maritbet girişmaritbet
RE-PIE, Turkmall'un 4 projesini satın almak üzere fon kuracak

RE-PIE, Turkmall'un 4 projesini satın almak üzere fon kuracak

Türkiye’nin ilk gayrimenkul portföy yönetim şirketi RE-PIE, Turkmall’a ait dört projeyi gayrimenkul yatırım fonu kurmak suretiyle satın alacak.

RE-PIE Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, RE-PIE olarak Uniq İstanbul, Novada Outlet Söke, Novada Outlet Akhisar ve Novada Tokat için birer yatırım fonu kuracaklarını söyledi. 

RE-PIE olarak Turkmall ile gerçekleştirdikleri işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren Haluk Sur, geçmişten bugüne gayrimenkul yatırım ortaklıkları, gayrimenkul sertifikaları, sukuk ve gayrimenkul yatırım fonları gibi enstrümanları büyük bir özveriyle hayata geçiren Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) teşekkür etti. Turkmall projelerinden oluşturulacak dört fonun üçü için SPK'ya başvurduklarını ve dört fonun toplam büyüklüğünün yaklaşık 1 milyar TL (300 milyon Euro) olacağını belirten Sur, “Henüz fon tanıtma toplantılarımızın ilk aşamasında ve başında olmamıza rağmen, yalnızca Novada Outlet Söke'de şu an itibariyle iki katını aşan bir taleple karşı karşıyayız. Bu da fonların geleceğine yönelik beklenti ve umutlarımızı artırıyor” dedi. 

Haluk Sur, RE-PIE ile Turkmall arasındaki işbirliğinin Turkmall'un mevcut ve ileride geliştireceği yeni mülklerin alımı ile devam etmesini hedeflediklerini vurguladı. Haluk Sur, gayrimenkul yatırım fonları hakkında bilgi verdi:

“Türkiye için yeni bir enstrüman olan gayrimenkul yatırım fonları dünyada da çok hızlı gelişiyor. Avrupa'da gayrimenkul yatırım fonlarının toplam büyüklüğü 2016 yılında 250 milyar Euro'ya ulaştı. Gayrimenkul yatırım fonlarının hem gayrimenkul sektörüne hem de sermaye piyasalarına sağlayacağı büyük katkı ile Türkiye'de de hızlı bir büyüme göstereceğini tahmin ediyoruz.”

Gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul sektörünün kayıt altına alınmasında ve sektörün şeffaflaşmasında önemli rol oynayacağını ifade eden Haluk Sur, fonların normalde erişilemeyecek varlıklara yatırım şansı tanıyacağını söyledi. Gayrimenkul yatırım fonlarının profesyonel yönetimler ve vergi avantajı ile yeni yatırımcı tabanı kazanılmasına imkân sağlayacağını belirten Sur, düzenli temettü ödemeleri, uzun vadeli olmaları ve yatırım fonlarına göre daha yüksek getiri sunmaları nedeniyle nitelikli yatırımcılar için ilgi çekici bir yatırım enstrümanı olacağını söyledi. 

“7 fonumuzun değerinin 3 milyar TL'yi aşmasını bekliyoruz”

RE-PIE Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel ise, Türkiye'nin ilk gayrimenkul portföy yönetim şirketlerinden biri RE-PIE'ın tüm ortaklarının gayrimenkul, gayrimenkul geliştirme, şehir planlama, ekonometri ve fon yönetimi konusunda uzman isimlerden oluştuğunu söyledi. Çamlıbel, “Gayrimenkul sektöründeki bilgi birikimimiz ve fon yönetimindeki güçlü özelliklerimizle sektörde öncü olmayı hedefliyoruz. RE-PIE, şu ana kadar üç yatırım fonunun kurulması için SPK'dan iç tüzük onayı aldı. SPK'dan iç tüzük onayı alan fonlarımızdan Anadolu Stratejik Arazi Fonu, gelişmekte olan kentlerde arsa-arazi yatırımı yapacak. Söz konusu fonun yıllık getirisinin TL bazında yüzde 15'in üzerinde olması hedefleniyor. İç tüzük onayı alan ve Maslak 1453 projesinin ticari birimleriyle ilgilenen ikinci fonumuz Maslak 1453 Fonu, üçüncü fonumuz ise karma mülklere yatırım yapacak Milenyum Fonu olacak” dedi. 

Önümüzdeki üç yılda kuracakları fonların toplam değerinin 3 milyar TL'ye ulaşmasını hedeflediklerini anlatan Çamlıbel, yatırım fonlarının Euro bazında yüzde 6'nın üzerinde kira getirisi hedeflediğini, fonların yıllık kira getirisi ve değer artış oranının ise Euro bazında yüzde 9 civarında olmasını beklediklerini anlattı.  Emre Çamlıbel, Türkiye genelinde döviz getirisine sahip mülkleri yatırım fonu kurmak suretiyle almak için incelemelerinin devam ettiğini söyledi. RE-PIE olarak, Türkiye'de kurulu gayrimenkul portföy yönetim şirketleri arasında portföy büyüklüğü itibarı ile sektör liderliğini hedeflediklerini belirten Çamlıbel, yatırımcılarına en çok kazandıran gayrimenkul yatırım fonlarını yönetmenin de öncelikleri olduğunu söyledi. 

