maritbet girişmaritbet
Projelerini sattırmak isteyen firmalar İsmail Gökalp’i arıyor!

Projelerini sattırmak isteyen firmalar İsmail Gökalp’i arıyor!

İnşaat şirketleri daha proje yapım aşamasındayken onu arıyor. Neden mi?

Çünkü sadece 10 günde proje satışlarının yüzde ellisini gerçekleştirmeyi başaran tek isim. Vogue Business Center Projesi'nin 10 günde yüzde 50'sinin satılmasının ardından gayrimenkul piyasasında adından sıkça söz ettirmeyi başaran İsmail Gökalp…

İstanbul'da Vogue Business Center gibi Royal markaların proje satışlarını gerçekleştiren ve tüm inşaat liderlerini peşinden koşturan başarılı isim İsmail Gökalp ile başarısının ardında yatan sırları öğrenmek üzere bir röportaj düzenledik.

Başarılı Proje Danışmanı İsmail Gökalp başarısının ardında yatan gerçeğin dinamik bir takım çalışması ile mümkün olduğunu, ancak dinamiklerin doğru alanlara yerleştirildiğinde proje ile birlikte ”başarı”yı uçuracağı sözlerini kaydetti.

Peki İstanbul'un prestijli markalarının peşinde olduğu İsmail Gökalp bu başarıyı nasıl yorumluyor?

2007 yılında sektöre adım atan İsmail Gökalp, Gayrimenkul sektöründe yarattığı etki ile inşaat firmalarının satış odaklı aranılan ismi oldu. Gayrimenkul sektöründeki pazarlama alanında göstermiş olduğu başarı ile anılan İsmail Bey'e bu başarının altında yatan sırrın ne olduğu hakkında ve başarının gerçek nedenlerine dair bir söyleşi gerçekleştirdik.

İsmail Bey başarının bir sır olmadığını söyleyerek sözlerine devam etti...

Pazarlamadaki en önemli dinamik, gayrimenkul yatırımı yapacak kişilerin ihtiyaçlarının doğru tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Pazarlamadaki en önemli dinamiğin hedef kitlenin ihtiyacını ortaya çıkarabilmek olduğunun altını çizen İsmail Gökalp inşaat firmalarının kendisiyle çalışmalarındaki en büyük nedenin; yeni yapılacak olan projede, nasıl bir proje ortaya çıkacak? hangi proje satar? hangi proje satmaz? gibi değerlerin öncelikli tespit edildiğine dair bir fizibilite ile hareket ettikleri için özellikle kendisi ile çalışmayı tercih edildiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti :

Bu başarının sebebi yapmış olduğum analizlerdir. Tamamen bölgenin ihtiyaçlarını tespit edebilmek, yapılacak olan projenin etrafındaki rakip projeleri incelediğimde, olumlu veya olumsuz yanlarını kendime has yorumumla bütünleştirerek inşaat firmasına katkıda bulunuyorum. Çünkü en doğru projeyi, yani en çok satan projeyi başında tespit ediyorum diyerek bunun birinci kural olduğunu sözlerine ekledi.

İkinci kural, sektör içinde bu işi başarı ile yapan insanların kendisini tanıdığını belirterek bir tür 'emlak entegrasyonu' kurduğunu belirtti. Yapmış olduğum emlak entegrasyonu Türkiye'de bir ilktir ve sektörde binlerce kişinin bulunduğu bir ordu ile satış yapmama olanak sağlayan dev bir entegrasyondur diyor ve ekliyor. Eğer ben bir proje üstlendiysem, emlak sektöründe ”İsmail Gökalp'in pazarlayacağı proje satılacak projedir”, ”insanların tercih edeceği bir projedir” algısı doğuyor ve gayrimenkul sektöründe satış danışmalığı yapan kişilerin benim projeme de ilgi gösteriyor olması odağı tamamen satış noktasında tutabilmemi sağlıyor. Yapmış olduğum pazarlamada hem emlak ofislerinin inşaat firmasından alacağı hizmet bedelini garanti ediyorum, hem de benimle çalıştığı süreçte bana ödeyeceği hizmet bedelini garanti ederek sözleşme yapıyorum. Sözleşmeyi bu şekilde yaptığımı tüm emlak dünyası biliyor.

İsmail Gökalp emlak sektörünün tanınan ünlü isimlerinden

Kendisinin yönettiği organizasyon sayesinde bir lansman yapıldığı zaman yüzlerce kişinin davete katıldığını belirten Gökalp, sektörün bilindik başarılı isimlerinden biri olduğunu açıkça gösteriyor.

Çalışma sisteminin ve başarının altında yatan stratejinin aslında sanki kendisi ana taşeron, ekibinde yer alan satış danışmanları ise alt taşeron gibi bütün emlak sektörünü danışmanlığını yaptığı proje satışına entegre edebildiğini vurguluyor. Ekibinde yer alan yani danışmanlığını yaptığı projenin satış aşamasında yer alan tüm emlak firmalarındaki danışmanların projeleri sahiplenerek kendi projeleriymiş gibi projenin satışı için elinden gelen bütün çabayı sarfettiklerini ve satışı maksimum seviyelere çıkarabildiklerini belirtti. Vogue Business Center projesinin satışında da bu emlak entegrasyonunu gerçekleştirerek farklı bir yaklaşım ile Türkiye Emlak Pazarlamasına damgayı vurduklarını belirtti.

