maritbet girişmaritbet
Relux, inşaatlarına takı gibi tasarım yapıyor

Relux, inşaatlarına takı gibi tasarım yapıyor

Altıbüken Holding, İstanbul'un gelişen bölgelerinde altın gibi her zaman altın gibi değerini koruyan binalar yapıyor.

Kapalıçarşı'da 75 yıl altın ticareti ile uğraşan Altıbüken Holding, birikim ve iş anlayışını inşaata taşıdı. Holdingin hedefi altın ve pırlanta gibi tasarım harikası binalar inşa ederek geleceğe eser bırakmak.

İyi bir temel eğitimden sonra yüksek öğrenim ile birlikte Kapalıçarşı'da hayat üniversitesine de başlayan Relux İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Korkut Can Balkan, öğrendiklerini tüm hayatına uyguluyor. Küçük yaşlarda takı ve pırlanta tasarımı yapan, 24-23 yaşlarında Newyork'ta marka tasarımı işine giren Balkan, Donna Karan ve Calvin Klein ile çalıştı, ünlü markaların jean ve kemer tasarımlarını geliştirdi. Tasarımın nasıl para ettiğini, 4 dolarlık bir ürünün pazarlama ve reklam ile nasıl 40 dolara yükseldiğine gözleri ile şahit oldu. Daha sonra bu mantığı tüm işlere uygulayan Balkan, bunu en önemli kriter olarak benimsedi.

Servet arttı ama işletim yok

Kuyumculuktaki birikimlerini işletemedikleri için hassasiyeti inşaat sektörüne yönlendirdiklerini belirten kaydeden Balkan, “İnsanlar altın alamıyor. İş durdu. Bu durumda serveti çalışan bir sektör ona inşaata yönlendirdik. Onun için birçok kuyum markası inşaata girdi. Nüfusla birlikte pek çok şey değiştirince inşaatta bu gelişime ayak uydurdu. Biz toplumun küçük bir kısmına hitap ettiğimizi biliyoruz. TOKİ olmadığımız için küçük ve bunu alabilecek kesime uygun işler yapıyoruz” dedi.

Tasarımdan taviz yok

“Fabrika bile yapsak tasarım ile değerini artıran ve koruyan işler yaptık. Yani marka değerini yukarıda tutan tüm gerekleri yerine getiriyoruz” diyerek iddialı konuşan Balkan, “Dizayn ihtiyacı belirlediği için binalar takı gibi tasarlanıyor. Satın alma süreçleri, endüstriyel tasarım, tasarım değeri, kullanıcı eğilimlerinin işin içine katılması, denetlemeler ve kalite kontroller gibi argümanlardan taviz verilmiyor” diye konuştu. 

Üst seviye binalar için işe arsa seçiminden başladıklarına dikkat çeken Balkan, “Altın ve pırlanta mantığından gelen bir aile olarak tek taş yerleri alıp pırlanta gibi işlem yapmak ve bizi her yerde takip eden müşteri kitlesi edinmek istiyoruz” diyerek hedeflerini çizdi. 

Zaman ve estetik binalarında buluşuyor

Relux'un yeni lüks anlamına geldiğini ve gerçek lüksün asla yerine konamayacak “ zaman” olduğuna vurgu yapan Balkan, “Zaman kavramına aşırı saygılıyız. Yatırımcımıza verebileceğimiz en büyük değer budur. Ona da estetik değer katarız. Proje geliştirdiğimiz bölgelerde yaptığımız yatırımın yanına yaklaşabilen cepheye ve iç spefikasyona rastlayamazsınız. Bölgenin 10 yıla sonrasını görerek inşaat yaparız. Taklitçilerimiz bile 5-6 yılda ancak yakalar ama geçemezler. Tasarım mantığımız budur. Bu yüzden Londra'daki ödülü Ümraniye'deki proje için alıyoruz. Vizyoner davranmazsak bambaşka rakamdan satış yapamayız” dedi.

Geliştirdikleri projelerde felsefe unsurunu göz ardı etmediklerinin altını çizen Balkan, “Takipçilerimizin felsefe yapmalarını, evlerin ve dünyanın nasıl çalışacağına bakmalarını sağlamak istiyoruz. Tasarım, mutluluk, entelektüel kabiliyetlerle eser yapmak ve insanlara bir değer kazandırmak istiyoruz” diyerek yaklaşımlarını sıraladı.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kapalıçarşı'nın restorasyonu haziran ayında tamamlanacak!
  • 25.01.2023 15:27

Kapalıçarşı'nın restorasyonu haziran ayında tamamlanacak!

İstanbul’un tarihi simgelerinden Kapalıçarşı’nın iki yıldır süren restorasyon ve ...

Kapalıçarşı'yı 2021'de 25,5 milyon kişi ziyaret etti
  • 05.01.2022 11:48

Kapalıçarşı'yı 2021'de 25,5 milyon kişi ziyaret etti

Kovid-19 salgını nedeniyle ziyaretçi sayısı yarıya yakın gerileyen Kapalıçarşı'y ...

Tarihi Kapalıçarşı'da depreme karşı güçlendirme çalışmaları başladı
  • 07.11.2020 14:25

Tarihi Kapalıçarşı'da depreme karşı güçlendirme çalışmaları başladı

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, Kapalıçarşı'daki restorasyon ...

Altunbüken Holding, Relux'ü tanıttı!
  • 18.04.2015 10:01

Altunbüken Holding, Relux'ü tanıttı!

Altunbüken Holding, Relux markasının tanıtımını yaptı. ...

Media Markt'ta beyaz eşyalarda yüzde 20 indirim fırsatı!
  • 17.04.2021 09:29

Media Markt'ta beyaz eşyalarda yüzde 20 indirim fırsatı!

MediaMarkt CLUB üyeleri, mağazalarda yer alan beyaz eşyaları yüzde 20 indirim fı ...

"Ev alırken Iraklı fiyata, Arap görünüme bakıyor"
  • 04.03.2021 12:01

"Ev alırken Iraklı fiyata, Arap görünüme bakıyor"

GİGDER’in geçen ay tanıtımını yaptığı ve yabancı yatırımcıların eğilimlerini ort ...