“RE-PIE ile işbirliğimiz devam edecek”

Turkmall olarak Türkiye'de alışveriş merkezi geliştirme ve yatırımı alanındaki öncü çalışmalarına 1992'den bu yana devam ettiklerini belirten Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel, 25 yıllık süre içerisinde 80'den fazla alışveriş merkezi geliştirdiklerini, 50'den fazla alışveriş merkezini tamamladıklarını söyledi. Turkmall projelerinde her yıl 150 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladıklarını hatırlatan Nagel, “Yatırım geliştirmedeki liderliğimiz ve hizmet kalitemizle öne çıkarak, 2011'de World Finance tarafından Batı Avrupa'nın En İyi Perakende Geliştiricisi seçildik. Tepe ve Metro Grup'la ortaklığımızın yanı sıra, JV Company MuIti Turkmall adındaki başarılı iş ortaklığımız, iş ortaklığı felsefemizi ve liderlik iddiamızı ortaya koydu. Sektöre, Türkiye ve Avrupa'nın en önemli, ödül kazanmış alışveriş merkezlerini kazandırdık. Ayrıca Çin'de bulunan Starmall projesi gibi benzersiz iş ortaklıkları ile öncü girişimlerde bulunduk. Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'daki IKEA franchise ortaklığımız da Turkmall markasının dinamik ruhunu yansıtıyor” dedi.

Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, Balkanlar, Afrika, Orta Doğu, Rusya ve Asya'da çalıştıklarını hatırlatan Hans Otto Nagel, “Turkmall olarak Novada Outlet Söke, Novada Tokat, UNIQ İstanbul ve Novada Outlet Akhisar projeleri için kurulan fonlar aracılığıyla RE-PIE ile gerçekleştirilen iş ortaklığında, gayrimenkul sektörünün şeffaflaşmasına ve getirilerin tabana yayılmasına öncülük ediyoruz. RE-PIE ile Turkmall işbirliği, Turkmall'un önümüzdeki dönemde geliştireceği yeni varlıkların alımı ile devam edecek” diye konuştu. 

“Anadolu'nun sosyal yaşamına renk katmaya devam edeceğiz”

Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu da 2012 de açılan Novada Outlet Söke ile Türkiye genelindeki yatırımlarına hız verdiklerini hatırlatarak, Samsun, İstanbul, Tokat, Akhisar, Konya, İzmit, Edremit ve Manavgat'ın ardından bu yıl açılacak Şanlıurfa, Yozgat ve Ordu ile Anadolu'nun sosyal yaşamına renk katmayı sürdüreceklerini söyledi.  

Şu anda yatırım, kiralama, yönetim ve pazarlama hizmeti verdikleri 11 alışveriş ve yaşam merkezi olduğunu belirten Eyüboğlu, önümüzdeki iki yılda Anadolu'da yedi Novada projesini daha tamamlayacaklarının altını çizdi. Yatırım için alışveriş ve yaşam merkezi olmayan bölgeleri seçtiklerini ifade eden Levent Eyüboğlu, Şanlıurfa ve Yozgat'ın ardından Ordu, Burhaniye, Elbistan, Menemen, Çerkezköy'de kapılarını açacak olan Novada Alışveriş Merkezleri ile 300 perakende zincirinin Anadolu'ya gireceğini vurguladı. 

RE-PIE ile Turkmall arasındaki işbirliğinin anlatıldığı toplantının sonunda RE-PIE Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur ile Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel taraflar arasındaki anlaşmayı imzaladı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 10 milyar liraya ulaştı
  • 12.08.2021 17:41

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 10 milyar liraya ulaştı

Re-Pie Portföy Yönetimi tarafından hazırlanan ‘Gayrimenkul Sektör Raporu, Türkiy ...

Haluk Sur, GYODER'i emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 23.03.2017 16:33

Haluk Sur, GYODER'i emlaktasondakika'ya anlattı!

GYODER Başkan Yardımcısı Haluk Sur, GYODER olarak hayata geçirdikleri projeleri ...

Haluk Sur, Re-Pie ile Turkmall işbirliğini anlattı!
  • 13.07.2016 16:06

Haluk Sur, Re-Pie ile Turkmall işbirliğini anlattı!

Re-Pie Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, Turkmall ile yapılan anlaşmanın detayla ...

Emre Çamlıbel, gayrimenkul yatırım fonunu anlatıyor!
  • 13.07.2016 15:38

Emre Çamlıbel, gayrimenkul yatırım fonunu anlatıyor!

Re-Pie firmasının ortaklarından Emre Çamlıbel, Turkmall ile yapılan anlaşmanın d ...

Haluk Sur: Faizin düşmesi satın almayı yükseltir
  • 12.05.2016 11:38

Haluk Sur: Faizin düşmesi satın almayı yükseltir

GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Sur, 15. Gayrimenkul Zirvesi'nde e ...