maritbet girişmaritbet
Reşit Gediz ‘Kentsel dönüşüm de inşaat sektörünün büyümesini hızlandırdı’

Reşit Gediz ‘Kentsel dönüşüm de inşaat sektörünün büyümesini hızlandırdı’

2013'ün ilk ayları kriz beklentisiyle beraber yatırımlar açısından sakin başladı. Ancak yılın ortasından itibaren bu beklentinin etkisi kaybetti ve sektör hareketlenmeye başladı

Bizim açımızdan oldukça verimli bir yıldı. Talep konusundan hiç bir sıkıntı çekmedik. Türkiye'de hala güçlü bir konut talebi var. Bu talep, uzun yıllar inşaat sektörünün Türkiye'nin en önemli sektörlerinden biri olarak kalmasını sağlayacaktır. Öte yandan hızlanan kentsel dönüşüm çalışmaları da, inşaat sektörünün büyümesini hızlandırdı. Kentsel dönüşüm konusundaki hedefler, sektörün büyüme potansiyeline işaret ediyor. Sektörün 2013 gündemi ise kuşkusuz 'farklılaşma' oldu. Her sektör için olduğu gibi, inşaat sektöründe de tüketici beklentileri değişti. Önceden iyi lokasyon belki de tek tercih sebebiyken, şimdi bunun çok ötesinde beklentiler var. Tüketici öncelikle yaşam kalitesini yükselten projeler istiyor. İstanbul'un sınırları genişliyor. 'İyi lokasyon' artık çok göreceli bir kavram. Her yer şehir merkezi sayılıyor. Dolayısıyla biz de bunun çok ötesinde 'iyi bir yaşam' sunuyoruz.
2014 yılının da iyi geçeceğine dair ilk sinyalleri aldık. Projeler devam edecek. Biz de yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmeyi düşünüyoruz. 2014 yılında en çok yabancı yatırımların konuşulacağını düşünüyorum. Mütakabiliyet yasasının etkileri 2014 yılında artarak devam edecek. Öte yandan iç talep hala arzı karşılayabilecek boyutta. Nitelikli projeler alıcı bulmaya devam edecek. Bu noktada tek dikkat edilmesi gereken konu, tüketici beklentileri. Beklentileri iyi tanımlayan şirketler ve beklentileri karşılayan projeler önümüzdeki dönemde de öne çıkmaya devam edecek. İki etaptan oluşacak Ev're projemizin Mayıs 2013'te başlanan ilk etabı Eylül 2015'te tamamlanacak. İkinci etap çalışmalarına ise gelecek yıl başlanacak. Yaklaşık 250 milyon liraya mal olacak Ev're projesinde 1.Etap teslimi, planlamanın 3 ay önünde gidiyor. Bu duruma göre bu etapta teslimleri de 3 ay erken yapmayı planlıyoruz. Genel olarak, yeni projeler için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yakında bunları sizinle paylaşmış olacağız. 2023 hedefimiz ise 5 bin konuta ulaşmaktır.
Gedizler Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Gediz

 

 

Yorum Yaz