paralel olarak yapılan bu ortaklık çerçevesinde marka projeleri hayata geçireceklerini ifade etti. Dumankaya sözlerine şöyle devam etti: “1 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip Al Mazaya gibi önemli bir yapının Türkiye'deki ilk yatırımını hayata geçirdik. Dumankaya İnşaat ve Al Mazaya Grup olarak Türkiye'de pek çok yeni projeyi hayata geçirmek için araştırmalarımız devam ediyor.” 

“Türkiye, en hızlı büyüyen ülkelerin başında geliyor. Ülkemiz, son 10 yılda rekor düzeyde büyüyerek, dünyada yıldız ülke oldu. Küresel krizin devam ettiği süreçte Türkiye'nin bu denli büyümesinde inşaat sektöründeki yatırımlar ve talep önemli rol oynadı. Biz de Dumankaya inşaat olarak sektörün büyümesine katkı sağlayacak kararlar almaya devam ediyoruz. Son olarak hayata geçirdiğimiz işbirliği çalışması da bunun güzel bir örneği. Al Mazaya ile birlikte sektördeki büyümeyi yönlendirecek ve İstanbul'un en güzel arazisinde ülkemizi ulusal arenada temsil edecek bir eser e birlikte imza atacağız.”

al mazaya dumankaya inşaat
 
Al Mazaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rashid Al Nafisi, “Bugün burada, İstanbul'un Asya Yakası'ndaki en muhteşem projesi olan Ritim İstanbul için Dumankaya İnşaat ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğini açıklamak üzere bulunuyoruz. Ortaya çıkan bu yatırım kararı, derinlemesine gerçekleştirilen fizibilite ve öngörülebilir yatırım dönüşü çalışmaları neticesinde alınmıştır. Al Mazaya olarak, Ritim İstanbul gibi bir projeye hem Türkiye'deki hem de yurt dışındaki taleplerin gün geçtikçe artacağına inanıyoruz. Bu sebeple, Dumankaya İnşaat ile pazarlama kampanyamızı Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Bahreyn'i de kapsayacak şekilde genişletme kararı aldık. Al Mazaya'nın bu pazarlardaki çalışma ofisleri sayesinde etkili bir kampanya yürüteceğimize inanıyorum” dedi.

Al Mazaya Grup CEO'su İbrahim Saq'abi toplantı sırasında Al Mazaya'nın operasyonları ile gerçekleştirilen işbirliğinin kapsamı ve süreci hakkında bilgi verdi. Saqabi şunları söyledi: “Al Mazaya olarak aldığımız yatırım kararı dolayısıyla oldukça heyecanlıyız. Ritim İstanbul, Anadolu Yakası'nda mükemmel bir konuma sahip prestijli projelerden biri konumunda. Dumankaya ve Al Mazaya'nın Ritim İstanbul için birlikte başarılı bir şekilde çalışacaklarına gönülden inanıyorum.”

Ayrıca, Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al-Duwaikh de Al Mazaya ve Dumankaya İnşaat'ın gerçekleştirdikleri işbirliğinin ayrıntılarını paylaşmak üzere düzenledikleri basın toplantısına teşrif etti ve burada bir konuşma yaptı. 

Şehrin ritmi Adalar'a karşı yükseliyor

İstanbul‘un iş, yaşam ve kültür merkezlerinden biri olmaya hazırlanan Maltepe'de hayata geçirilen Ritim İstanbul projesi, minimal estetiğin en yeni yorumunu sergileyen bir mimariye sahip olacak. Modern mimarisi, sahip olduğu adalar manzarası alışveriş ve sosyal donatıları ile daire sahiplerine teknoloji ve konforu bir arada sunan proje Maltepe'nin çehresini değiştirmeye hazırlanıyor.

Zemin katlarda yer alacak cadde mağazaları, rezidans blokların girişlerindeki yüksek tavanlı ve son derece şık lobi alanları, kat bahçelerinin bulunduğu ara katlardaki dinlenme alanları, lounge, restoran ve seyir terası ve kültür merkezini içinde barındıran özel alanlar… Cadde mağazaları, süpermarket, ofis ve bürolar, açık yüzme havuzları, Athletic-o Sports Club spor merkezi, auto showroom…

İçinde bulunan fuayesi, konferans salonu ve sanat galerisi ile Anadolu Yakası'nın çok önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan kültür merkezi… Tüm bu özellikleri ile oturumcular ve yatırıcımlar için hem konum hem de sosyal yaşam anlamında cezbedici özelliklere sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

800 milyon TL yatırım değeri bulunan projede, 134.730 m2 satılabilir inşaat alanı üzerinde 863 rezidans, 250 home Office, 114 ticari ofis ve 146 mağaza-iş yeri olmak üzere toplamda 1.373 bağımsız ünite bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!
  • 29.08.2016 14:59

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!

Ünlü sunucu Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya reklam yüzü oldu. ...

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!
  • 14.01.2016 15:51

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!

2016'da 1.2 milyar liralık değere sahip Fikirtepe ve Çayırova projelerini satışa ...

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!
  • 12.09.2015 15:40

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!

Dumankaya İnşaat'ın kampanya tanıtım reklamında Saba Tümer rol alacak. ...

Dumankaya ve Al Mazaya basın toplantısı!
  • 24.02.2015 10:21

Dumankaya ve Al Mazaya basın toplantısı!

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Al Mazaya, Türk gayrimenku ...