maritbet girişmaritbet
Papa ve Putin ziyareti gayrimenkul sektörünü de hareketlendirecek

Papa ve Putin ziyareti gayrimenkul sektörünü de hareketlendirecek

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan; yabancıya satışların 2015 yılında da önemini korumaya devam edeceğini belirtti

Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva'nın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyaretleri sadece turizme değil gayrimenkul sektörüne de büyük katkı sağlayacak.

Papa Fransuva'nın İstanbul'da özellikle tarihi mekanları gezmesinin Avrupalı turist sayısında önemli bir artışa neden olacağı beklenirken Putin'in de Rusya ve Türkiye arasında 2016 yılının taraflar arasında turizm yılı olmasının planlandığını açıklaması turizm sektörüne doping etkisi yaptı.

Papa'nın ve Putin'in ziyaretleri sonrasında gayrimenkul sektörünün de beklenti içinde olduğunu ifade eden ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan; “Yabancıya satışlar 2015 yılında da önemini korumaya devam edecek. Türkiye 2015 yılında da yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam edecek, Körfez ülkelerinin dışında Rusya ve Avrupa ülkelerinden de Türkiye'ye talep olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Yabancıya konut satışının cari açığın kapanmasına yardımcı olduğuna dikkat çeken Baygan, “Türkiye'de yabancıya konut satışı doğrudan döviz girişi anlamında ekonomiye büyük fayda sağlıyor. Özellikle Güney illerimiz yabancı yatırımcının gözdesi. TÜİK verileri de bunu yine ispatlıyor.

Mustafa Baygan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayınladığı Ekim ayına ilişkin konut satış istatistikleri içerisinde yer alan yabancıya konut satışı verilerini de değerlendirdi. 

Baygan, konuyla ilgili şöyle konuştu: "TÜİK Ekim ayı verilerine baktığımızda yabancıların hala Antalya ilimize ilgisinin sürdüğünü görüyoruz. Yabancılara Ekim ayında bin 806 konut satışı gerçekleşirken yabancılara yapılan konut satışlarında, Ekim ayında ilk sırayı 612 konut ile Antalya almış.
Antalya'yı sırasıyla 556 konut satışı ile İstanbul, 121 konut satışı ile Aydın, 103 konut satışı ile Muğla, 84 konut satışı ile Yalova ve 78 konut satışı ile Bursa izlemiş.

Türk gayrimenkul sektörünün yabancıların radarında olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle mütekabiliyet yasasının çıkmasından sonra yabancıların hızlanan gayrimenkul alımları, her geçen yıl artıyor. Bunda, Türk inşaat firmalarının yurt dışındaki önemli fuarlara katılımının yanı sıra yabancı önemli devlet adamlarının ülkemizi ziyaretleri ve ziyaretler sonucunda oluşan sıcak ilişkiler de bu artışın artmasına neden oluyor.

ERA Türkiye, Ege ve Güney'de de hizmet veriyor

Bodrum'da yeni franchise ofislerini açtıklarını ileten Baygan, “ERA Türkiye olarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere toplamda 31 franchise sayısına ulaştık. Yabancıya konut satışları için kritik olduğunu düşündüğümüz Muğla ve İzmir bölgesinde çalışmalarımıza hız verdik. Türk insanına olduğu gibi, yabancı yatırımcılara da nitelikli gayrimenkul danışmanlığı hizmeti vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?
  • 22.08.2014 16:17

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?

Emlaktasondakika, haftalık emlak haberlerini derlediği Emlak Bülteni ile bir yen ...

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı
  • 14.04.2012 15:44

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı

Gayrimenkul sektörü 2011 yılında ekonomiye 300 milyar lira katkı yaptı ...

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu
  • 28.03.2012 17:49

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu

Emlaktasondakika.com, gayrimenkul piyasasının öncü markalarının kurumsal iletişi ...

Gayrimenkul sektörü 3 ayda 15 bin konut satışı bekliyor
  • 08.05.2021 10:27

Gayrimenkul sektörü 3 ayda 15 bin konut satışı bekliyor

Gayrimenkul sektörü, tam kapanmanın ardından yabancıya gayrimenkul satışında rek ...

"2021’de gayrimenkul yine lider olacak"
  • 11.01.2021 10:17

"2021’de gayrimenkul yine lider olacak"

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, 2020 yılını rekorlarla kapatan g ...