maritbet girişmaritbet
Reklamdan devremülk aldı, muhatap bulamadı

Reklamdan devremülk aldı, muhatap bulamadı

Televizyonlarda reklamını gördüğü devremülkü almak için firmaya 6 bin 200 lira yatıran Yusuf Türk, dolandırıldığını iddia ederek mahkemeye başvurdu.

Erzurum'da yaşayan Yusuf Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, televizyonda Balıkesir'in Manyas ilçesinde termal devremülk reklamlarını gördüğünü, kemik rahatsızlığı nedeniyle reklamın ilgisini çektiğini anlattı.

Reklamda ilk arayan 100 kişi için kampanya yaptıklarının ifade edildiğini belirten Türk, "Reklamı yapan kadının da kapalı olması ikna edici oldu. 7 Ocak 2014'te hemen parayı kartımdan çektirdim. Tapuyu göndermeleri için de ayrıca 500 lira yatırdım. İkinci seneye döndü ama ortada hiçbir şey yok" dedi.

Türk, firmadan devremülk alan kişilerle irtibata geçtiklerini belirterek, diğer mağdurların bahsedilen yere gittiğini ama reklamda gösterilen yerle reklamı yapılan yer arasında da hiçbir benzerlik olmadığını anlattıklarını söyledi.

Reklamın bitmiş bir villada çekildiğini öne süren Türk, "Bahsedilen havuzlar, sosyal tesisler ve diğer yaşam alanlarından eser yok. 6 bin 200 lira para verdim. 5 bin 700 lira firmaya verdim. 500 lira tapu masrafı için şirkete para gönderdim. Kandırıldık. Yılda 15 gün kullanmayı taahhüt ediyorlardı. Peşin istediler, kart bilgilerini verdim. Bu durum olunca kartlara kayıp ilanı verdim" diye konuştu.

Firmanın satarken sık sık aradığını dile getiren Türk, şimdi muhatap bulamadıklarını ileri sürdü.

Tüketici Hakem Heyetine başvurduğunu belirten Türk, şunları kaydetti:

"Maddi olarak limiti aştığı için tüketici hakem heyetleri ilgilenemiyor. Tüketici derneklerine durumu ilettim. Mahkemeye başvurdum. Şu an tapu istemiyorum, paramı istiyorum. Aslında yıllık 15 gün ve ömür boyu kullanım için 5 bin 700 lira düşük ama ben kışın aldığım için kampanyalı aldım. Bizi acele ettiren de bu kampanya oldu. İlk arayan 100 kişiye bu imkanı tanıdılar. İnsanların televizyon reklamlarına güvenmemelerini tavsiye ediyorum."

"Televizyon reklamlarına kanmayın"

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay da son zamanlarda devremülk satın alan vatandaşlardan çokça şikayet aldıklarını dile getirdi.

Gelen şikayetleri değerlendirdiklerini ve mağdurlara yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayan Altay, "Devremülk sahipleri iflas erteleme yoluna gittikleri için mağdurlar, hak elde edemiyor. Devremülk satışından aldıklarını başka bir şirkete yatırım yaparak iflas ertelemesi gösterilmesinin yasalardaki boşluktan kaynaklandığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Altay, özellikle televizyon reklamlarının aldatıcı olabildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çünkü önüne gelenin müteahhit olduğu ülkemizde bu reklamı yapanlara herhangi bir ceza uygulanmadığı sürece, dolandırıcılar elini kolunu sallayarak gezdiği sürece bu mağduriyetler artarak devam edecektir. Bu dolandırıcıların yanında reklamı yapanlar da suçludur. Özellikle vatandaşların da bu kişilere kesinlikle kanmaması gerekir. Çünkü bu satışı yapanlar profesyonel kişilerdir. Vatandaşa düşünme fırsatı vermeden anlattıkları ile çok çabuk kandırabiliyorlar. Vatandaş bu tür yerleri alacak ise şu detayları gözardı etmemelidir, satın alınan mülk halihazırda ise tapusunun alınması, ücretinin verilmesi en sağlam yoldur. İleri ki ay veya yıllarda tamamlanacak, bir nüshası vatandaşta olmayan sözleşmelerle bu yapılara vatandaşların girmemesi gerekir."

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Reklamdan devremülk aldı, muhatap bulamadı
  • 27.03.2015 12:27

Reklamdan devremülk aldı, muhatap bulamadı

Televizyonlarda reklamını gördüğü devremülkü almak için firmaya 6 bin 200 lira y ...