maritbet girişmaritbet
Regus araştırdı: Esnek çalışma saatleri trafiğe çözüm oluyor!

Regus araştırdı: Esnek çalışma saatleri trafiğe çözüm oluyor!

Regus’un son araştırmasına göre; esnek çalışma uygulamaları, çalışanları trafik çilesinden kurtarırken verimliliği de artırıyor

 

Regus'un son araştırmasına göre; esnek çalışma uygulamaları, çalışanları trafik çilesinden kurtarırken verimliliği de artırıyor. Araştırma sonuçları Türkiye'deki çalışanların yüzde 76'sının trafikte geçirdikleri zamanı azaltabildikleri takdirde daha sağlıklı, mutlu ve üretken hale gelerek, işlerine daha fazla zaman ayırabileceklerini de ortaya koyuyor.
 
Dünyanın en büyük esnek çalışma alanları sağlayıcısı Regus tarafından yürütülen ve 80'i aşkın ülkede 16 bin profesyonelin katıldığı son araştırmaya göre, Türkiye'de çalışanların yarısı (yüzde 50) artık çalışma masalarının prangalarından kurtulmuş durumda. Bu profesyoneller, şirket ofisleri dışındaki mekanlardan çalışma özgürlüğüne sahip olarak, trafikte harcadıkları zamandan kazanırken, evlerine yakın mekanlardan çalışma kolaylığını da yaşamış oluyorlar.
 
Moral ve sağlık faydaları herkesçe bilinmeye başladıkça, şirketler çalışanlarına giderek daha fazla esnek çalışma çözümleri sunuyor. Bu araştırma çalışanların yüzde 76'sının trafikte geçirdikleri zamanı azaltabildikleri takdirde daha fazla çalışarak şirketlerine fayda sağlayacaklarını da doğruluyor.
 
Regus araştırması Türkiye'deki çalışanlara trafikte geçirdikleri zamanı azalttıkları takdirde zamanlarını nasıl değerlendirmek istediklerini sordu. Cevaplara göre en popüler aktiviteler arasında;
 
Eş ve aileleri ile daha fazla vakit geçirmek (Yüzde 85)
 
Arkadaşlarla görüşmek (Yüzde 82)
 
Spora daha fazla vakit ayırmak ve daha zinde olmak  (Yüzde 77)
 
Daha fazla çalışmak (Yüzde 76) yer alıyor.
 
Araştırma sonuçlarına göre şirketlerin esnek çalışma uygulamalarını yaygınlaştırması, yalnızca çalışanların sağlık, moral ve sadakatini yükseltmekle kalmıyor, aynı zamanda onların daha fazla çalışabilmelerine imkan sağlayarak verimlerini de arttırıyor. Bu durum, şirketler tarafından da doğrulanıyor. Araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 72'si esnek çalışma uygulamalarının doğrudan bir sonucu olarak verimliliklerinin arttığını bildiriyor .
 
Regus Türkiye Ülke Müdürü Erim Denel konuyu şöyle değerlendiriyor: “Farklı çalışma mekanları arasında seçim yapma şansı olan profesyonellerin sayısı azımsanmayacak miktarda olmasına rağmen, tüm çalışanların esnek çalışma çözümlerinden faydalanmalarını sağlamak için halen önemli bir yol katetmek gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda özellikle büyük şehirlerde işletmelerin çok büyük çoğunluğunun bu konuda adımlar atacağına inanıyorum. Her şey bir kenara sadece trafik çilesini azaltmanın hem çalışana hem de işletmelere sağlayacağı karşılıklı faydalar bile bu konuyu gündeme almayı şirketler için cazip kılıyor.”
 
Araştırmada çalışanlar trafikten kazanılan zamanın, spor yapmak veya arkadaşlarla vakit geçirmek gibi sağlık ve mutluluk faaliyetlerine ayrılabileceğini söylüyor. Profesyonellerin büyük bir kısmının trafikte geçirdikleri yorucu saatlerin en azından bir kısmını daha fazla çalışmaya ayırabileceklerini belirtmeleri, daha mutlu ve sağlıklı çalışanları daha fazla üretkenlikle bağdaştıran bir önceki Regus araştırmasını da doğrular nitelikte. Böylece, esnek çalışma uygulamalarının faydaları iki boyut kazanıyor; bir taraftan çalışanlar daha rahat ve sağlıklı hale gelirken, diğer taraftan verim artışıyla şirketlerine de fayda sağlıyor.
 
Regus Hakkında:
 
Regus, tam donanımlı ofislerden profesyonel toplantı odalarına, iş salonlarından dünyanın en büyük video konferans stüdyolarına kadar çeşitli ürün ve hizmetler sunan dünyanın en büyük esnek çalışma alanı çözümleri sağlayıcısıdır. Günde 1.000.000'a yakın müşteri, 95 ülkede 550 şehirde 1.200 farklı adrese yayılmış olan Regus olanaklarından faydalanarak istedikleri yerde, istedikleri zaman ve istedikleri şekilde çalışabiliyor. Ofis ve çalışma alanı gereksinimlerini Regus aracılığıyla karşılayarak esas işlerine odaklanma avantajını yakalayan yüz binlerce küçük ve orta ölçekli şirketin yanı sıra Google, GlaxoSmithKline ve Nokia gibi büyük ölçekli küresel şirket ve markalar da Regus'un hizmetlerinden faydalanıyor. Regus, Türkiye'de 5'i İstanbul'da 1'i Ankara'da olmak üzere toplam 6 ofisten hizmet sunuyor. 1989 yılında Belçika'nın Brüksel şehrinde kurulan ve Merkez Ofisi Lüksemburg'da bulunan Regus, Londra Menkul Kıymetler Borsası'na kayıtlıdır. Daha fazla bilgi için www.regus.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

"İstanbul trafiğini rahatlatmak bizim en büyük projelerimizden biridir"
  • 09.10.2020 11:05

"İstanbul trafiğini rahatlatmak bizim en büyük projelerimizden biridir"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Ümraniye Belediyesi Zemin Altı Otoparkı ...

Korona virüs etkisi drone ile görüntülendi
  • 20.03.2020 20:09

Korona virüs etkisi drone ile görüntülendi

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüsü (Kovid-19) İstanbulluları evle ...

İGA, İstanbul Havalimanı'nı ile ilgili güncel görseller yayınladı!
  • 05.05.2021 16:41

İGA, İstanbul Havalimanı'nı ile ilgili güncel görseller yayınladı!

İGA, İstanbul Havalimanı'nı ve ilgili servislerin görüntülendiği görselleri yayı ...

İstanbul Havalimanında kışa hazırlıklar tamamlandı
  • 25.12.2020 11:24

İstanbul Havalimanında kışa hazırlıklar tamamlandı

İstanbul Havalimanı'nda kışın olumsuz hava koşullarının uçuş trafiğini etkilemem ...

Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılıyor!
  • 09.06.2021 12:26

Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek Kanal İstan ...