Vogue Business Center Projesi'nin 10 günde yüzde 50'sinin satılmasındaki başarının sırrı

Vogue Business Center Projesinin yüzde 50 si 10 gün içerisinde satıldı. Tüm emlak – gayrimenkul danışmanları, kurumsal, yerel bütün ofisler ile hep birlikte satmayı başardık ve önemli olan buydu diyor. Bundan bütün emlak sektörünün fayda gördüğünü ve kazanç sağladıklarını belirten Gökalp projeyi en hızlı şekilde hedeflediğinin üzerinde bir performans ile sattıklarını ve inşaat şirketlerinin ve liderlerin de bu durumdan oldukça mutlu olduklarını sözlerine ekliyor.

İsmail Gökalp'in başarısının ardındaki sırrın aslında bir ekip çalışmasına dayalı olduğu mesajını aldığımızı belirterek ancak bu dinamikleri yerleştirirken İsmail bey en çok neye dikkat eder yani projenin satış aşamasının tüm takibini ekibine mi bırakıyor sorusuna ise; Bir projeyi ele alırken en önemlisi nasıl bir proje olduğunu inceler, yatırımcının ihtiyacına göre bir projemi buna bakarım diyor. Eğer yatırımcı bana güvenerek yatırım yapacaksa, o projeyi en başta yani daha planlanırken revize ederim diyor. Genellikle ekibinin başında olduğunu Müşterileri ile görüşmelerini sağladıklarını ancak son noktada ekibin teslim aldığı projeyi kendisi ile de istişare ettiklerinin altını çiziyor.

İsmail bey'e son olarak kurmuş olduğu Emlak Entegrasyonu sisteminin nasıl işlediğini sorduk..

İ. Gökalp: Biliyorsunuz bir sürü kurumsal firmalar var ve komisyon sistemi ile sadece kendi markaları adı altında satış yapıyorlar. Ben ise bu entegrasyonla küçük büyük tüm emlak ofislerini bu çemberin içerisinde tutarak herkesin projeyi kendi projesiymiş gibi satarak gelir elde etmelerini ve projeye sahip çıkmalarını amaçlıyorum diyor.

İsmail Gökalp Kimdir?

İlköğretime Kayseri TED Kolejinde başlayan İsmail Gökalp okul hayatının ileriki dönemlerinde iletişim üzerine olan ilgisinden dolayı üniversite eğitimine Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde başlayarak bu serüveni devam ettirmiştir. 2004 yılında Halkla İlişkiler ve Reklam Bölümü'nü Başarı ile tamamlamıştır. Üniversite'den mezun olduğu bitirme tezi ile Türkiye'de Aydın Doğan Vakfı'nın Genç İletişimciler Türkiye Birinciliği elde ederek projesi taçlandırılmıştır.

2005 yılında Amerika'da öğrenim hayatına George Washington Üniversitesi'nde dil eğitimiyle devam etmiştir.

2007 yılında Gayrimenkul sektörüne giriş yapan Gökalp gayrimenkul ve danışmalık şirketini başarıyla sürdürürken 2012 yılında Re/max Uluslararası Gayrimenkul Firması'nın Kalamış Frenchise'ını emlakçılık olarak değil, proje danışmanlığı ve satış organizasyonu planlama gibi onlarca projede görev almış, ciddi başarılara imza atarak kendisinin ismini Türkiye'de Proje Danışmanı olarak duyurmuştur.

2009 yılında evlilik yapan İsmail Gökalp bir erkek çocuk babasıdır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vogue Business Center reklam filmi!
  • 08.10.2016 10:56

Vogue Business Center reklam filmi!

AYSE Yapı'nın Ataşehir'de inşa ettiği Vogue Business Center projesinin reklam fi ...

KKTC'deki Aphrodite projelerine yenisi ekleniyor
  • 26.04.2018 11:32

KKTC'deki Aphrodite projelerine yenisi ekleniyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en kıymetli arazilerinden birinde gerçekleştir ...

Ataşehir'in kalbinde Vogue Business Center!
  • 25.11.2016 16:32

Ataşehir'in kalbinde Vogue Business Center!

Ataşehir'de yükselen Vogue Business Center projesi 23 katlı etk bloktan meydana ...

Projelerini sattırmak isteyen firmalar İsmail Gökalp’i arıyor!
  • 16.11.2016 13:19

Projelerini sattırmak isteyen firmalar İsmail Gökalp’i arıyor!

İnşaat şirketleri daha proje yapım aşamasındayken onu arıyor. Neden mi? ...

Vogue Business Center'da yeni katların kapıları açıldı!
  • 19.10.2016 14:30

Vogue Business Center'da yeni katların kapıları açıldı!

Vogue Business Center ofis projesinde teslimler 4 ay sonra yapılacak. Projede ya ...

Vogue Business Center’da 105 ayrıcalıklı ofis!
  • 10.10.2016 16:50

Vogue Business Center’da 105 ayrıcalıklı ofis!

AYSE Yapı tarafından iş merkezlerinin tam kalbinde Ataşehir’de hayata geçirilen ...